Pages - Menu

Pages

8 iulie 2017

Ghid pentru proaspete mamici: cum iti ingrijesti CORECT nou-nascutul

Experienta primei sarcini reprezinta un lucru inedit pentru fiecare femeie. Odata ce copilul s-a nascut, incep sa apara griji precum „Oare procedez corect?”, „Nu am mai fost in situatia asta, pana acum!”, „Nu vreau sa fac nicio greseala!”. De aceea, venim in ajutorul tau cu cateva sfaturi de baza, pentru ca tu sa te poti bucura de primele clipe alaturi de cel mic.
Iata principalele aspecte de care TREBUIE sa tii cont!

  • Fragilitatea nou-nascutului

In primele zile de viata, bebelusul este extrem de sensibil. Corpul sau inca se adapteaza la mediul extern, asa ca trebuie sa te asiguri ca acesta sta intr-o pozitie corecta, in permanenta. Pozitia capului este foarte importanta, asa ca invata sa il tii corect pe cel mic in brate. De asemenea, patutul copilului este si el esential, pentru ca acolo isi va petrece majoritatea timpului. Daca inca esti in cautare, un patut perfect pentru bebe gasesti la Bebelas.ro, unde ai la dispozitie o multime de variante. In plus, atunci cand alegi salteaua, opteaza pentru una speciala, care sa asigure sustinere si o postura corecta a coloanei vertebrale.

  • Igiena

Dat fiind faptul ca bebelusul tau abia a pasit in aceasta lume, trebuie sa il protejezi si sa il ajuti sa creasca sanatos. Asigura-te ca locurile in care sta micutul sau pe care le atinge sunt perfect curate. De asemenea, atunci cand il speli sau ii schimbi scutecul, ai  grija ca mainile tale sa nu fie, sub nicio forma, murdare. Poti folosi un sapun lichid antibacterian de la dacris94.ro pentru a-ti dezinfecta mainile, inainte sa iei contact cu pielea sensibila a copilului.

  • Modificarile specifice


Din momentul nasterii si pana la varsta de un an, bebelusul tau va trece printr-o serie de schimbari fizice specifice. De exemplu, in primele zile de viata, celui mic ii va cadea cordonul ombilical si va avea organele genitale si glandele mamare mai proeminente. De asemenea, in primele luni, fontanela – cunoscuta drept „moalele capului” – se afla inca in dezvoltare. Totodata, este absolut normal ca bebelusul sa planga, sa tuseasca si sa stranute, fara sa fie bolnav. Asadar, informeaza-te despre toate aceste aspecte si nu intra in panica, pentru ca majoritatea sunt normale si vor disparea de la sine.

Pe langa aceste aspecte, tine minte ca bebelusul tau are nevoie constanta de atentie. In cazul in care acesta plange, fara sa aiba un motiv clar, este posibil sa ii fie foame sau sa iti simta lipsa. Nu il neglija nicio clipa si supravegheaza-l in permanenta!




Un comentariu: