10 iulie 2012

De foarte multe ori animalele m’au surprins. M’au surprins prin devotamentul lor fata de spani.
Am vazut cazuri in care animalul era agresat destul de urat de stapan, poate chiar izgonit din gospodarie, dar cu toate astea animalul se intorcea acasa si se bucura [de exemplu cainele dadea din coada]. Da am zis acum de caine pentru ca este cel mai bun prieten al omului dupa cum spune o vorba veche…si am vazut mai demult si din pacate nu am timp acum sa caut imaginile sau povestioarele respective, dar ca un rezumat : stapanul moare, iar cainele isi pietrece restul vietii la mormantul respectivului. Sincer pe mine treaba asta m’a induiosat…pentur ca este un gest care dezvaluie multe: devotament, iubire si noblete. S’a facut si un film cam pe acelasi subiect, film insprat din realitate…"Hachiko, a dog story" se numeste filmul si chiar il recomad…avand in vedere subiectul se subintelege ca este o drama, dar dupa parerea mea chiar merita.

Dar cainii nu sunt singurele exemple. Papagalii mei…am 4 si unul foarte mic[doar scos din ou de 1-2 zile]. Dintre ei unul sta la mine din dormitor de foarte mic si am mai vorbit de el…este vorba de Miky. Cand plec de acasa este singurul moment in care el sta inchis in cusca…nu ca ar face prostioare daca e singur, dar daca se intuneca el nu mai intra in cusca si ramane afara toata noaptea si nici nu mai mananca…asa daca e in cusca si incepe sa se intunece se duce si mananca. Buun…deci e singurul moment in care el sta inchis…iar in toata perioada asta el sta suparat, insa cand ajungem acasa si ne vede sare in sus facand tumbe de fericire si cand ii dau drumul iese imediat afara si daca ramai in camera vine pe tine. Dimineata vine in pat pe mine sau langa mine si dormim amandoi…da, inca face asta chiar daca anul trecut cand a venit o data a venit direct pe perna, iar eu nu l’am simtit si aproape m’am intors cu capul pe el. Si sunt multe multe exemple pe care pot sa le dau legate numai de Miky.
Dar mai sunt si alte animale…de exemplu calul…am vazut ultima data cand am fost la tara un cal care statea la poarta nepriponit si complet singur si nu se misca de acolo…statea cu capul peste poarta si astepta cuminte si linistit sa vina stapanul sa’i dea drumu…stapanul nu s’a grabit deloc…a stat o perioada destul de lunga acolo, dar nu a scos un sunet deranjant, nu a inceput sa sara sau sa faca urat…treceau persoane pe langa care evident vazandu’l nepriponit il ocoleau, dar el nu se misca 1 cm spre ei.
Sunt multe cazuri in care devotamentul animalelor ma uimeste, dar sunt si cazuri in care animalele [cainii mai exact] ma deranjeza

9 comentarii:

  1. Nu as fi crezut ca papagalii isi recunosc stapanii si se bucura la vederea lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Uimitoare dragostea micului tau papagal pentru tine, stapana lui. Defapt imi aduc aminte ca ai avut si niste imaginipostate cu el. Cred ca mi-ar placea si mie. Eu am un catel si un motan. Si ei sunt atat de fericiti cand vin acasa de undeva... sunt extraordinari! :)
    Oricum, multi oameni prefera prietenia unui mic tovaras necuvantator. Decat a unui om...E trist, pentru ca arata ca nu toti oamenii stiu sa fie prieteni adevarati.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi aminteste de javra,darr asa e..vin si se duc;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e altu cum era javra, dar poti sa incerci sa'ti faci un nou prieten:)

      Ștergere
  4. Ar trebui sa invatam si noi de la ele cateodata :)

    RăspundețiȘtergere