25 septembrie 2015

Am auzit atat de multe persoane care prefera sa aleaga “bisturiul” in locul unui stil de viata sanatos si activ. Vreau sa le spun acestor persoane ca poti sa iti faci operatii unde vrei, poti sa faci chiar si operatie de liposuctie la Clinica Zetta din Bucuresti sau unde ai tu in plan, dar, un mare si subliniat DAR, loposuctia nu este un tratament impotriva obezitatii si garantat nu tine locul alimentatiei sanatoase si exercitiilor fizice recomandate zilnic.
Da, normal, toata lumea vrea sa slabeasca rapid si fara sa miste un deget, dar nu e chiar asa usor. Exista diete, exista exercitii fizice si tot asa mai departe sau pe scurt, exista un stil de viata sanatos. Chiar daca faci azi o operatie si scapi de grasime, daca o sa continui in acelasi ritm ca pana in moment operatiei, ghici ce, grasimea aia se intoarce si o sa trebuiasca sa intri din nou pe usa in lateral, ca frontal nu ai loc. Si la fel de degeaba este sa urmezi o dieta daca atunci cand o termini rupi primul fast-food care iti iese in drum.
Da, stiu, exista persoane care sunt mai plinute din cauza anumitor afectiuni medicale, dar mai mult de jumatate din persoanele supraponderale sunt in aceasta “conditie” din cauza stilului de viata foarte haotic. Si prin asta ma refer la mese neregulate, mancare proasta( ca sa o spun asa direct, si stiu ca intelegeti la ce ma refer), lipsa activitatilor sportive, si aici nu ma refer ca trebuie sa faci sport de performanta, nu, daca alergi 15-30 minute zilnic, sau doar daca mergi, da, daca mergi 30-60 minute zilnic, se simte, pentru organism chiar se simte.
Da, stiu, eu sunt o persoana lenesa si le spun altora teoriile astea, dar nu e chiar asa, adica recunosc, mananc numai prostii si foarte neregulat, dar merg aproape zilnic 3-4 km la pas si de luna viitoare, dupa ce o sa ma intorc in camin si acesti 3-4 km zilnici se vor rezuma la 1-2 km, o sa merg la sala zilnic sau aproape zilnic. Si nu, nu ma duc sa imi dezvolt muschii, ma duc pentru cardio, miscare, tonifiere, intretinere si da, vreau sa dau jos si din grasime. Nu se vede foarte rau la mine, dar eu stiu ca este acolo, o vad si o simt, si garantat o vad si altii daca eu o vad, chiar daca, foarte dubios, eu zic ca m-am ingrasat in ultimele 2 luni, insa persoanele nu m-au vazut in acest interval de timp, mi-au spus ca am slabit. Dar asta este deja alt subiect.

2 comentarii:

  1. deocamdata fug de nebuna,urcand si coborand dealuri, ca asa sunt strazile pe aici, si ghici ce..totul pe tocuri, ca naa..tinuta office :) asa picioare tonifiate nu aveam nici pe vremea cand foloseam cross-trainerul! :))) dar o sa ii vina si lui randul! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine, toate respectele mele pentru reusita ta:)) sincer, eu nu as putea:)) Dar o sa merg si eu la sala de luna asta:)

      Ștergere