11 februarie 2014

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , ,
Aplicaţia FunABC  - ariciul ce ne învaţă alfabetul românesc

FunABC este un abecedar interactiv pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2-5 ani. Aplicaţia învaţă literele alfabetului românesc. Aplicaţia este gratuită şi oferă acces la toate literele din alfabet. Copii vor descoperi literele alfabetului român prin intermediul unor animale hazlii şi prietenoase.
Aplicaţia poate fi instalată pe dispozitive ca: tablete sau smartphone-uri cu sistem de operare Android. Lăsăm la o parte planşele cu desene şi cărţile cu litere – acum folosim aplicaţia FunABC.
Aplicaţia are un design plăcut, culori atractive şi un meniu confortabil şi funcţional. Interfaţa simplă nu permite lansarea unor ferestre şi pop-up-uri inutile. Fiecare literă este asociată unui animăluţ, care este prietenos şi vesel. Sunetele emise de animale au fost luate din lumea animală, sunt foarte realiste şi amuză copii. Literele şi cuvintele sunt pronunţate clar de către scriitoarea de poveşti pentru copii Ada Demirgian.
Aplicaţia se lansează cu prima literă din alfabet, şi anume litera „A”. Alături de ea mai apare imaginea unui arici şi cuvântul înscris „Arici”. La apăsarea aceastora, se va auzi pronunţia lor, la apăsarea ariciului se va auzi un sunet emis de arici – un fosăit.
Toate literele sunt prezentate în aşa mod. Pe părţile laterale ale aplicaţiei sunt situate butoane-săgeţi ce permit listarea înainte-înapoi a literelor alfabetului.  În partea de sus a aplicaţiei este un meniu ce permite selectarea unei litere aleator.

Copii sunt impresionaţi de sunetele emise de un urs, girafă sau nevăstuică.
Aplicaţia poate fi găsită aici:

Sau dacă înscriem cuvintele- cheie în fereastra de căutare a Google Play-ului: funabc, aplicatia educativa funabc, alfabet roman, alfabet romanesc. Aplicaţia este prezentată de o iconiţa cu imaginea unui arici. După care urmează procedura standartă de instalare.

14 comentarii:

  1. Am sa o trimit, ca sa fie descarcata pe tableta Theei. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce ne invata :D? Lasa, mai bine nu intreb :))) .. ca ma gandesc aiurea :D .. Zduby wuby duby :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Baaaaai nu mai dai nici un semn de viata?:-w pe blog nu ai mai scris de mult, facebook nu ai...nu e bine :(

      Ștergere
    2. Pai ultimul articol scris pe blogul tau la care am eu acces este de pe 8 martie 2013...iar facebookul tau nu-l am si stiam ca nu ai :)))

      Ștergere
  3. Parca as vrea sa mai fiu de varsta abecedarului :)

    RăspundețiȘtergere
  4. cum sa nu fi impresionat de asa ceva, ca si copil ...ma gandesc!

    RăspundețiȘtergere