6 iulie 2012

Aud peste tot “asta nu e treaba de baiat/fata”….”asta e treaba de baiat/fata” . Dar nu vad unde e problema daca un baiat stie sa’si faca de mancare si sa’si calce un tricou. Nu inteleg de ce este vazut ca un lucru anormal si baiatul automat considerat de la ciuat pana la a i se pune la indoiala orientarile sexuale. Eu vad asta cu totul diferit…o vad ca un lucru chiar folositor pentru ca asa baiatu’ poate sa lase fusta lu’ maica’sa si sa se mute si descurce si singur pana isi gaseste o consoarta…nu sta acasa sub fuste pana la 30 si ceva de ani cand isi gaseste o iubita stabila, poate viitoare sotie.
Sau de ce o fata care in facultate are o pasiune pentru fizica si electricitate nu poate sa isi urmeze pasiunea si sa o transforme intr’un hobby, iar in momentul in care i se strica ceva in casa sa stie sa’si bage putin sau mai mult nasul singura fara sa astepte nu stiu cat pana poate sa vina un vecin/prieten/ruda/etc sa o ajute si sa’i schimbe un bec fara la fel sa fie considerata de la ciudata pana la a i se pune la indoiala orientarile sexuale.

Chestiile astea sunt considerate din mosi stramosi, nu? Dar pe langa astea mai sunt multe altele care pentru mine sunt mai multe misoginisme decat obiceiuri pastrate din timpuri indepartate . Adica ok…poate candva era considerat normal, dar acum multe decenii. De exemplu in casa un barbat nu trebuie nici macar sa’si ridice picioarele sa poata sa dea sotia cu aspiratorul pe langa el . De ce? Pentru ca nu atunci trebuia sa dea cu aspiratorul …pentru ca nu trebuie sa’l deranjeze pe barbat cu zgomotul si pe langa toate astea sa’l puna si sa faca efortul supra omenesc de a’si muta locul. Si sunt multe alte exemple asemanatoare.
Si cum articolul asta este rezultatul unei inspiratii de seara ma opresc aici pentru ca restul ideilor nu reusesc sa le mai leg in fraze coerente, dar in incheiere tot spun ca mie nu mi se par ok multe dintre datinile pastrate din mosi stramosi…si raman la inrebarea: traditie sau misoginism? 

6 comentarii:

  1. Saracutul de el, sa nu cumva sa-i fie poluate fonic urechile :)) Sa mai puna si el osu` la treaba, nu sa astepte mura-n gura!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai da dovada de un tupeu si o nesimtire inimaginabila [-(...dar exdact asa zic si eu :p :))

      Ștergere
  2. Unii inca nu au inteles ca femeia, mergand la aceleasi scoli ca si barbatul, invata ca si el, apoi munceste ca si el. Este normal ca lucrurile sa evolueze si oamenii sa isi schimbe pasiunile. Dar unii sunt prea incuiati sa vada.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu vad asta exact la fel, dar totusi cum ai spus si tu sunt unii mult prea incuiati si raman la gandirea lor antica si complet nejustificata

      Ștergere
  3. E mai degraba o comoditate. E mai comod sa imparti sexele si sa consideri ca unii fac aia si ceilalti alta. Din motive de simplificare a vietii.
    Si eu mesteresc lemn, fiare, inlocuiesc prize, fac de toate, mai ales ca tata e aproape atehnic :)) Ideea e ca la mine nimeni nu s-a mirat prea tare niciodata. Habar n-am de ce, li s-a parut normal :))
    Dar foarte bine fac toate treburile specifice femininelor...sau macar cele considerate asa ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici la mine nu pot sa spun ca lumea se mira:)) dar m'am referit la modul general in care gandesc si actioneaza unele persoane

      Ștergere