24 august 2015

Recent cineva mi-a spus ca ar trebui sa incep sa scriu despre chestii mondene daca vreau sa am mai multi cititori, reactia mea de-a lungul conversatiei a socat acea persoana si nu stiu daca am reactionat eu prea dubios sau nu, asa ca am ales sa povestesc aici situatia si poate ma lamureste pe mine cineva, ca na, stiu si eu ca in general am o gandire foarte dubioasa, dar de data asta sunt in dubii, adica as oferii acelasi raspuns oricand, desi nu neg, nu tin minte foarte bine, poate am mai scris, dar daca am facut asta sigur am facut ironzand, dar din nou, chiar nu imi amintesc si nu o sa iau la rand acum toate postarile sa vad. Revenind la ideea de la care am plecat. Raspunsul meu a fost ceva de genul asta: Da, daca as scrie despre scandalurile din lumea mondena, despre cine a mai inselat pe cine si cu cine, cine ce masina/casa/bunuri si-a mai luat pe banii altuia etc etc etc, probabil, defapt mai mult ca sigur as avea mai multi cititori, dar, DAR, nu ar fi genul de cititori pe care ii urmaresc eu. In primul rand sunt foarte multe emisiuni si pagini care discuta despre toate treburile astea, in al doilea rand acei cititori nu vor revenii prea curand pe blogul meu, iar pe mine nu ma intereseaza asta, numarul este cu mult mai putin important decat este calitatea. Nu neg, as vrea mai multi cititori, dar, sincer acum, cine nu ar vrea? Dar nu asa, nu sunt genul de persoana care sa faca orice pentru vizitatori, sunt genul de persoana, de blogger, care scrie subiectiv si cauta sa isi faca prieteni, sa empatizeze si relationeze cu cat mai multi dintre cititori.
Ceva de genul am raspuns, desigur, nu a fost un monolog si nu am folosit exact exact aceleasi cuvinte, dar in marea ideea asta a fost. Iar la finalul discutiei, dupa cum am spus si la inceput, persoana a ramas putin cam socata si mi-a spus ca ma contrazic putin deoarece am afirmat ca vreua vizitatori, dar nu vreau sa abordez subiecte care i-ar atrage. Si mi-a mai spus ca ma contrazic si prin fapte: scriu si advertoriale. Da, fac asta, aici chiar nu pot nega, dar din nou raspunsul oferit de mine nu a fost cel asteptat de acea persoana, sincer nici nu stiu ce raspuns astepta defapt. Am raspuns ca da, scriu advertoriale pentru ca am nevoie de bani ca orice alta persoana, ca m-am angajat doar de o luna, pana acum singurii mei bani de buzunar proveneau din ce reuseam sa scot cu blogul si acele sume nu erau deloc foarte incurajatoare, dar de fiecare data cand am scris un advertorial nu am scris o poveste frumoasa doar pentru bani, am scris un articol ca oricare altul, am povestit ceva, am facut un articol subiectiv, personal, exact ca toate celelalte doar ca am inserat si 1-2 linkuri si de aceea articolele platite de pe blogul meu se diferentiaza de cele simple doar prin prezenta linkurilor, nu si a continutului. 
Si cam asta e in mare dilema mea. Iar am inceput sa filozofez prea mult si sa am o gandire mult prea dubioasa si diferita de a celorlalti? Daca da, sa stiu sa ma adaptez si eu, macar prin a-mi tine gandurile astea dubioase doar pentru mine. 

8 comentarii:

  1. O coacăza! !!
    nu scrie tâmpenii ca sa te citească limitatii, scrie ceea ce te reprezintă! Și nu te justifica pt acele articole "cu linkuri".
    Una e sa o faci pt ca ai nevoie de ceva bănuți și alta e sa o faci, precum alții. ..cu fala și lăcomie!
    Scrie așa c u m ești tu, în fiecare etapa a vieții tale! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu o sa incep sa scriu despre anumite subiecte doar pentru ca asa merge turma, eu in general fac lucrurile doar pe dos fata de cei din jur, deci..:)) Lacomie? La cei 50-100 lei pe care ii scoteam in lunile bune....:))

      Ștergere
    2. draguta de tine! :) tu in toate investesti mai mult decat primesti?....si nu ma refer la bani acum ...:)

      Ștergere
    3. Daca pui problema asa si stau sa ma gandesc mai bine...cam da:)) Dar e ok, cata vreme primesc inapoi macar 10% din cat investesc pentru mine e un castig. Si nu, nici eu nu ma refer la bani chiar daca am folosit procentul acela:))

      Ștergere
  2. Scrie cum simti,cum esti si cum vrei sa fi inteleasa.Totul depinde de tine.Cititorii se selecteaza in timp si cred ca sunt consecventi.Nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar sunt consecventi si asta ma bucura cel mai tare:)

      Ștergere
  3. Urasc "barfa" reclamele si postarile "sarace cu duhul"!!!
    Sa mai zic? :)))

    hugs & kisses
    ઇઉ Ell@

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu pot sa spun doar ca ce s-a gasit pana acum pe blog o sa se gaseasca si de acum inainte:))

      Ștergere