25 mai 2017

Cumva youtube-ul mi-a recomandat melodia asta
  Si m-a pus putin, mai mult, pe ganduri. Doua dintre versuri suna cam asa:
“Și te tot minți că pe chipul tău
Anii n-or să se vadă”
Oh da, la mine chiar e asta! Arat exact la fel, si nu imi da nimeni varsta pe care o am, bine, unii au inceput sa imi dea undeva la 18 20, ca cica riduri, cearcane si din astea, dar exagereaza ei, adica helloooo cine nu are cearcane, cine are timp sa doarma suficient?
Dar tot melodia asta m-a dus cu gandul la faptul ca bai timpul trece mult prea repede... adica serios acum.. “Copilărie,
Nu știu când ai trecut
Unde sunt anii de demult
Zi-mi când ai trecut”
Si da, am ascultat melodia asta de vreo 10 ori pana acum, nu pot spune ca imi place, nu sigur nici cine este tipa care canta, adica e ceva 'cunoscuta' ca eu nu cred ca am mai auzit de ea, dar nici nu imi displace, evident, dar nici wow nu mi se pare, dar imi da o stare dubioasa, de bine si de rau in acelasi timp. Si de cand o tot ascult pe fundal nu imi pot scoate din minte niste intrebari absurde, ca de exemplu:
- Ce ar crede copilul ce ai fost despre persoana care ai devenit? Ar fi mandru sau dezamagit? Ai avea curajul sa te uiti in ochiii lui( sau ma rog, ai tai) si sa ii spui ca totul o sa fie bine, ai avea curajul sa te uiti in ochiii lui si sa ii spui orice? Si daca da, ce i-ai spune? Si mai ales cum te-ar privi cand ii spui orice i-ai spune? Daca te-ar vedea random pe strada s-ar gandi ca esti a good person sau a bad person, in ce ‘tabara’ te-ar clasa?
Eu nu am raspuns la intrebarile astea si tare as vrea sa le gasesc, si mai ales tare as vrea sa fie ‘pozitive’.


Dar totusi stiu ceva, stiu ca imi e dor de copilarie, sau de fapt... e prea mult sa spun ca imi e dor de mine din copilarie, sau macar de momentele mele de copil? Adica da, inca ma mai alint din cand in cand, dar nu, nu cum o faceam candva, copilul ala mare care ma credeam si care consideram ca nu o sa dispara niciodata aparent a inceput sa intre in umbra din ce in ce mai mult, treptat, nu brusc, asta e clar, pentru ca sincer, cel mai trist mi se pare faptul ca, nu stiu sigur cand am pierdut copilul ala din mine, dar sper sa il regasesc intr-o zi...
Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , ,

Fara indoiala laptele matern joaca un rol important in dezvoltarea armonioasa a unui bebelus. El contribuie la imbunatatirea imunitatii copilului, il protejeaza de infectii, reduce riscul mortii subite, pe cel al aparitiei alergiilor si al astmului. Cu toate acestea, medicii au identificat mici diferente privind sanatatea copiilor hraniti cu laptele matern si cei hraniti cu formula de lapte. Chiar daca ele nu pun probleme semnificative, merita sa fie mentionate, astfel incat fiecare mamica sa ia propriile decizii privind hranirea sugrarului.

Iata care sunt efectele neasteptate ale alaptarii sugarului:

1. Cu siguranta, laptele matern este un aliment unic si foarte bun pentru sanatatea bebelusilor, insa acesta are un continut foarte mic de vitamina D. In schimb, formulele de lapte sunt imbogatite cu vitamine care ofera unui copil doza recomandata la fiecare masa, astfel incat el sa creasca sanatos si puternic. Pentru a se asigura ca sugarul nu are un deficit de vitamina D, o mamica se poate orienta catre formula de lapte praf disponibila la Elaptepraf.ro, intrucat poate alege dintr-o gama larga de produse. De altfel, poate opta pentru o formula cu gust de banane sau chiar una care are scopul de reducere a colicilor. Unele formule pot fi folosite in combinatie cu laptele matern, atunci cand bebelusul nu se satura.
2. De asemenea, medicii au observat ca unii bebelusi cate sunt hrainiti la san au presiunea arteriala mica, chiar mai mica decat media normala in primii lor ani comparativ cu bebelusii hraniti cu laptele praf.
3. Pe langa acestea, pana si circumferinta capului copiilor alaptati la san este mai mare decat a celor care sunt hraniti cu formula de lapte praf cu maximum 0.5 centimetri. In schimb, in ceea ce priveste inaltimea si greutatea nu au fost descoperite niciun fel de diferente.
4. Tot studiile efectuate arata ca sugarii alaptati au un nivel mai mic de insulina in sange in prima saptamana fata de cei hraniti cu lapte praf, insa acesta se regleaza pana cand ei implinesc un an.  
5. Alaptarea are un efect negativ asupra sugarului si atunci cand mama consuma o cantitate insemnata de cafeina pe zi. Acesta devine irascibil, agitat si nu doarme deloc bine. De aceea, o mamica trebuie sa reduca sau chiar sa renunte la alimentele bogate in cafeina. De altfel, este recomandata alaptarea inainte de consumul de cafea, dulciuri si alte alimente bogate in cafeina.

Toate aceste modificari in sanatatea copilului nu au fost catalogate de medici ca fiind grave, intrucat nu se cunosc efectele pe termen lung. De altfel, nu se poate spune cu exactitate daca se vor agrava sau vor disparea cu totul.

Asadar, alaptarea sugarilor poate avea cateva efecte neasteptate asupra copiilor. Cei care au facut studii in acest domeniu au remarcat faptul ca laptele matern nu este la fel de bogat in vitamina D, dar si ca laptele praf poate fi un substitut extraordinar de bun, datorita formulelor imbogatite in vitamine. De asemenea, se pare ca presiunea arteriala a bebelusilor hraniti la san este mai mica, iar insulina la fel. Apoi, circumferinta capului unui sugar poate fi mai mare cu pana la 0.5cm. In timpul alaptarii, consumul de cafeina trebuie redus, deoarece bebelusul devine agitat si are tulburari ale somnului.

23 mai 2017

Excursiile sunt binevenite pentru orice persoana care isi doreste relaxare si evadare din cotidianul plin de probleme la serviciu, de griji familiale si de stresul inevitabil care tinde sa acapareze tot mai mult societatea secolului al XXI-lea. Fiecare isi doreste ca macar o data pe an sa beneficieze de razele stralucitoare ale soarelui, de binefacerile apei marine, de moliciunea nisipului plajelor din orice colt de lume.
Pentru ca nivelul de trai al romanilor a inceput sa creasca in ultima vreme, in aceeasi masura s-a dezvoltat si apetitul pentru realizarea unor concedii cu adevarat exotice. Peisajele inedite provoaca la excursii de vara cu rucsacul in spinare, monumentele istorice de oriunde invita turistii sa invete cate un pic din trecutul omenirii, sporturile extreme arunca provocari curajosilor, astfel incat agentiile de turism din tara de abia reusesc sa faca fata cererilor pentru vacante.
Ce trebuie sa contina bagajul unui turist?
Nu conteaza unde pleaca persoana, poate fi intr-un colt minunat al tarii, poate fi pe o plaja luminoasa din Grecia si Spania sau poate fi o croaziera pe ocean, acesta insa va fi obligat sa care dupa el anumite lucruri fara de care nu poate trai. Bagajul de calatorie devine un prieten de seama al oricui, asa ca acesta trebuie organizat cum se cuvine. Nu trebuie uitate: documentele, biletele de calatorie, rezervarea, actele masinii si portofelul cu bani si carduri.
Lista produselor care vor intra in geamantanul turistului este compusa din:
1. Indiferent ca este vorba despre mare sau munte, despre Londra sau Paris, costumul de baie p nu trebuie uitat sub nicio pentru ca hotelurile au inceput sa aiba in ofertele lor si piscina sau servicii de spa, iar lipsa acestui produs din bagaj ar putea duce la un disconfort vadit. De unde ar putea cumpara pe loc un costum pe plac? Asadar, descopera si tu costumele de baie cu push up de la Atmosphere Fashion si achizitioneaza-l din timp, pe cel preferat!
2. Incarcatoarele pentru telefon, laptop, tableta sunt importante intr-o lume in care tehnologia a devenit de nelipsit in orice imprejurare. De multe ori, acestea sunt folosite inclusiv in scopul de a realiza fotografii interesante, prin care vor fi memorate clipele petrecute in vacanta;
3. Hainele necesare (subtiri si groase pentru zile racoroase, o rochie eleganta sau un pantalon chic pentru o iesire la un restaurant), lenjeria de corp, sosetele si incaltamintea adecvata locului vizitat trebuie sa fie impaturite si asezate frumos in geamantan;
4. O trusa cu medicamente va fi de ajutor, mai ales daca apar evenimente neprevazute si va fi nevoie de un plasture, de un analgezic, de un antibiotic. Atunci cand turistul se afla intr-o tara straina ii va fi destul de dificil sa explice farmacistei ce anume doreste, iar a juca ”Mim” in fata acesteia nu surade nimanui;
5. O trusa pentru cosmetice este necesara pentru ca ea contine produse de igiena obligatorii (pasta de dinti, periuta, sapun, gel de dus, sampon), dar si crema cu protectie solara, lotiunea impotriva arsurilor, o crema hidratanta, servetele umede si uscate etc;
6. Un spatiu gol in bagaj nu ar trebui sa lipseasca pentru ca intotdeauna turistii se intorc cu o gramada de suveniruri din tarile sau locurile pe care le viziteaza, asa ca este necesar sa existe un loc si pentru ele.


Este bine de stiut ca, desi au programul supraincarcat neavand timp suficient sa mai faca si altceva in afara de job si atributiile casnice, inca mai exista femei care, oricate task-uri ar avea de indeplinit, vor gasi intotdeauna macar o ora doar pentru ele. Vorbim despre reprezentantele sexului feminin care au inteles ca este foarte important sa acorde atentie si acelor lucruri menite sa contribuie la bunastarea lor, nu doar a celor din jur.
Astfel, daca esti curioasa sa afli cum se rasfata doamnele si domnisoarele constiente de efectul pe care il poate avea o singura ora de rasfat, citeste, in continuare, 3 dintre cele mai frecvente activitati in urma carora poti primi un boost considerabil de energie si voie bune.
3 lucruri pe care sa le faci doar pentru tine!
In functie de bugetul si disponibilitatea pe care doresti sa le aloci astfel incat sa ai parte de momente de respiro doar tu cu tine, urmareste propunerile de mai jos si alege ceea ce ti se potriveste cel mai bine. Cu siguranta, nu vei regreta alegerea facuta si te vei convinge de una singura ca merita, din plin, sa iti organizezi programul asa incat sa ai timp si pentru ceea ce iti face bine.
Iata 3 idei inedite pentru tine:    
    1. Orice femeie se confrunta cu cel putin un complex vizavi de modul in care arata. Ce-ar fi sa faci un prim pas in aceasta directie si sa investesti mai mult in imaginea ta? Apeleaza la o clinica de chirurgie estetica din Bucuresti si alege una dintre procedurile prin intermediul careia stima ta de sine poate avea de castigat. Fie ca alegi sa iti ajustezi sanii, fie ca iti doresti sa maschezi ridurile inestetice, cert este ca poti obtine rezultatul dorit doar apeland la ajutorul profesionistilor in chirurgie estetica.
  
     2. Daca bugetul nu iti permite sa participi la 2-3 sedinte reconfortante intr-un salon de Spa, sa stii ca nu te opreste nimeni sa iti amenajezi un colt de relaxare chiar la tine acasa. Nu ai nevoie decat de lumanari si betisoare parfumate, muzica relaxanta, pernute decorative si, bineinteles, un parfum de camera pentru a crea o atmosfera de neuitat. Gasesti o paleta larga de arome de camera pe Sabon.ro ca sa te asiguri ca alegi esentele favorite pentru coltul tau de respiro. Acum poti sa citesti, sa asculti muzica ori sa vizualizezi serialul preferat intr-un spatiu destinat doar pentru tine.
  
    3. Nu ai nevoie decat de 30 de minute pentru a te elibera de stresul acumulat intreaga zi. Cum? Propune-ti sa faci jogging in fiecare seara in parc. Ai fi surprinsa sa vezi cate persoane fac acest lucru zilnic. Si, acum ca sezonul cald si-a intrat in drepturile depline, nu mai ai nicio scuza sa stai sa lenevesti in casa. Nu ai idee cat de mult poate insemna o astfel de activitate pentru o femeie ocupata ca si tine. In plus, gandeste-te ca in acest fel iti mentii silueta pentru vara.


Iata 3 activitati pe care sa le incerci in cel mai scurt timp. Cu siguranta, merita sa strecori in programul tau o ora pe care sa o petreci dupa bunul plac!

18 mai 2017

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , ,
Adolescentii traverseaza o perioada de tranzitie, de-a lungul careia isi formeaza caracterul si isi contureaza personalitatea. Acesta este intervalul in care isi schimba interesele, imbratiseaza alte valori si principii.
Odata cu schimbarile de natura intrinseca, adolescentii simt nevoia ca si mediul extern sa se muleze pe noua gandire si pe noul stil de viata. De aceea, reamenajarea camerei va juca un rol cheie in trecerea de la copilarie la maturitate. Aceasta schimbare va marca un punct de turnura in viata adolescentului, care se va simti mai confortabil in pielea lui.
Iata cateva idei de reamenajare a camerei adolescentului, astfel incat acesta sa se regaseasca in noul decor:

·     ·       Un birou complet. Adolescentii sunt foarte solicitati de catre profesorii de liceu. Zilnic, sunt asaltati de teme, proiecte si prezentari, la care trebuie sa lucreze, cateodata, simultan. De aceea, ei au nevoie de un birou modern, cu multe spatii de depozitare: sertare si rafturi unde isi pot tine multitudinea de caiete si carti. Produsele de birotica si papetarie nu trebuie sa lipseasca nici ele, desi majoritatea tinerilor lucreaza mai mult pe laptop, in ziua de azi. Asigura-te ca laptopul lui este in stare buna, iar daca nu, intra pe www.laptopstrong.ro , de unde vei putea achizitiona componente de schimb la preturi modice. Daca tanarul nu detine inca un laptop, iti sugeram sa-i cumperi unul, pentru ca va avea mare nevoie de el! Opteaza pentru un laptop modern si performant, care sa reziste in timp. Daca nu ai bani, solicita un imprumut nebancar la CreditFIX, pe care il vei putea obtine rapid si simplu, fara prea multe batai de cap.

·         O canapea extensibila. Aceasta este o piesa de baza in camera unui adolescent, fiind extrem de utila. Avantajul pe care il aduce o canapea extensibila este faptul ca are dubla functionalitate: noaptea poate fi folosita pe post de pat, iar ziua poate fi pliata pentru a salva spatiu in incapere. In plus, o canapea este ideala pentru musafiri! Adolescentii primesc, deseori, vizite din partea prietenilor, care pot fi poftiti sa ia loc pe canapea. Astfel, in timpul zilei, camera nu va mai fi la fel de intima, asa cum devine in timpul noptii.

     ·        Un cuier. Dupa cum bine stii, adolescentii sunt cele mai dezordonate persoane din lume! Atunci cand patrunzi in dormitorul unui adolescent, aproape ca te socheaza haosul care predomina in incapere: asternuturile de pat nu sunt aranjate, ci zac pe saltea, rostogolite, hainele sunt aruncate peste tot prin camera, adidasii sunt “parcati” la baza patului, impreuna cu alte zeci de perechi de sosete, unele mai murdare decat altele. De aceea, nu i-ar strica sa aiba un cuier in dormitor, astfel incat sa-si poata tine hainele intr-un singur loc si sa nu le mai arunce peste tot. In plus, asezate frumos in cuier, articolele vestimentare nu se vor mai sifona, putand fi purtate si a doua oara.
      ·          Un cos de gunoi. Acesta este indispensabil! Aminteste-ti ca adolescentului ii e greu, aproape imposibil, sa pastreze curatenia in camera lui. De aceea, el se descotoroseste de ambalajele de la mancare, de hartiile facute rotocoale si de alte deseuri menajere – direct pe podea. Este indicat sa aiba un cos de gunoi sub birou, unde sa stranga toate gunoaiele. O data la cateva zile, va putea inlocui cu usurinta punga, pastrand astfel, curatenia.
Iata, asadar, ce dotari NU trebuie sa lipseasca din camera fiului tau adolescent. Pentru a completa lista, poarta o conversatie detaliata cu el si vei afla ce lucruri i-ar mai putea fi utile.