15 septembrie 2017

Cu siguranta, odata ce ai aflat ca esti insarcinata ai inceput sa iti faci tot felul de planuri, astfel incat sa fii pregatita pentru venirea pe lume a micutului tau. Acest lucru este firesc, avand in vedere cat este de important sa realizezi de ce veti avea nevoie atat tu, cat si bebelusul tau, dupa nastere. Lucrurile pe care ar trebui sa le pui la punct nu se refera doar la nasterea propriu-zisa, ci si la confortul si siguranta pe care va trebui sa i le oferi prichindelului tau odata ce acesta va ajunge acasa.

Iata cum ar trebui sa te pregatesti inainte de venirea pe lume a bebelusului tau:

  • Asigura-te ca locuinta voastra este suficient de spatioasa

Numeroase studii au demonstrat faptul ca un copil care creste intr-o casa spatioasa si confortabila se dezvolta mult mai armonios, comparativ cu unul care locuieste intr-un spatiu mic sau care este nevoit sa isi imparta camera cu alte persoane. Tocmai din acest motiv, este foarte important sa rezolvi acest aspect. In acest sens, poti fie sa renovezi si sa reamenajezi locuinta actuala, fie sa iei in considerare achizitionarea unui apartament mai mare. In cazul in care te decizi asupra celei de-a doua variante, poti sa vezi informatii aici referitoare la apartamente noi cu 2 sau 3 camere, intr-un complex rezidential perfect pentru orice familie. Asadar, acesta este unul dintre lucrurile pe care ar trebui sa le faci pentru a te pregati de venirea pe lume a bebelusului tau.


  • Cumpara lucrurile esentiale pentru primele saptamani

Dupa nastere, indiferent daca vei opta pentru cea naturala sau pentru cezariana, vei avea nevoie de o perioada de recuperare. De asemenea, pana cand vei invata exact cum sa il hranesti, sa il speli si sa il ingrijesti pe micut, nu vei mai avea timp de cumparaturi. De aceea, ar fi bine sa achizitionezi inainte de nastere toate lucrurile esentiale pentru primele saptamani de viata ale bebelusului. Pe langa biberoane, hainute, scutece si patut, ai grija sa ii achizitionezi prichindelului si un carucior, care sa ii asigure confortul si siguranta de care are nevoie. Pentru a intra in posesia unui astfel de carucior verifica pe www.strollers.ro/carucioare-copii cele mai noi modele si alege-l pe cel mai potrivit pentru tine si micutul tau. Fara indoiala, daca vei face toate cumparaturile importante inainte de nasterea prichindelului, vei fi mult mai pregatita pentru perioada postnatala.
  • Pregateste din timp camera bebelusului

Multi parinti aleg sa varuiasca incaperea in care cel mic va avea camera, asa ca daca esti unul dintre ei, ai grija sa faci acest lucru cu mult timp inainte de sosirea prichindelului acasa. Astfel, camera se va aerisi, vaporii de vopsea se vor indeparta si, in consecinta, sanatatea copilului tau nu va fi pusa in pericol. De asemenea, informeaza-te si achizitioneaza piese de mobilier care sa ii asigure atat confort, cat si un mediu linistit micutului. In acest mod, vei reusi sa ii asiguri copilului tau o camera superba si, in acelasi timp, toate conditiile pentru a se dezvolta armonios.



Iata, deci, care sunt lucrurile pe care ar trebui sa le faci inainte de nastere, astfel incat sa fii pregatita atunci cand bebelusul tau va sosi pe lume.

Un comentariu:

  1. Este sanatos pentru bebe sa iau suplimente alimentare in timpul sarcinii? Stiu ca nu e bine sa folosesti medicamente doar ca am gasit un magazin pe internet https://aghiuta.ro/sectia-pediatrie-saturat-spitalul-judetean-bacau/ ,si sunt suplimente naturale, pentru energie si stare de bine. Sunt sanse sa fie daunatoare pentre bebe?? Ce parere aveti. Stiu de la colegele mele ca produsele sunt foarte bune doar ca ma gadesc la bebe

    RăspundețiȘtergere