10 noiembrie 2014

Cand intrebi pe cineva de facultate o sa auzi numai chestiile alea gen “bai am fost la o bauta aseara, nu am mai ajuns acasa, am dormit acolo” sau mai generalizat “e bine bai, bauta, muzica, lautari, somn, leneveala, lejer, nu ai stres, nu trebuie sa te duci la facultate, te duci la examen si atat”.
Hai sa va spun eu adevarul despre cum e la facultate pentru ca nu, nu e asa. Adica da, ok, mai faci si cate o bauta, cate o iesire, dar nu, nu zilnic. Nu merge asa. Nu poti sa te duci la facultate doar in sesiune pentru ca daca nu te duci la laboratoare/seminare nu ajungi in sesiune ca nu te baga profii in examen. Daca nu iti faci temele la seminare/laboaratoare iar nu te baga astia in examen. Da, asa e defapt la facultate. La liceu te durea in pix ca ai teme, aici nu e asa, daca nu iti faci temele deja iti scade puncte din nota finala. Si nu, iar nu e ca in liceu daca iei azi un 2 mai iei 5  sau 6 de 10 si ai rezolvat totul, nu, aici a scazut si aia  e, sau ai luat 2 din nu stiu cat...pai atat ramane.
Sunt mai cuminte la facultate decat eram in liceu, serios va zic...si mai stau si in regie, in centrul a tot ceea ce ti-ai putea dori pentru o distractie...
Dar nu, facultatea inseamna defapt partiale, examene, teme, laboratoare, seminare, cursuri, da, si cursuri. Da, astea nu sunt obligatorii, dar 90% de profi tin cont si de asta...adica gen daca ai prezenta la curs ai 10 puncte din nota finala(100)...daca nu ai prezenta, in mod logic, ai -10 puncte din nota finala.
Partea asta nasoala nu ti-o spune nimeni despre facultate, normal ca nu. Dar cum am spus, si ei au dreptatea lor, este si super fun, nu neg asta, sunt si baute si distractii si ieseli si nopti nedormite si dimineti prinse prin centrul vechi, si clubareala de cand se inchide pana cand se deschide la metrou, si chefuri in camine, da, viata de student, viata in Bucuresti e smechera, dar la facultate nu, nu e smecher deloc. Clar trebuie facuta o diferenta intre astea doua pentru ca sunt complet incompatibile

8 comentarii:

  1. Hehe, asta cu bauta si petrecerile non stop poate e valabila pentru cei care studiaza la I.D. sau la F.R. Pentru ceilalti e multa munca, mult stres, multe ore petrecute in biblioteca si emotii uriase la examene. Si un volum imens(inimaginabil inainte de studentie) de informatie de asimilat. Scris in draci dupa dictare, cate 12 pagini (A4) pe curs(cel putin asa a fost la mine). Astia la liceu urla cand li se preda o pagina jumate de caiet dictando mic. E greu, dar e infinit mai bine si mai frumos decat la liceu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, uneori chiar 12 coli, alteori mai mult :)) Clar multa munca si mult stres:( Mai rar e bine, 80% din timp e cam nasol :( sau poate e asa doar pana ma obisnuiesc...fiind anul 1 probabil asta este unul dintre motivele pentru care mi se pare asa,

      Ștergere
  2. Păi sincer, eu am auzit și partea asta!:) Nu e deloc plăcută, dar eu abia aștept să ajung acolo!:)) Oricum, mulțumim că ne ajuți să vedem viitorul de-adevăr-atelea!:)
    Weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa spuneam si eu :)) Bine, oricum, nu pot spune ca regret sau ca m-as intoarce in liceu, dar...:))

      Ștergere
  3. Hai ca-i bine!;)
    Sa vina vara si chiulul pt o bere!;)

    RăspundețiȘtergere