22 aprilie 2013


De dimineata aveam in plan sa scriu despre ceva, dar sincer acum nu am nici cea mai mica idee despre ce era vorba asa ca am intrat pe telefon pe notite…pentru ca da, mi’am facut o notita pe care o tin special pentru “inspiratie de moment” dar de dimineata nu stiu cum sau de ce am uitat sa fac asta…probabil din cauza somnului exagerat ca in fiecare dimineata…in fine…o sa abordez azi mai multe subiecte…printre care si faptul ca un anume site ma uimeste rau de tot…si in acelasi timp normal ca deranjeaza. Sa va lamuresc…stiti ca v’am zis eu ca am facut o comanda in china…pentru o husa de telefon..ei bine husa a venit fara probleme si altele asa ca m’am gandit sa’mi cumpar si niste folii pentru telefon ca aia veche se cam zgariase si intru pe google sa caut pentru ca stiam ca la magazinele din oras nu are special pentru telefonul meu, au doar din alea universale si nu’mi place sa stau eu sa o decupez ca pe prima. Pe google gasesc folii care cu tot cu transport sunt mai scumpe decat husa…si il intreb pe frate’miu daca stie ceva mai rentabil decat 30 lei 2 folii…si imi zice ca da…ca el si’a luat din Germania de pe cunoscut ebay 6 folii cu 7 lei…opaaa suna mult mai bine 6 folii 7 lei decat 2 folii 30 lei, nu? Si intru repede sa caut…gasesc si fac comanda…si atunci nervi peste nervi ca sa vezi domle cardu’ meu nu e bun…nu le place lor de cardu’ meu si nu ma lasa sa platesc cu el…de ce nu, nu am nici cea mai mica idee pentru ca bani am pe el, dar platesc de pe contul (cardul) lu’ frate’miu si se rezolva…acum cam o saptamana-doua primesc un mail in care imi spun ca pachetul meu a fost returnat producatorului ca n’au gasit adresa destinatarului…raman putin masca…intru sa fac iar comanda si iar nervi ca nu’mi accepta cardu’ asa ca ma enervez si ii las in pace. Azi, cand vin acasa ma uit in cutia postala…3 plicuri…ma gandeam “ce dracu e azi, zi de plata?” si pe scari ma uit la plicuri…unu pentru tata, unu pentru frate’miu…ambele de la banci cu extras de cont mai mult ca sigur (si asa au si fost) si ciudat…unul de la prority prioritaire luftpost…ce dracu e asta?
Ma uit pentru cine e sa nu fi fost pusa gresit la noi…ai di mini si di mini…era pentru mine? Raman masca iar…ce draci am primit eu? Deschid…opaaaa mi’au venit foliile. Da, foliile alea care au fost returnate producatorului ca nu mi’au gasit adresa…ciudat, dar nu’i bai e ok chiar…asta pana ajung in casa si ma pun pe treaba. Arunc folia veche, zgariata si sa pun una noua…opaaa inca o surpriza…7 folii la 6 lei nu 6 folii la 7 lei…buuun. Si ma pun eu pe treaba sa schimb folia…face o gramada de bule…e a naibii de subtire…si in prezent am aruncat 3 folii pentru ca nu am putut sa le prind…una este pe telefon, dar plina de bule de aer si arata aiurea…si 3 sunt inca nedesfacute…nervi si draci in continuare..dar ce sa mai fac? O sa dau 30 lei pe 2 folii pentru ca se pare ca “atat dai atat face” se adevereste in cazul asta.
Asaaa…sa mai scapam de negativism si sa mai abordam si alte subiecte, dar zic ca daca tot am inceput cu telefonul sa raman cu el…inainte aveam mereu telefonul cu mine…oriunde si raspundeam indiferent de situatia sau locul in care ma aflam…lucru pe care eu il consider foarte oke…adica daca omu’ avea nevoie de mine la orice ora din zi si noapte nu conta ca eu sunt sus pe casa/bloc sau jos la subsol/beci ii raspundeam si vorbeam. Ei bine de la un timp am inceput sa nu mai car telefonul dupa mine asa mult…adica il tin pe birou frumos langa mine si raspund daca suna, dar problema e ca mai sunt situatii cand plec de la birou si il las aici…si ei bine…nu stiu cum, dar mereu atunci suna domle…Noaptea nu prea il mai aud cand suna…daca dorm bine si el e dat la volum 1-2 poti sa suni pana dimineata…Inainte chiar daca aveam telefonul pe vibratii raspundeam la orice ora …indiferent ca doar adormisem sau eram in mijlocul unui vis frumos…raspundeam…nu zic ca vorbeam mereu foarte coerent sau ca a 2’a zi imi aminteam ce am vorbit sau ca am vorbit, dar asta depindea si de persoana…adica erau persoane care ma sunau la 3 dimineata si le spuneam ca nu, nu dorm si vorbeam foarte coerent si imi aminteam tot si asa mai departe, dar erau si persoane care ma sunau si le spuneam doar “aha…da…aha….da…pa” si a 2’a zi imi dadeam seama ca am vorbit cu cineva pentru ca am imi rameam istoric, dar nu’mi aminteam ce vorbeam.
Si cam asa s’a dus obisnuinta mea cu telefonul…si daca inainte nu ma duceam nici macar in alta camera fara telefon acum am avut 2-3 situatii cand am iesit din casa…fie la subsol fie la magazine fie in parcare si am uitat pur si simplu telefonul acasa, pe birou. Nu stiu daca e bine sau rau, dar se pare ca incep sa ma dezobisnuiesc de a avea telefonul in permanenta cu mine, dar nu va ganditi ca asta inseamna ca nu am o oarecare dependenta de el…pentru ca si acum cand il am langa mine pe birou il verific la 15-20 minute doar asa de chestie…sa’l deblochez si apoi blochez la loc ca stiu ca nu m’a cautat nimeni, dar e un reflex…sau ca la scoala nu ma joc mult…sau ca oriunde as fi nu ma joc pe el sau fac poze …muzica ce e drept nu mai ascult de 1-2 luni pentru ca am un ipod acum, dar inainte faceam si asta…deci nu, nu scap de dependenta de telefon, dar incep sa ma dezobisnuiesc sa’l iau dupa mine la fiecare pas…

12 comentarii:

  1. Stii ca nu e sanatos sa dormi cu telefonul pornit langa tine?
    Stiu, sunt cicalitoare si nu am dreptate! :))
    Dar totusi nu e bine! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mare dreptate ai...telefonul radiaza foarte mult. prietena mea doarme cu el langa ea...mereu il iau si-l arunc!!!

      Ștergere
    2. In sfarsit îmi da si mie cineva dreptate si nu mai sunt bunica cicalitoare! :))))))))

      Ștergere
    3. Nu te pot contrazice ...am mai auzit mai mult persoane spunand asta, dar nu pot:))

      Ștergere
  2. Are dreptate Minnie. Noaptea inchide-l si pune-l in alta parte. Asa nu te mai suna nimeni si se si dezobisnuiesc sa te sune alde X si Y ;)
    Voi, la varsta vostra, chiar ati dezvoltat dependenta de toate electronicele astea. Mai tarziu te vei satura si tu de el...incet-incet. Eu am zile cand le tin inchise. Poate si cate doua zile la rand. Se descarca si uit de ele :)) Cine vrea sa ma gaseasca ma gaseste el ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu pot sa stau cu el inchis :)) chiar daca nu vorbesc cu nimeni in momentele respective, adica stiu ca nu are cine sa ma caute si nici eu nu caut pe nimeni nu pot sa stau stiind ca este inchis :)) Si noaptea..au inceput sa se dezobisnuiasca pentru ca nu prea le mai raspund :)) sa'l inchid nu pot...ma cauta in fiecare dimineata alarma :)) este foarte insistenta...:(

      Ștergere
  3. Ca să poţi plăti online în străinătate cu cardul trebuie să suni la bancă (numărul de pe spatele cardului) să ţi-l deblocheze pentru astfel de plăţi. Aşa am sunat şi eu la ambele bănci unde am carduri.
    Suni odată pentru deblocare şi apoi poţi să-l foloseşti fără probleme. E un fel de măsură de siguranţă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact acelasi lucru mi l'a mai spus cineva astazi..pana la urma o sa fac si asta, dar totusi mi'au lasat un gust amar chiar daca sunt un site cunoscut

      Ștergere
  4. inca nu am cumparat "din afara", dar de cand il avem pe bebe tot comand din tzara, si pana acum nu am avut dezamagiri!
    cat despre telefon, inainte eram si cu ca tine! toate hainele mele trebuiau sa aiba buzunare ca sa tin telefoanem cu mine. Acum le tin cu zilele inchise daca uit sa le incarc....si e tare bine! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum ai "altceva"(mai bine spus pe altcineva) de tinut dupa tine non-stop :) Nu cred ca o sa ajung sa pot sa stau cu telefonul inchis :))

      Ștergere
  5. Pana nu de mult dormeam cu telefonul pe noptiera si nu stiu de ce si de cand dorm cu el sub perna. Nu am nevoie de alarma, nu sunt sunata in miez de noapte pentru chestii urgente…

    Cat despre Ebay, eu platesc prin paypal si nu am avut niciodata probleme…
    Te pup, o zi frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prin paypal am incercat si eu, dar nu le place de cardul meu :)) Se pare ca trebuie sa ma duc la banca sa le spui alora ca vreau sa'mi pun cardul intr'o relatie cu ebay sa pot face transfer cand vreau :))

      Ștergere