10 septembrie 2015

Recent am descoperit o campanie, “Do the right mix”, care mi se pare foarte interesanta si in care vreu sa ma implic activ. Aceasta campanie urmareste sa promoeze avantajele combinarii diverselor forme de deplasare in mediul urban, avantaje precum: economie, deplasarea fara aglomeratie, comoditate. Pana acum din 4 orase(Bucuresti, Constanta, Timisoara si Cluj) au participat in total 1117 persoane, dintre care cele mai multe au fost din Bucuresti 606. Acestor persoane li s-a aplicat si un chestionar format din 6 intrebari, rezultatul, statistic, acumuland raspunsurile din cele 4 orase este urmatorul:
Persoanele din Timisoara considera traficul din orasul lor mult mai dificil decat traficul din celelate 3 orase implicat. Acest rezultat poate fi datorat si faptului ca aproximativ 55% din timisoreni prefera sa isi foloseasca masina persoanala sau cea de serviciu, pe cand persoanele din Bucuresti, Constanta si Cluj prefera sa foloseasca mijloacele de transport in comun, in Bucuresti peste 57% dintre persoane prefera aceasta cale de trasport.
Desi considera traficul aglomerat, peste 85% dintre cetatenii din Timisoara folosesc foarte putin sau chiar deloc bicicleta ca mijloc de transport sau relaxare.
Desi numarul persoanelor care afirma ca foloseste bicicleta ca mijloc de transport este ralativ mic, 19,40% dintre persoanele intervievate din toate cele 4 orase considera ca traficul ar fi mult mai fluidizad daca ar exista drumuri speciale pentru biciclisti.

Pe langa acest chestionar, campania a desfasurat evenimente de strada in Bucuresti, Timisoara si Constanta, iar in Cluj s-a organizat un festival de carte.
Pe pagina de facebook, aici, va recomanda sa treceti cu un like si sa fiti activi pentru ca acolo o sa gasiti si cateva concursuri organizate cu diferite premii garantate. Spre exemplu pe data de 19 septembrie va avea loc un spectacol de teatru in care Trupa Freeze va onora spectacolul „Alege. Schimbă. Combină" si va intretine atmosfera timp de doua ore. Cu un comntariu lasat pe pagina Do The Right Mix Romania poti castiga una dintre cele 15 invitatii duble puse in joc. Ce comentariu? Buna intrebare, dar va spun si raspunsul. In fiecare zi pe pagina apare o noua postare dedicata saptamanii europene a mobilitatii si aceste postari au nevoie de un titlu, ei bine, lasand un comentariu cu sugestia pentru titlu intrati automat in concurs si puteti castiga una dintre cele 15 invitatii de care spuneam mai sus. Daca nu ti-a iesit din prima, nu e problema, poti sa participi zilnic, in intervalul 10-18 septembrie va exista zilnic o astfel de postare, deci mai multe sanse de castig.
Si daca va ganditi ca nu e prea tentant, va mai spun o chestie interesanta. Pe baza invitatiei duble pe care o sa o castigati bautura o sa fie din partea casei.
Eu zic ca este destul de tentant si garantat o sa particip, si sper sa ajung acolo si sa ma intalnesc cu cat mai multi dintre voi. Si garantat nu o sa vin cu masina, o sa vin cu mijloc de transport in comun pana in centrul vechi al Bucurestiului. Desi sunt din categoria persoanelor care prefera bicicleta ca mijloc de transport, in Bucuresti, eu cel putin, o prefer doar pentru relaxare, si dat fiind ca este cam departe locul in care stau in prezent o sa aleg metroul, la fel ca in fiecare zi, de altfel.

Ce spuneti? Ma bazez pe voi sa mai “diversificam” modul in care ne deplasam prin oras? Si ma bazez pe voi ca o sa incercati sa castigati una din acele 15 invitatii duble si sa ne vedem sambata pe 19 septembrie la teatru? Eu sper ca da, ca o sa incercati sa schimbati, sa diversificati putin, modul in care va deplasati in general prin oras, dar mai ales pentru ca sunt o persoana foarte increzatoare o sa spun ca abia astept sa ne vedem sambata la spectacolul de teatru. 

4 comentarii:

  1. anul asta invat si eu sa merg cu bicicleta :) hihihihi ma blindez bine si apoi..Tine-ma Doamne! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neaparat!!! Este foarte fain mersul pe bicicleta si este si sanatos:))

      Ștergere
  2. Pe mine nu te poti baza ca vin.... :)))))
    Bicicleta.... cred ca a inceput sa se lipeasca de posterior la cat de des o folosesc! Nici pana in colt la cutia postala nu ma duc pe jos.... :))))

    ઇઉ Ell@

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa eram si eu cu bicicleta :)) acum am inceput sa ma lenevesc. Cand mergeam la tara nu ieseam nici macar pana la poarta fara bicicleta:))

      Ștergere