20 septembrie 2012


Articolul asta o sa fie 2 in 1. Adica am de gand sa ma leg de 2 subiecte simultan. Dar intai mai leg de asa zisii fotografi domle. Toata lumea care are aparat foto de calitate superioara sau din ala de la pufuletii cu surprize si face o poza la juma de frunza se semneaza pe poza evident “x’ulescu photography” ca doar ne respectam, nu? Si uite asa toata lumea care intra in categoria de mai sus se numeste fotograf profesionist. Nu zic de aia care chiar sunt…zic de aia care sunt doar niste persoane cu aparat foto. Si dupa ce faci tu 4-5 poze din astea “artistice” le pui pe facebook evident ca daca nu le vede nimeni nu are farmec. Si evident nu o sa le pui doar pe pagina ta persoanala, o sa postezi imaginile si prietenilor pe perete si evident o sa’ti faci o pogina de facebook care sa poarte numele tau insotit de termenul elementar “photography” si dupa te duci pe chat sau pe mess si incepi sa cersesti like’uri. Si uite asa domle a mai aparut un babuin cu aparat foto care se numeste fotograf. Dupa mai face cateva poze si unor cunoscuti, se semneaza automat pe fotografie si dupa o da respectivului ca sa poata sa o publice unde vrea, dar sa se vada si numele lui acolo si sa’i faca reclama ca e fotograf mare. Dupa mai face poze la 2-3 persoane si ce se grandest el? “bay daca tot sunt ditai fotograful si fac poze asa “smechere” de ce sa nu fac si ceva bani? Pun taxa” Si asta face. Cere bani sa’ti faca poze…dar ca sa intru si in subiectul al 2’lea ghici ce? Ii primeste. Normal ca’i primeste…ca nah…ne trebuie poza de profil pe facebook. Si nuuuu, normal ca nu poate sa fie o poza facuta de un prieten cu cel mai smecher aparat pentru ca evident prietenul respectiv nu are pagina de facebook cum ca e fotograf deci n’are nici multe like’uri…deci degeaba are aparatul ala super profi si tare…asa mai bine se duce da 30-40-50 lei in functie de “fotograf” si ii face poze cu un aparat din ala gasit la pungile de pufuleti cu surprize. Adica hellllooooo nu e mai logic asa?
Pe bune acum ca nu inteleg oamenii astia…”trebuie sa ne facem poze de facebook” raspuns: “da, dar cine o sa ni le faca? X, y, z sunt deja ocupati” raspuns inapoi “da, stiu, dar stai linistit/a ca e un fotograf nou pe facebook k si vorbim cu el nu mai conteaza cat cere, trebuie sa ne schimbam pozele de profil” . Really? Si eu trebuie sa te impusc, dar daca v’as impusca pe toti astia as reduce populatia la jumatate si as sta prea mult in inchisoare. Oooo am uitat sa fac precizarea x,y,z,k=”fotografi profesionisti” cu pagini de facebook x photography, y photography z photography si k photography.
Traim intr’o lume in care oricine se numeste profesionist fara sa aibe habar despre profesia respectiva…si intr’o lume plina de pitipoance si de cocalari care simt nevoia sa plateasca pentru a li se face poze.
Da, sunt si din aia care chiar stiu sa faca poze, stiu sa foloseasca aparatul si toate cele, dar din pacate ei sunt prea putini si babuinii cu aparate care se numeste profesionisti sunt prea multi.

11 comentarii:

  1. Si mie imi place sa pozez, dar nu ma conside un profesionist, ci un maetru :)) gl :D e doar un hooby de al meu :D zi faina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Multi fac poze, dar nu incep sa'si faca si pagini pe facebook si sa se numeasca profesionisti.

      Ștergere
  2. Hopaaaaaaa :))) eu nu ma numesc profesionista :)) dar imi place fotografia si cred ca cel mai probabil va ramane un hobby :|

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este un hobby pentru multi, dar eu m'am referit la cocalarii aia "smecheri" care se numesc profesionisti doar pentru ca au aparat si stiu sa'l tina corect in mana

      Ștergere
  3. Cam ai dreptate. Si mie imi place fotografia dar nu mi-ar trece prin cap sa ma dau mare fotograf :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Da tu esti pornita rau :)))))) ... auci! :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu sunt printre cei mai norocosi, deoarece am avut parte de o sedinta foto cu o fata care chiar stie cu ce se mananca "a face poze", intrucat a studiat. Chiar si eu acum la facultate voi avea un curs "Fotojurnalism" unde voi invata secretele necesare in realizarea fotografiilor.

    P.S. Sa stii ca m-ai pus pe ganduri cu luatul banilor pe poze, poate voi face asta, dar dupa ce voi invata mai bine:)):))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu aia chiar n'am nimic aia isi merita si titlul si onorariul daca il cer. Dupa ce faci cursul si pe tine te pot numi fotograf pentru ca nu esti ca cei despre care am scris mai sus:))

      Ștergere
  6. Eu sunt atat de modesta, incat nici nu ma deranjez sa fac poze. Internetul este deja suprasaturat de fotografii, nu are nici un sens sa il incarc si eu, spuse vulpea care nu ajungea la struguri. :))

    RăspundețiȘtergere