18 mai 2017

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , ,
Adolescentii traverseaza o perioada de tranzitie, de-a lungul careia isi formeaza caracterul si isi contureaza personalitatea. Acesta este intervalul in care isi schimba interesele, imbratiseaza alte valori si principii.
Odata cu schimbarile de natura intrinseca, adolescentii simt nevoia ca si mediul extern sa se muleze pe noua gandire si pe noul stil de viata. De aceea, reamenajarea camerei va juca un rol cheie in trecerea de la copilarie la maturitate. Aceasta schimbare va marca un punct de turnura in viata adolescentului, care se va simti mai confortabil in pielea lui.
Iata cateva idei de reamenajare a camerei adolescentului, astfel incat acesta sa se regaseasca in noul decor:

·     ·       Un birou complet. Adolescentii sunt foarte solicitati de catre profesorii de liceu. Zilnic, sunt asaltati de teme, proiecte si prezentari, la care trebuie sa lucreze, cateodata, simultan. De aceea, ei au nevoie de un birou modern, cu multe spatii de depozitare: sertare si rafturi unde isi pot tine multitudinea de caiete si carti. Produsele de birotica si papetarie nu trebuie sa lipseasca nici ele, desi majoritatea tinerilor lucreaza mai mult pe laptop, in ziua de azi. Asigura-te ca laptopul lui este in stare buna, iar daca nu, intra pe www.laptopstrong.ro , de unde vei putea achizitiona componente de schimb la preturi modice. Daca tanarul nu detine inca un laptop, iti sugeram sa-i cumperi unul, pentru ca va avea mare nevoie de el! Opteaza pentru un laptop modern si performant, care sa reziste in timp. Daca nu ai bani, solicita un imprumut nebancar la CreditFIX, pe care il vei putea obtine rapid si simplu, fara prea multe batai de cap.

·         O canapea extensibila. Aceasta este o piesa de baza in camera unui adolescent, fiind extrem de utila. Avantajul pe care il aduce o canapea extensibila este faptul ca are dubla functionalitate: noaptea poate fi folosita pe post de pat, iar ziua poate fi pliata pentru a salva spatiu in incapere. In plus, o canapea este ideala pentru musafiri! Adolescentii primesc, deseori, vizite din partea prietenilor, care pot fi poftiti sa ia loc pe canapea. Astfel, in timpul zilei, camera nu va mai fi la fel de intima, asa cum devine in timpul noptii.

     ·        Un cuier. Dupa cum bine stii, adolescentii sunt cele mai dezordonate persoane din lume! Atunci cand patrunzi in dormitorul unui adolescent, aproape ca te socheaza haosul care predomina in incapere: asternuturile de pat nu sunt aranjate, ci zac pe saltea, rostogolite, hainele sunt aruncate peste tot prin camera, adidasii sunt “parcati” la baza patului, impreuna cu alte zeci de perechi de sosete, unele mai murdare decat altele. De aceea, nu i-ar strica sa aiba un cuier in dormitor, astfel incat sa-si poata tine hainele intr-un singur loc si sa nu le mai arunce peste tot. In plus, asezate frumos in cuier, articolele vestimentare nu se vor mai sifona, putand fi purtate si a doua oara.
      ·          Un cos de gunoi. Acesta este indispensabil! Aminteste-ti ca adolescentului ii e greu, aproape imposibil, sa pastreze curatenia in camera lui. De aceea, el se descotoroseste de ambalajele de la mancare, de hartiile facute rotocoale si de alte deseuri menajere – direct pe podea. Este indicat sa aiba un cos de gunoi sub birou, unde sa stranga toate gunoaiele. O data la cateva zile, va putea inlocui cu usurinta punga, pastrand astfel, curatenia.
Iata, asadar, ce dotari NU trebuie sa lipseasca din camera fiului tau adolescent. Pentru a completa lista, poarta o conversatie detaliata cu el si vei afla ce lucruri i-ar mai putea fi utile. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu