3 noiembrie 2013

De ceva timp , adica de cand a inceput scoala defapt…eu mi’am propus sa fiu un elev mai constiincios…adica sa zicem ca m’am decis sa ma comport ca si cum as fi elev in clasa a 12’a…da, stiu, chiar sunt. Siii uite ass frumusel stau eu muuult si bine si imi fac teme si invat si imi fac foi cu formule si imi schitez si etc etc etc, chestii din astea. De se mira toata lumea de mine cand ma vede ca scriu pe zi si chiar si in weekend. Eu in general scriam si invatam, atunci cand o faceam, doar seara si in niciun caz in weekend. Ma mir si eu de mine si sincer va zic ca daca eram asa si in ceilalti 11 ani de scoala acum eram deja cu mintea prastie si probabil aveam un loc frumos la spitalu’ nr 9 sau la balaceanca.
Cum adica de ce? Innebuneam bai omule…au trecut 2 luni si deja simt ca o iau usor pe aratura. Si pe langa faptul ca toata lumea se mira de mine unii mai fac si caterinca … adica e ceva firesc, banuiesc. Un fel de karma ar spune unii. Da, se poate spune si asa … adica si eu faceam caterinca de altii cand invatau toata ziua … acum a venit si randul meu. Dar doar partial … adica totusi, eu invat si scriu si’mi fac scheme si desene si rezumate doar la ce ma intereseaza. La restul doar asa, ocazional, cand e nevoie … cum a fost de exemplu saptamana trecuta cand am scris si la biologie si la economie ca sa pot copia la lucrari pentru ca nu am putut invata, dar am incercat. In rest mananc fizica si matematica pe paine … si ma enervez la eseurile de la romana.
Pe langa multiplele glume mai mult sau mai putin inspirate ale lui C. mai face caterinca si tata de mine. Cand ma vede asa mai vine si’mi spune ca miroase cam urat la mine in camera … un miros pe care nu l’a mai simtit pana acum la mine, aici…prima data m’am uitat tare ciudat la el ca nu intelegeam … plus ca eram in fizica pana peste urechi … si dupa il aud “a, gata, stiu … miroase a creier incins” hahahahaha, ce glume bune are in el, nu? Dar nuuu, nu se opreste aici … continua … si imi spune ca desi e aproape iarna ar trebui sa se duca prin oras si sa caute o firma buna cu angajati profi pe care s’ai aduca acasa, la mine in dormitor mai exact si in momentul in care eu ma concetrez atat de tare si atat de mult sa le spuna baietilor de la firma pe care o gaseste “gata baieti, hai instalarea aer conditionat” ca sa mi se mai ventileze putin creierul incins.

Glume una si una pe seama mea … bine totusi ca m’am apucat de invatat abia acum ca nu rezistat 12 ani cu glume din astea. Dar…pot spune din nou ca poate fi un fel de karma…si eu am folosit in trecut gluma asta cu miroase a creier incins pe aici…

8 comentarii:

  1. Eu te felicit si nu fac "caterinca"! :))
    Bravo Ralu, pentru tine inveti si nu pentru altii si daca stau sa ma gandesc nu cred ca "te striaila cap" daca faceai la fel si in anii trecuti! Eu stiu ca "exercitiile" la creier sunt bune! :)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum nu?:)) Clar innebuneam :)) Si in anii trecuti invatam, sunt un elev destul de bun, adica am note oke, dar nu ma straduiam, eu am un mod de a invata format: daca vad si aud imi ramane in minte instant ce considera mintea mea ca este esential...deci practic imi fac rezumat in minte pe loc si il si retin:))

      Ștergere
  2. Bravo Ralu! asa-i bine pt tine, in primul rand! o sa-ti fie bine la bac! si apoi mai departe! si in loc sa-ti arzi creierul atunci, tu ti-l antrenezi din timp! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Copiutele facute cu mana ta sunt cea mai buna metoda de a invata la o materie, oricare ar fi acea materie. In timpul orei iti dai seama ca nu mai ai nevoie de copiuta, ca ti-a intrat deja in cap lectia. :))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi e lene sa fac copiute :)) copiez direct din caiet cand e sa copiez sau fac poze pe telefon

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai daca invatai continuu n-avea de ce sa faca nimeni glume. Erau obisnuiti cu tine studioasa :)
    Asa, daca de abia anul asta esti mai dedicata studiului, e firesc ca toti sa faca cate-o gluma ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi se pare firesc:)) adica fac si eu glume pe seama mea. Chiar si acum rad cu cineva de mine si de faptul ca scriu la o asemenea ora...si scriu de ceva timp, acum am facut o paua de 10-15 minute pentru blog:d

      Ștergere