1 noiembrie 2012


Numarul tinerilor care consuma substante etnobotanice creste semnificativ, iar eu impreuna cu 3 colegi ne’am propus sa realizam o campanie antidrog in care sa promovam alternative sanatoase de petrecere a timpului liber si sa informam tinerii cu privire la riscurile majore la care sunt expusi din momentul in care se apuca de acest viciu.
Am incercat sa’i dam un titlu cat mai orginal, dar in acelasi timp si sugestiv campaniei noastre si am ajuns la “DROGUL- PARADISUL INFERNULUI” . Acest titlu probabil nu mai are nevoie de interpretare, dar eu o sa va explic oricum logica noastra: in momentul in care te aflii sub influenta substantelor etnobotanice si a drogurilor in general ai impresia ca esti in paradis, ca nu exista probleme si ca totul in jurul tau este roz, dar defapt te aflii in infern deoarece ai devenit dependent si corpul tau deja incepe sa se degradeze, iar viata ta in continuare va fi un infern in care te vei adanci tot mai mult de fiecare data cand vei consuma. Idee pe care incercam sa o sustinem si prin sloganul: “nu’ti vinde sufletul drogurilor”.

In cadrul acestei campanii am decis sa desfasuram mai multe activitati in intervalul octombrie 2012-mai 2013. Ne’am structurat activitatile pe fiecare luna astfel incat sa nu fim nici foarte insistenti, dar totusi sa ne implicam activ. Unele dintre aceste activitati vor fi realizate in parteneriat cu CPECA(Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog) si DSP(Directia de sanatate publica). Printre activitatile pe care le vom desfasura se numara: organizarea unui concurs de creatie, orice tip de creatie: desen, eseuri, sculpturi, etc etc care sa exprime ideea “MESAJUL MEU ANTIDROG”, aceste creatii le vom expune , iar primele 3 cele mai bune vor fii premiate, vom organiza o competitie si mai multe jocuri sportive, dar si incepand cu luna ianuarie cate o intalnire saptamnala de aerobic la care sunt asteptati atat elviii cat si cadrele didactice, aceste activitati sportive fiind o alternativa sanatoasa a petrecerii timpului liber. Vom aplica si un chestionar ce va ramane anonim in randul elevilor de liceu si de gimnaziu pentru a realiza o diagrama statistica si a afla cati dintre elevi au consumat substante etnobotanice, dar si cat de informati sunt acestia cu privire la riscurile la care se expun. Pentru a’i informa despre aceste riscuri vom realiza si distribui pliante atat in cadrulul scolii, cat si pe strada, le vom prezenta informatii generale si ptrin’un proiect power point mai multor clase de liceu , dar vom organiza si o sesiune in care vor veni reprezentati CPECA si DSP sa vorbeasca tinerilor concret despre ce implica consumul de droguri. Cum suntem foarte constienti de “efectul facebook” o sa realizam cat de curand si o pagina pe reteaua de socializare, o pagina cu caracter atat informativ cat si interactiv.
O sa aflam si parerea unui reprezentant al bisericii(un preot), dar si a unui medic legist. In urma acestor interviuri o sa aflam parerea bisericii si cum priveste religia acest “obicei pacatos”, dar si aproximativ cate decese au fost inregistrare in ultima perioada, in judetul nostru din acest viciu tot mai raspandit.
De asemenea ca o alternativa  am decis ca in luna decembrie sa colectam hainute si jucarii pentru copiii mai putini norocosi din centrele din Slobozia si sa incercam sa le aducem astfel un mic zambet pe buze cu ocazia sarbatorilor de iarna ce se apropie.
Speram ca aceasta campanie pe care ne’am decis sa o desfasuram sa aiba un impact cat de mic asupra tinerilor ce au cazut sau sunt tentati sa cada in capcana drogurilor. 

10 comentarii:

  1. In timpul liceului am luat si eu parte din mai multe campanii de genul asta. Sunt interesante, educative dar doar pentru cativa. Noi am vorbit cu multi dintre aceia care au avut mari probleme din cauza drogurilor, chiar detinuti pentru trafic. Lucrul asta nu i-a impiedicat pe multi elevi sa consume droguri. Am inteles din campaniile astea ca daca acel consumator nu are vointa proprie, degeaba se fac atatea demersuri pentru a-i ajuta. Oricum, te felicit pentru proiect, ai de invatat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bineinteles, totul tine de vointa fiecaruia, dar sunt si foarte multi tentati sa se apuce fara sa constientizeze riscurile, se gandesc doar "toti(majoritate) prietenilor/cunoscutilor mei o fac deci e "shmen" de ce sa nu o fac si eu?" ..noi speram sa "trezim" la realitate un numar cat de mic..

      Ștergere
  2. simplyuniqueword@wordpress.com2 noiembrie 2012 la 16:47

    Mult succes si macar sa deschida ochii unora dintre ei…caci majoritatea sunt pierduti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, foarte adevarat, si multi sunt tentati sa cada in acest cerc vicios. Si noi speram sa deschid ochii macar unui numar mic de tineri

      Ștergere
  3. Succes in ceea ce doriti sa intreprindeti! E cam greu dar merita incercat :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este greu pentru ca nu multi vor lua in seama, dar totusi..cum ai spus si tu merita incercat pentru ca incercarea moarte nu are:)

      Ștergere
  4. As vrea sa cred ca aceste campanii au un impact mare asupra celor care consuma droguri. Te voi susutine, pentru ca orice efort, cat de mic, va fi in beneficiul tinerilor, al celor ce ar trebui sa fie speranta noastra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate campaniile de genul nu au chiar impactul asteptat, dar daca totusi il are chiar si asupra unui numar mic eu consider ca este un lucru bun

      Ștergere