16 august 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Exista cineva care nu a luat contact direct macar o data cu un chelner/ospatar/vanzator? Nu cred! Ca tot a fost si inca este VARA m’am plimbat mai mult si am luat contact mai mult si mai des cu vanzatori/chelneri/ospatari si am observat o chestier pe care mi’am tot imaginat’o eu : ca e important cum se prezenta un vanzator! Adica parca nici nu’mi vine sa mai cumpar ceva cand respectivul vanzator e lipsit de chef si mai are putin de isi taie venele iar in tot acest timp plescaie plictitist de viata o guma si imi raspunde cand intreb de un produs sau un pref in cel mai mare sictir posibil ca si cand eu cu tupeul meu inimaginabil si inexplicabil de mare imi permit luxul si am nesimtirea crunta de a’l/a o deranja pe el/ea ca vanzator/vanzatoare din scaunul lui extrem de neconfortabil cel mai probabil si din mesajul pe care il scria sau citea  ca sa’mi raspunda mie la niste intrebari pe care helllloooo ar trebui sa le stiu. Ce conteaza ca el isi tine marfa in cutii in spate si nici macar un produs expus eu trebuie sa stiu ca el/ea are sau ca nu mai are si trebuie sa stiu si pretul adica cum imi pot eu permite sa cred ca el/ea este platit/a sa stea acolo si sa ma serveasca pe mine un simplu si banal client?
Ioana(ochiiverzi) a scris si ea despre asta si a descris o intamplare a ei …sper ca nu te superi pe mine dar vreau sa mai comentez o data si aici ce am comentat si la tine. Cum domle sa ai atata tupeu sa ceri unui vanzator sa se deplaseze pana in spate sau unde tine el marfa si sa’ti aduca un produs pe care il are si expus doar pentru ca vrei tu alta culoare? Adica ce? Culoare aia nu era buna? Ca na doar foloseai produsul pentru acelasi lucru…poti sa te stergi si cu servetele galbene nu neaparat rosii…adica chiar ai avut tupeu nemarginit. Ce trebuie sa’l intereseze pe saracul vanzator ca nu se potriveste in decorul tau culoarea galben si trebuie rosu? Acum serios…te’ai comportat de parca omul ar fi fost platit sa fie acolo si sa dea informatii si sa vanda marfa. Cum sa nu te calce putin pe neuroni cand te serveste un asemenea vanzator? Eu daca eram in situatia ei ori ma enervam foarte tare si ii reprosam asta ori numai ca sa fiu eu cu cornite intrebam despre toate produsele pe care le vedeam acolo de pret, de calitate, daca mai are si alte modele , alte culori etc etc pana imi scotea toata marfa si la sfarsit ii spuneam “nu cumpar nimic” sau plecam pur si simplu.
Mai sunt si chelnarii/ospatarii...cand mergi undeva intr’un loc sa bei, sa mananci ceva si vine la tine cineva adormit care vorbeste in sictir si plictisit de viata si de tot ce’l inconjoara si iti ia comanda sec si fara chef. Eu daca nu am companie care sa ma faca sa nu bag de seama cel mai probabil ma ridic si ma duc in alta parte.
Eu sunt o persoana glumeata si imi place sa fac glume despre aproape orice si cand sunt undeva cu prietenii sau cu familia la un suc sau ceva nu’mi place sa stau sa’mi beau sucul si sa plec…nu…mie imi place sa rad si sa fac cat mai multe mistouri. Si intr’un fel ma simt cand vine la masa cineva sa ne ia comanda care e vessel sau macar bine dispus si nu ne vorbeste in sictir si intr’un fel cand vine unul care arata si vorbeste de parca dupa ce pleaca de la masa se duce sa’si taie venele sau sa se spanzure cu sireturile de la adidasi.
Nu zic ca poate respectivul vanzator/chelner/ospatar nu are o zi proasta sau ii e rau sau mai stiu eu ce…dar in situatii din astea ori stai acasa ori incerci pe cat poribil sa ascunzi starea pentru ca iti pierzi clientii sau risti sa te sacaie mai rau…cum as face eu daca as avea starea de spirit necesara si nu m’ar enerva la culme incat sa ii reprosez.
Si mai sunt si situatiile alea care pe mine ma enerveaza la culme! Cand trec pe langa masa la care stau cativa muulti chelnari/ospatari, dar niciunul nu se opreste sa ne ia comanda desi le faci semn sau le spui direct cand trec pe langa tine.
Poate mi se pare mie anormal…poate doar eu gandesc asa…sau eu si Ioana gandim asa ca am vazut ca si ea gandeste cam la fel ca mine…dar prefer sa ii fac vanzare unui om care stie cum sa’si atraga clientul si sa’si faca vanzare nu cuiva care se crede zeu si pe mine cine cu un tupeu inimaginabil ca imi permit sa intreb de un produs sau un pret sau sa ma uit la marfa fara sa cumpar ceva anume…si la o terasa la fel…prefer sa’i fac consumatie cuiva care stie cum sa ma tina acolo nu cuiva care imi da impresia ca nu o sa se intoarca niciodata cu bauturile comandate pentru ca intre timp isi taie venele sau se spanzura.

16 comentarii:

  1. In extrema cealalta sunt ospatarii si vanzatorii care te sufoca, de care nu ai loc la masa, care se baga in sufletul tau, de nici nu mai poti vorbi cu prietenii.
    Ambele categorii ma enerveaza la fel de tare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si aia sunt enervanti..undeva la mijloc..asa mi se pare mie normal..adica sa aiba o stare buna de spirit si sa fie amabil

      Ștergere
  2. De fiecare data cand intru intr-un magazin si nu mai e nimeni decat eu si vanzatoarea si o mai aud cum imi spune "Doriti ceva?" ies imediat din magazin. Consider ca trebuie sa ma lase sa ma uit prin magazin in voie, apoi eu sa apelez la ea. Urasc vanzatorii/vanzatoarele sufocanti/e.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum sa ma supar? Doamne fereste! ... ba chiar mai mult, eu zic sa pornim o revolutie contra nesimtirei :D :))) ... dai seama? Nu ne-ar baga nimeni in seama. E ca si cum ne-am duce in padure si ne-am plange copacilor :))) ... trist! :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa sara toti sa ni se alature si toti o sa ne asculte:)) Chiar ca parca ne'am plange copacilor :))

      Ștergere
  4. OchiiVerzi mai ai un sustinator :))) sa iesim cu toti in strada ... sa manifestam contra celor nesimtiti huuuuuuuuuuuu :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Inainte sau dupa ce mergi la bowling? :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. De multe ori am vrut sa plec de la masa, dar cica e lipsa de bun simt.
    Cum a spus si vienela, sunt cei care stau in sufletul tau, cei care se plimba pe langa masa, vin mai aproapre, se uita in farfurie, ma intrerupe dintr-o discutie sa ma intrebe daca totul e ok… cica asta este regula lor; sa se asigure ca nu lipseste nimic, ca totul e bine si ca-mi place mancarea.
    Despre cei din magazine, si ma refer la cele de haine… inebunesc cand sunt urmarita pas cu pas in tot magaziunu', cand intraznesc sa iau o piesa de imbracamine in mana sa ma uit mai de aproape si: "o da! asta este superba! uite! se potriveste cu asta si asta si PROBEAZ-O! plec.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lipsit de bun simt sau nu eu am tendinta de multe ori sa o fac insa mereu ma opreste cineva cam din acelasi motiv spus de tine8-| Da, sunt deranjanti si cei prea insistenti...undeva intre...nici sa aiba chef si atitudine de sinucigas, dar nici sa te sufoace...sa fie bine dispus si amabil...probabil cer eu prea mult:-??

      Ștergere
  7. Eu ma iau si de unii si de altii :))
    Celor adormiti incerc sa le dau viteza. Celor care te sufoca (numai femei am intanit cu boala asta) le dau peste nas. Sa ma lase in pace. Daca ma intereseaza ceva, vin eu si vorbesc cu ele :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am intalnit si barbati care sa te sufocau in magazin sau la terasa:)) Si foarte bine le faci[-(

      Ștergere
  8. Am niste amintiri atat de neplacute cu "vanzatoare" :)))
    Am scris la un moment dat un articol pe aceasta tema: http://www.costinc.info/2012/02/super-vanzatoarele-de-la-chiosc.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta;)) Intru acum sa citesc si intamplarile tale:)

      Ștergere