Pages - Menu

Pages

13 august 2011

O bere pe zi tine doctorul la distanta


eu stiam de o vorba veche "un mar pe zi tine doctorul la
distanta"..ei bine acum cateva zile mi'am schimbat gandurile cand am gasit asta:
Nu îngraşă. Are un conţinut caloric mult mai mic decât al altor băuturi alcoolice - 43 kcal la 100 ml în cazul celei cu alcool şi doar 17 kcal la 100 ml în cazul celei fără alcool. Atenţie însă! Pentru siluetă e nevoie şi de alimentaţie echilibrată.
Rehidratează după efort fizic. Cercetătorii spanioli au decis: consumul responsabil de bere, cu şi fără alcool, este o modalitate de a ne rehidrata după efort fizic. Berea reface pierderile de minerale şi vitamine care se produc prin transpiraţie, facilitând recuperarea după exerciţiul fizic, mai ales atunci când se realizează într-un mediu călduros.
Reduce riscul de pietre la rinichi. Berea are un conţinut redus de calciu şi este bogată în magneziu. Este recomandat consumul unui pahar de bere pe zi pentru reducerea riscului de formare a pietrelor la rinichi.
Risc mai mic de Parkinson. Mai multe studii au arătat că berea consumată în cantităţi moderate şi alţi câţiva factori ai stilului de viaţă se asociază unui risc scăzut de dezvoltare a bolii Parkinson, boală neurodegenerativă răs­pândită care afectează persoanele peste 50 de ani.
Creşte nivelul de „colesterol bun". Cercetările au demonstrat că un pahar de bere pe zi poate creşte semnificativ nivelul de colesterol bun. Astfel, suntem protejaţi contra bolilor de inimă.
Bună pentru stomac. Berea asigură protecţie împotriva bacteriei cunoscută ca fiind cauza majorităţii ulcerelor de stomac şi un posibil factor de risc pentru cancerul de stomac. Consumul de bere facilitează eradicarea acestui organism datorită unui efect antibacterian.
Este o sursă de antioxidanţi. Berea conţine antioxidanţi naturali, sursa lor fiind atât malţul (orz), cât şi hameiul. Cercetările au arătat că numărul antioxidanţilor din sânge creşte ca urmare a consumului de bere.
Ajută sistemul osos. Provenit din două surse naturale: apă şi în special orz, s-a dovedit că siliciul este important pentru sănătatea oaselor, îmbunătăţind chiar densitatea minerală a oaselor la femeile care primesc suplimente de siliciu prin dietă. În plus, siliciul din bere ar putea contribui la reducerea riscului bolii Alzheimer.
Este o sursă de fibre. Berea este o sursă de fibre solubile derivate din pereţii celulelor de orz, unul dintre ingredientele sale de bază. Două pahare de bere conţin în medie 10% din doza zilnică recomandată de fibre solubile, unele beri putând furniza până la 30%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu