15 decembrie 2014

Ca sofer o sa ai mereu parte de surprize in trafic. O sa il vezi pe ala cu numere de bulgaria cum zboara pe langa tine, eventual mai si “opreste” intr-un stalp sau intr-un pom sau si mai grav intr-un alt particiapant la trafic; o sa il vezi pe ala cu masina scumpa cum claxoneaza in continuu ca el e om important si se grabeste, nu sta el la fiecare semafor care e rosu; o sa il vezi pe ala incepator care a luat permisul pe banii si pilele parintilor cum nu respecta nici o regula de circulatie si nu opreste la semafoare sau treceri de pietoni ca la pornire in moare motorul, etc etc, o sa vezi multe astfel de cazuri, nu o sa te “plictisesti” niciodata in trafic din privinta asta.
Ce e cu adevarat suparator si foarte urat? Cand unul din categoriile expuse mai sus te implica si pe tine in nebunia lui. Cand intra direct in tine sau cand intri tu in ceva sau iesi de pe carosabil sa il eviti pe idiotul care pune frana din senin si mai incepe sa dea si cu spatele, eventual, sau pe ala care merge pe contrasens, sau pe ala care se crede prea bun si important sa stea la semafor si nu se uita ca mai sunt masini in fata care asteapta ( ce o fi in mintea lor nu stiu, auziti si voi tupei pe ei, stau la semafor la rosu) sa se faca semaforul verde.
Ce mai e urat? Cand iti pica masina din senin in mijlocul nimicul. Mergi si tu linistit cu masina, asculti muzica, eventual, te relaxezi, vorbesti cu cei din masina, razi, glumesti, esti nerabdator sa ajungi la destinatie sau pur si simplu mergi fara directie, pur si simplu doar te plimbi, si dintr-o data ti se opreste masina in mijlocul campului, pe autostrada sau pe unde esti tu.
Ultima situatie mi s-a intamplat si mie recent. Am plecat cu niste prieteni la munte, aveam de gand sa stam doar o zi, am plecat dimineata si urma sa ne intoarcem seara, mergeam sa vedem zapada, sa ne distram putin departe de Bucuresti si departe de casa. Eram pe autostrada, ascultam colinde si ne povesteam tot felul de amintiri, cand deodata vedem ca incetineste masina. Intrebam soferul de ce opreste si el nimic, ca nu face el nimic. Apoi s-a oprit masina, bine totusi ca nu s-a oprit brusc si a putut sa treaca pe banda de urgente inainte sa pice complet. Incearca sa reporneasca, dar nimic. Ne dam jos, ne invartim pe langa masina, nimic. Nimeni nu isi dadea seama ce s-a intamplat. Unul dintre noi, care se plictisise de cat s-au invartit toti pe langa masina fara rezultate propune sa sunam la tractari, sa plecam si noi acasa. Am fost toti de acord intr-un final. Singurul numar de telefon pe care il aveam se ocupa de tractari doar pe o raza de x km de bucuresti, noi eram mai departe. Panica, ce facem acum? Intram frumos pe net, ca doar de-aia avem telefoane destepte, nu? Pentru asta sunt smartphonurile nu numai pentru selfiuri. Gasim ceva, tractari auto alotractari.ro . Ne-a placut cum suna, d-asta am si sunat sincer. Nu am regratat decizia pentru ca au venit si ne-au tractat intr-un timp chiar eficient si au fost si foarte profesionisti, sau cel putin asa ni s-au parut noua.

Acum suntem cu totii in Bucuresti, la casele noastre, in siguranta, dar putin dezamagiti ca nu am ajuns sa vedem zapada la munte, dar am promis ca o sa rezolvam problema asta cu prima ocazie, pana atunci ne multumim cu poze

2 comentarii: