21 iunie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , , , ,
Asa suntem noi…niciodata multumiti. Luna trecuta cand erau ploi cat cuprinde, ploua de dimineata pana seara toata lumea zicea ca vrea soare…acum cand e cald si soare toata lumea vrea ploaie. Si totul se repeta. Care e faza?
De ce nu putem si noi sa fim multumiti cu ce avem? A plouat o luna…s’a oprit intr’un final si a iesit soarele…acum e soare…o sa vina si vantul sa adie, o sa vina si cate o ploaie scurta de VARA sa scoata caldura din pamant si sosea. Asteapta ca vin toate…dar am o nelamurire…ce anotimp este? Aaaa da…e VARA!!! Si ce deosebeste vara de celelalte anotimpuri? Aaaa da…stiu si asta: caldura!!
Ce ai vrea acum ? Sa ninga…pai si iarna ce mai face? Sa ploua mult…atunci in primavara si mai ales in toamna ce sa mai fie?
Asta e…suntem o tara in care avem 4 anotimpuri…si dupa ce ca sunt aiurea si astea si se rezuma la doua [ori e prea frig ori prea cald]  nici asa nu ne convine. Nu…noi vara vrem zapada si iarna soare…si daca le primim ne intrebam “ce iarna/vara mai e si asta?” dar in momentul in care intra in normal “nuuu….ma topesc/inghet…vreau zapada/soare” .

Incep sa ma conving din ce in ce mai tare ca omul nu stie ce vrea, ca mereu cauta doar ceea ce nu are, iar in momentul in care obtine tot nemultumit e…pentru ca a aparut altceva care il intriga, altceva care este peste posibilitatile lui…si evident asta e ceea ce vrea el…pentru ca e ceva ce nu poate avea.
Ar trebui sa invatam sa ne multumim cu ceea ce avem si nu mai avem vise atat de inalte, sa ne limitam la ceea ce este posibil. Sa ne multumim ca acum avem soare si caldura…sa ne multumim cand o sa mai vina 2-3 ploi…sa ne multumim cand o sa inceapa sa ninga…si sa nu mai cautam ceea ce nu avem si nu putem sa avem oriunde si in orice.

6 comentarii:

  1. Este bine cateodata sa ne dorim mai mult, asta a dus la progres, dar unii vor imposibilul. Pe mine chiar ma enerveaza cand ii aud vaitandu-se, asa cum spui tu, ba de caldura, ba de frig. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da...este bine sa dorim sa ne depasim o anumita conditie...dar nu sa tindem numai spre imposibil. Din pacate multe fac asta:))

      Ștergere
  2. Eu sunt impacata cu vremea. Nu pot cere frig in iunie...cum nu pot cere caldura in ianuarie...
    Dar asta e...ne place sa ne plangem. Si acum mi-am amintit de un banc, cu Itic. Era la azil, dar era bogat, avea si doi copii dar mereu se plangea amicilor care-l vizitau. Il intreaba unul: Dar de ce nu stai la copii: la fiica-ta sau la fiu-tau? Itic raspunde: Acolo nu pot sa ma plang! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este ceva firesc sa nu fie frig in iunie sau cald in ianurie, dar...:)) Bancul imi place:)) pe asta chiar nu'l stiam:))

      Ștergere
  3. Trebuie sa intelegem ca nu putem schimba vremea. E cazul sa ne adaptam conditiilor dar sa le si schimbam pe cele care tin de noi. Sa coboram cu picioarele pe pamant si sa vedem lucrurile mai clar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe cele care tin de noi este bine sa ne dorim [chiar sa si reusim] sa le schimbam, dar nu si ceea ce este imposibil si independent de noi..

      Ștergere