27 iunie 2017

Temperaturile de afara au devenit mult prea ridicate, chiar si pentru cei mai impatimiti iubitori ai verii. Poti sa pornesti aparatul de aer conditionat si sa astepti sa treaca vara sau poti aplica aceste idei utile pentru a face fata caldurii intr-un mod mai placut.

Iata ce poti face pentru a te racori instant!

1. Pleaca intr-o vacanta departe de caldura
Daca nu mai suporti temperaturile extreme si vrei, in acelasi timp, sa vezi locuri noi, sugestia perfecta pentru tine este sa iti planifici o calatorie spre un loc mai rece. Nu numai ca vei scapa de caldura, dar vei si evada din cotidian si vei experimenta o cultura noua.
Printre cele mai frecventate destinatii europene se numara Suedia, Finlanda sau Norvegia, tari in care temperaturile verii sunt mult mai blande. In plus, Scandinavia are de oferit peisaje inedite si locuri unice pentru vizitatori. Poti sa vezi toate circuitele turistice pe Karpaten.ro si sa il alegi pe cel care iti inspira cea mai atractiva varianta.

2. Daca ramai acasa, cheama racoarea la tine
In cazul in care nu poti pleca in vacanta, exista variante si pentru tine. Casa ta se poate transforma intr-un loc placut si racoros, daca faci mici modificari. Pe langa indispensabilul aparat de aer conditionat, echipeaza-te cu multa gheata si prepara-ti bauturi fresh, precum sucuri racoritoare din fructe sau frappe pe baza de cafea si inghetata.

In cazul in care caldura iti face probleme in timpul noptii si iti afecteaza somnul, iti recomandam sa iti schimbi lenjeriile de pat cu unele racoroase, din materiale cat mai naturale, precum cele de la https://www.freeteks.ro/lenjerii-de-pat-3d, care iti vor asigura confortul pana dimineata. Poti alege dintre zeci de modele si printuri incantatoare, care sa te duca cu gandul la vacanta.

3. Fa un compromis: evadeaza in natura, aproape de casa
Daca timpul si bugetul nu iti permit sa alegi o vacanta in afara tarii, insa nu vrei sa stai nici acasa, poti planifica o excursie de un weekend la munte. Ai numeroase optiuni, atat pe Valea Prahovei, cat si in alte zone ale tarii.
 
Daca vrei sa profiti la maximum de aceasta mini-vacanta, nu ramane la cabanele accesibile din drumul national, ci alege un traseu turistic de cateva ore si aventureaza-te. Astfel, vei descoperi peisaje magnifice, despre care nici nu banuiai ca exista, si te vei bucura, simultan, de temperaturi mult mai scazute.

Indiferent ce varianta vei alege, nu uita sa te hidratezi constant si suficient. De asemenea, nu petrece foarte mult timp in bataia soarelui si evita sa faci drumuri lungi la orele nepotrivite.

2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Cand o sa am si eu un weekend liber, atunci chiar o sa fie vara si pentru mine:)) O sa povestesc zilele astea pe blog de ce spun asta, new job, new me :))

      Ștergere