2 iunie 2017

Posted by Zdwuby |
Vrei sa-ti deschizi o ferma de animale, dar nu stii de unde sa incepi? In primul rand, trebuie sa iti reamintim ca anul acesta poti beneficia de o finantare de 15.000 de euro prin programul PNDR, cu ajutorul careia sa-ti pornesti afacerea.
Pentru ca totul sa decurga conform planului, este bine sa stii ce achizitii te asteapta. Iata care sunt dotarile esentiale pe care orice ferma ar trebui sa le aiba:

Echipamente si utilaje moderne. Daca intentionezi sa-ti deschizi o crescatorie de bovine sau de ovine, vei avea nevoie de o sumedenie de utilaje pentru prelucrarea laptelui, cum ar fi: aparate de muls vaci, tancuri de racire a laptelui, standuri fixe de hranire, tocatori de resturi vegetale, separatoare de smantana si multe altele. Noi iti recomandam un separator de smantana profesional de la Fermierul Afacerist, pe care ilpoti achizitiona la un pret mai mult decat avantajos! Tot aici gasesti echipamente si utilaje moderne si performante pentru ferme, pentru ca tu sa-ti poti desfasura activitatea la cele mai inalte standarde!




Echipaj de curatenie. Intrucat animalele fac foarte multa mizerie, va trebui sa angajezi cativa agenti de salubritate, care sa se ocupe de curatarea zilnica a grajdurilor, a depozitelor si a utilajelor. Pentru asta, vei avea nevoie de un stoc de produse de curatenie, pe care sa-l refaci periodic. Pe acestea le poti gasi la Marketsaponella, unde poti plasa o comanda online, pentru ca produsele sa-ti vina direct la locatie.


Un amplasament avantajos. O ferma nu poate fi amenajata chiar oriunde! Vei avea nevoie sa cumperi un teren nici prea izolat, nici prea populat. Cu alte cuvinte, ferma trebuie sa se afle in proximitatea surselor de aprovizionare si a unei retele de energie electrica, pentru a nu fi nevoit sa suporti costurile de racordare. Nu alege o zona suprapopulata, pentru ca vei avea probleme cu vecinii. De asemenea, este extrem de important ca solul sa fie fertil, iar terenul – destul de mare, astfel incat sa-ti permita extinderea afacerii.

Utilaje pentru transportul animalelor si al hranei. Intretinerea unei ferme si activitatea desfasurata in cadrul acesteia este una intensa. De cele mai multe ori, afacerea e profitabila, iar animalele sunt productive, insa trebuie sa te gandesti ca vei avea nevoie de masini si utilaje pentru transportul carnii si al laptelui: tractoare, remorca, echipamente de ridicare, facilitati de manipulare.


Magazii si incaperi pentru animale. Va trebui sa imprejmuiesti spatiul animalelor, sa faci grajduri, sa construiesti magazii si depozite. Delimitarea terenului este o operatie ce trebuie facuta cu logica, calculand atent metrii patrati de care dispui. Spre exemplu, grajdurile animalelor trebuie sa se afle in proximitatea depozitelor cu hrana, pentru ca operatiunea sa fie facila si usor de gestionat.


Angajati experimentati. Poate e un pic insensibil sa-i numim „dotari”, insa angajatii reprezinta cel mai mare atu pe care il poate avea o afacere. Ca antreprenor, nu vei dispune de timp suficient pentru a inspecta frecvent ferma, motiv pentru care nu-ti ramane decat sa delegi sarcinile unor angajati de incredere, care sa-ti ofere o garantie a faptului ca munca este desfasurata la calitate maxima. Vei avea nevoie de oameni experimentati in domeniul agricol, in care sa-ti poti pune increderea.

Este extrem de important sa tii cont de aceste aspecte atunci cand te decizi sa infiintezi o ferma de animale. Mentenanta fermei si rasele pe care le alegi vor determina profitabilitatea afacerii.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu