2 iunie 2013

Nu stiu sigur ce cautam, dar am luam la mana 3 sertare in care aveam puse la pastrat(pentru ca nu vreau sa o las pe mama nici acum  sa le arunce) lucruri vechi, tot felul de prostioare. Ce credeti ca am gasit? Mi’am gasit primul mp3 pentru ca da, mi’a adus Mos Craciun intr’un an mp3…dar nu mp3 din asta “cool” cu n’spe mii de functii smechere…mi’a adus un Walkman, un casetofon cu casti, nu aveti idee cat de tare m’am bucurat



Si seara ascultam povesti la el…aveam pe caseta alba ca zapada si cei 7 pitici, motanul incaltat si scufita rosie. De cele mai multe ori adormeam inainte sa se termine povestea, dar erau si seri in care ori ma puneam mai devreme in pat sa ma asigur ca nu adorm inainte sa se termine,ori ma fortam sa nu adorm.


Si mi’a mai adus intr’un an un casetofon-casetofon, nici prea mare, dar nici mic, si avea leduri la difuzoare care aveau jocuri tare frumoase…pe ala nu stiu pe unde il am din pacate ca va puneam o poza si cu el.
De primul meu “telefon mobil” v’am povestit aici si v’am aratat poze cu ele asa ca nu mai pun si acum poza, dar va mai arat ceva? Mi’am gasit teava, aveam teva din aia smechera, adica dubla, lunga, ornata frumos…stiu ca am stat o zi intreaga sa lipesc chestia aia pe ele…si oh da, aia era teava cu care tata sufla in varza pusa la murat toamna…nu trebuie sa stie asta nici acum, defapt cred ca si’a dat seama, dar nu a spus niciodata asta, asa ca pentru orice eventualitate mai bine sa nu stie nimic, nu? Plus ca am consumat atunci cam 2 role de banda izoliera ca sa o fac sa arate asa. Cum sa arate? Asa:


Si oh daaaa, eu mereu am vrut sa dau la politie…ma fascina meseria asta(pana cand am intrat la liceu …o sa va povestesc despre treaba asta separat)…aveam mereu pistoale cu bile si o insigna de militar pe care o bagasem frumos intr’o…chestie…de la nu stiu sigur ce…care s’a deteriorat destul de tare pana in prezent




















Si cea mai tare …cand cautam pistoalele cu bile(mai bine spus bucatile din pistoale cu care incercam sa asamblez unul intreg candva) am gasit proiectorul. Nu proiector din asta de pc, proiector de diapozitive…stiu ca ma uitam cu fratemiu si ne citeau subtitrarile parintii si mai tarziu, cand am mai crescut, il puneam pe el sa mi le citeasca…si imi placea sa ma uit la ele chiar daca le stiam deja de la cap la coada. Si acum stiu povestea celor 3 ursuleti si cea a micului Muck …defapt le’am si revazut acum. Chiar uitasem de proiectorul asta…ma bucur ca l’am gasit si ca am revazut cele 2 “filme”, mai am cateva, dar astea 2 mi’au placut cel mai mult si sincer, inca imi plac! Da, pozele nu sunt foarte ok, dar ideea este ca aveam propriul cinema acasa in orice camera doream. Il proiectam pe tavan sau prindeam cumva un cearsaf pe pereti si il proiectam acolo.









12 comentarii:

  1. Ce dor imi este sa ma mai uit pe un film :X, tin minte ca ma jucam cu ele cand eram mic, le intindeam prin casa, era super, nu-mi vine sa cred cum au evoluat lucrurile. Eu nu mai stau acum unde am copilarit, cand am ajuns acolo acum ceva timp, mi-am amintit de toate momentele frumoase, e un sentiment minunat :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Oooo, ce frumos că ai păstrat toate astea.
    Şi eu am avut aparat de proiectat diapozitive şi role de film şi casete cu poveşti şi muzică. Au rămas la mama, dar nu cred că a păstrat ceva.

    RăspundețiȘtergere
  3. Diapozitivele si aparatul imi amintesc si mie de vremea cand copii mei erau mici! Aveam la filme cu povesti....
    Ce vremuri! :))
    Seara faina Raluca!

    RăspundețiȘtergere
  4. noi ascultam povestile la pickup! si aveamsi noi aparat din asta! :) cred ca ai fost un copil neastamparat :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pickup nu am avut, dar am gasit unul pe la bunici, mereu zic ca ma uit la el sa vad daca mai merge bine si mereu ma iau cu altele:)) Eh acum ce pot sa mai spun :-" poate doar ca inca sunt :))

      Ștergere
  5. :) Un aparat de proiectie am avut si noi. L-am dat la cineva, cadou. Ca nu mai aveam ce face cu el si nu-ti spun ce e in casa mea. Cate obiecte de cand lumea avem in casa :)
    Daca ma apuc sa la iau sa le fotografiez nu mai termin pana maine sa le postez :)
    Dar sunt amintiri frumoase. Nu prea ma indur sa arunc nimic...

    RăspundețiȘtergere
  6. Astfel de copilarie merita traita, nu ce vedem in ziua de azi.

    RăspundețiȘtergere