16 august 2017

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , ,
Crescatorii de bovine si ovine trebuie sa respecte cateva standarde esentiale, astfel incat sa asigure sanatatea si, implicit, buna crestere a animalelor pe care le detin. O astfel de ferma poate fi extrem de avantajoasa din punct de vedere financiar, insa este necesar sa se aiba in vedere crearea celor mai bune conditii!
Iti doresti o ferma de bovine si/sau ovine si vrei sa stii care sunt conditiile pe care trebuie sa le creezi acestora? In acest caz, informatiile de mai jos te vor ajuta! Citeste-le atent pentru a reusi sa ai animale sanatoase!

Iata ce standarde trebuie respectate in orice ferma de bovine/ovine:

1. In primul rand, se impune ridicarea unui adapost propice. Astfel, trebuie avuta in vedere construirea corespunzatoare a fermei, incepand cu pardoseala si terminand cu izolarea termica. De exemplu, pardoseala trebuie sa impiedice umezeala, patrunderea apei subterane si alunecarea animalelor. In plus, pentru ca dejectiile sa nu se infiltreze, trebuie ca aceasta sa fie din beton, lucru care ajuta si la rezistenta in timp. Uzura exercitata de animale si utilaje si-ar putea spune cuvantul in numai cativa ani, daca pardoseala nu are minimum 70 mm.
2. Apoi, sistemul de adapare este vital pentru atat sanatatea animalelor, cat si pentru cantitatea de lapte pe care o dau. De aceea, acesta trebuie pus bine la punct, pentru ca toate animalele sa aiba acces la apa potabila si pentru a consuma cantitatea coresupunzatoare de care au nevoie. Orice crescator de animale poate accesa http://www.inoxcenter.ro/product-category/echipamente-pentru-ferme/adapatori/, intrucat aici va gasi echipament complet pentru adaparea adecvata a acestora. Pe site-ul indicat, Inox Center, adapatoarele pentru animale pot fi gasite la preturi convenabile!
3. Perioadele de vara se pot dovedi extrem de dificile pentru animale, mai ales daca adapostul acestora este mai mare de 25 de metri.  Din acest motiv, dar si pentru confortul animalelor, se impune instalarea unor aparate de aer conditionat, precum cele de AICI, oferite de RomBiz. In spatiile aglomerate, precum sala de odihna si cea de muls, ele se vor dovedi foarte bune pentru confortul bovinelor si al ovinelor.
4. In plus, orice ferma trebuie sa aiba o boxa de fatare la 30 de animale. Ele trebuie sa fie cat mai usor de supravegheat si aproape una de cealalta, mai ales daca bovinele/ovinele sunt gestante in aceeasi perioada. Este indicat ca aceasta sa aiba si un sistem care sa permita imobilizarea animalelor, precum si un canal propriu de scurgere. De asemenea, lumina trebuie sa fie una buna, iar in apropiere sa existe instalatii de furnizare a apei.
5. Pentru ca laptele sa fie colectat mai usor este recomandat ca o ferma sa dispuna de echipamente pentru muls. Acestea trebuie sa fie mereu curate si dezinfectate, astfel incat calitatea laptelui sa nu fie afectata. De altfel, spatiul  trebuie sa fie destul de mare, pentru a se asigura confortul animalelor si posibilitatea de a se misca in voie.

Asadar, pentru sanatatea animalelor si bunul mers al fermei, crescatorii trebuie sa aiba in vedere toate aspectele prezentate mai sus!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu