5 decembrie 2014

A venit si momentul ala. Momentul cand sunt mos nicolae pentru prima data in camin. Da, asta e cu dus si intors, adica daca privesti material ma costa mult mai mult decat acasa sarbatorile, acasa erau daor 3 cadouri si pentru 2 puneam bani cu fratele meu, dar partea materiala pentru mine este undeva in planul secund, chiar daca uneori recunosc ca mi-ar face placere sa vad portofelul gros, dar in acelasi timp, nu pot sa il tin asa, la fel ca acum...m-am dus in magazine si am fost mos nicolae si putin asa si mos craciun, dar asta inca nu va spun ca e surpriza si lumea de pe aici mai intra ocazional pe blogul meu, si am facut asta fara sa ma intereseze pretul, a fost ceva gen: am vazut, mi-a placut, am luat in brate ca nu mai erau carucioare si m-am dus la casa. Sarbatorile in sine reprezinta bucuria de a darui, reprezinta magia momentelor petrecute alaturi de cei dragi, reprezinta frumusetea, reprezinta prietenia, familia, totul. De asta imi si plac atat de mult sarbatorile, de asta imi place iarna, ca tot nu intelege nimeni de ce imi place mie iarna 
Afara e frig, da, e foarte frig, dar cand ninge e si foarte frumos, si e un decor de poveste in care te poti plimba cu persoana iubita sau pur si simplu cu prietenii sau cu familia. Sarbatorile nu inseamna o grija in plus, nu inseamna “luna asta dau o gramada de bani pe decoratiuni, pe cadouri si pe sarbatori”, nu, chiar deloc, sarbatorile inseamna acel moment din an in care poti sa te relaxezi cu adevarat, poti sa te bucuri ca un copilas de doi ani cand cineva iti daruieste o ciocolata, pentru ca gestul conteaza, normal, nu spun ca iubita ta nu s-ar bucura daca i-ai luat niste margele pandora de exemplu, sau ca iubitul tau nu s-ar bucura cand daca ar primi ceasul pe care si-l dorea, dar nu ideea in sine este de a darui, nu conteaza darul cat coteaza gestul. Asta e deviza mea de sarbatori. 

8 comentarii:

  1. Persoanele sunt atat de diferite in ce priveste modul de a darui si a primi.Nu se poate generaliza.Eu sunt "pentru "ce zici tu.O atentie conteaza mai mult decat o avere,uneori.Dar nu la toti,o sa te convingi in timp.Un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Partea trista(da, o consider trista) este ca deja m-am convins de treaba asta si chiar imi pare rau, dar eu raman pe principiul meu: gestul conteaza, nu marca :)

      Ștergere
  2. Mie-mi place iarna, asa ca te inteleg perfect!
    Imi plac si cadourile - sa le ofer si sa le primesc. :)
    Conteaza gestul, e adevarat; bucuria ca cineva s-a gandit la tine chiar daca ti-a oferit "doar" o ciocolata. :) Imi plac si margelele pandora! :)
    Zile fericite iti doresc! Si Mos Nicolae bogat sa fie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca mai sunt persoane care gandesc la fel ca mine :)

      Ștergere
  3. Ai mare dreptate, conteaza sa daruiesti si sa te daruiesti persoanelor care merita dragostea ta.Uneori linistea interiora e mult mai importanta decat valoarea cadourilor.

    RăspundețiȘtergere