7 noiembrie 2013

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , ,
Zilele trecute ma intrebam ce e cu mine…nu m’am mai legat de facebook de mult, parca de prea mult. Trebuie sa remediem situatia asta, nu? Trebuie, cum sa nu! Dar despre ce sa ma leg acum? Aaaa da, stiu. Nu stiu cati ati bagat de seama treaba asta, dar pe facebook, de sarbatori, nu...adica da, sarbatori de sfinti gen: Sf Ioan, Sf Vasile, Sf Andrei etc. , numele de utilaztori sunt mai lungi. Adica tot anul te numesti X’ulescu Y’ulescu (asta in cazul in care ai numele tau pe facebook nu un nickname random) si sa zicem ca te cheama si Ion (ales aleatoriu). De Sf Ioan o sa te numesti pe facebook X’ulescu Y’ulescu ION. Dupa vreo 2-3 saptamani(maxim) de la Sf Ioan redevi pe facebook X’ulescu Y’ulescu. Care este rolul acestei …manevre(nu stiu cum sa’i spun)? E simplu…e o cerseala de comentarii de la multi ani. Adica iti place sa ti se zica la multi ani de ziua ta, dar te gandesti ca poate nu stie tot poporul de pe facebook ca e si ziua ta asa ca vrei sa te asiguri ca o sa primesti acele comentarii.

Nu fac toti asta, normal, dar sunt destui aia care practica acest gen de milogeala si de cersatorie. Da, asta e…adica eu asa o vad…ca o pe milogeala si o cersatorie. Practic te milogesti la altii ca e ziua ta si le cersesti o postare pe perete cu “la multi ani”. Cu ce te incalzeste postarea aia nu stiu…parca mai bine te simti cand cineva iti zice la multi ani pentru ca isi aminteste nu pentru ca primeste notificare de pe facebook sau pentru ca ti’ai completat numele.

Asa zic eu…acum nu stiu…poate altii o privesc altfe, dar pentru mine e clar milogeala si cersatorie…e exact la fel ca atunci cand iti pui poze in care nu iti place cum ai iesit si bagi o descriere din aia cu “pusa la cerere/nu’mi place, dar *nu stiu ce*” pentru comentarii gen “nuuu, esti dragut/a  /cum sa spui ca nu ai iesit bine? Esti wow!”. Cam la fel e si numele complet pe facebook doar de sarbatori…cersesti postari pe wall…

Nu, a nu se intelege ca am ceva impotriva urarilor pe facebook pentru ca nu, nu am…din contra mi se par chiar ok, dar nu cand sunt fortate. Plus ca asa abia iti dai si tu seama cati chiar stiu cand e ziua ta sau cum te mai cheama…Pentru ca sa fim seriosi…pe facebook poti sa’ti setezi data nasterii astfel incat sa fie ziua ta in fiecare luna sau la 2 luni sau de n ori pe an si tot o sa se gaseasca unii sa’ti ureze la multi ani. 

6 comentarii:

  1. ohoooo! si pe mine ma enerveaza milogeala de genu'!! :) ignor-o! :)
    cum am scapat eu postarea asta? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ii ignor ca n'am treaba, dar mi se pare aiurea..
      Te'a tinut bebe ocupata:p

      Ștergere
  2. Mie nu-mi place sa spun la multi ani pe fb. Mi se pare teribil de impersonal. Acolo apar cu un nick tot timpul si nimeni nu-mi ureaza nimic niciodata. :)) Prefer la telefon, face to face sau pe blog(din partea amicilor virtuali). Si eventual mai mult de trei cuvinte... :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu daca vreau sa'ti spun la multi ani ce fac? Ca nu stiu cand e ziua ta :)) Intr'adevar este destul de impersonal sa lasi mesaje pe peretele cuiva si atat. Eu las astfel de mesaje cunostintelor, prietenilor le las ori mesaje mai lungi ori le urez in privat ori le postez si pe perete simplu si le detaliez in mesaje sau la telefon ori chiar face to face :)

      Ștergere
  3. Nici eu nu ma omor cu facutul urarilor de genul. Doar la 2-3 cunoscuti. Altfel nu ma apuc sa urez tuturor celor care le e ziua. De fapt eu nici macar nu urmaresc notificarile. Nici nu prea stiu pe unde sunt, cat ar parea de straniu :))
    Cred ca nici macar data de nastere n-o am publica...parca nu.
    Cat despre poze...si pe bloguri e cam aceeasi situatie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu pozele inca n'am intalnit si pe blog astfel de situatii, dar cred ca este foarte posibil sa se transmita :))

      Ștergere