21 septembrie 2011

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , ,
Cine nu a auzit sau citit macar o data una din expresiile sau ceva gen “tinerii din ziua de azi sunt niste lenesi”/”vor numai sa leneveasca”/”nu vor sa invete nimic”/etc. ? Sa fim seriosi acum…exista cineva care nu a auzit sau citit pe vre’un site/forum/blog minim o data un om trecut de prima tinerete si frustrate de amintirile lui ca licean? Eu nu cred.. Bine nu zic ca nu e adevarat absolut deloc…e si adevarat…normal ca ne e si lene…da asta nu inseamna ca suntem analfabeti sau mai prosti decat ei …ca daca iei acum pe unu' din asta care toata ziua “tinerii de azi sunt niste lenesi care nu vor sa invete absolute deloc nici sa scrie sau citeasca nu stiu”  si il pui sa mearga la scoala o saptamana…sau 3zile nu o saptamana…dar 3 zile cu tot ce inseamna scoala si cursuri…ascultat/predat/teme…pai o sa vedeti cum ochii lui sunt mai incrucisati decat mazarea din legile lui Mendel. Nu stie nici sa scrie corect , de notiuni nici nu mai vorbesc…dar el se considera marele destept al lumii si vorbeste despre tinerii din ziua de azi .
Ma enerveaza cand dupa o stire sau o barfa tampita gen “x-ulescu a abandonat scoala”/”y-ulescu a fost examtriculat”/”z-ulescu nu stiu ce a facut la scoala”…imediat dupa asta se generalizeaza “tinerii din ziua de azi sunt niste analfabeti care nu vor sa invete nimic…stiu doar sa leneveasca”. Pai bine mah omule daca unu cu pasarele la cap lasa scoala sau e dat afara ca are prea multe absente sau mai stiu eu ce…de ce dracu ne bagi tu pe toti in aceasi oala? De ce cand sunt tone de elevi si studenti?….de unde stiu tu ca ala ii reprezinta exact pe toti?
Da s’a picat pe capete la bac anul asta…nu zic ca nu e vina elevului…ca e …nu a invatat…ca de un 6…hai ca poti sa inveti daca depui putin efort …da e si vina elevilor…e si vina profesorilor…si e si vina lu’ comunistu’ ala de ministru care baga camere in clase si paznici mai rau ca la criminalii in serie …cum dracu’ sa te mai concentrezi (in cazul in care ai invatat …ca sa recunoastem sunt si care nu o fac si care se incadreaza in descrierile alea) cand esti urmarit din toate unghiurile si in fata ai niste formulari si exprimari de iti amesteca informatiile(repet daca le ai) in cap mai rau ca o tornada.
Chiar ma enerveaza oamenii astea care nu stiu nici sa scrie si sa citeasca calumea dar comenteaza despre tot tineretul.  Vorbiti dracu’ de “x’ulescu care a abondonat scoala” , de y-ulescu care a fost exmatriculat sau de z’ulescu care nu stiu ce a mai facut si ala…nu mai vorbiti voi de toti ca vorbiti degeaba. Si la urma urmei fie ca va convine fie ca nu…noi ramanem…voi va duceti…si cand eu (zic de mine acum) “o sa fiu mare” (clasica vorba) si o sa vina un pensionar din asta cu vreo problema/cerere pe domeniul meu ….eu o sa’i zic asa “Imi pare rau…dar pentru ca nu stiu sa scriu, sa citesc sau sa vorbesc nu va pot ajuta”. Nu asa ma catalogat el fara sa ma cunoasca...nu asa ne'a catalogat pe toti ? 
Chiar ma enerveaza generalizarile si comentariile de genul…
Si acum…acum au bagat evaluarile astea initiale la toate clasele…si toate in aceasi saptamana…pai normal omule ca nu o sa se ia numai 9 si 10…adica sa fim seriosi…intr’o saptamana sa dai cate o lucrare la fiecare materie din toata materia de anul trecut…Mi se pare absurd sa ai cate 2-3 teste pe zi din toata materia de anul trecut…si cand o sa se ia note de 5-6…ce o sa auzi la toti? “Tinerii sunt niste analfabeti lenesi…de ce se duc la scoala nu sa invete?”…da nici unu’ din astea nu o sa zica “s’au luat note mici la materia x si y da s’au luat note mai bune la z…si au fost in aceiasi zi…au invatat si ei mai bine la una” nuuu o sa zica toti ca suntem analfabeti si prosti .…
E enervant...pentru mine cel putin e enervant...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu