10 august 2017

Fara indoiala, fiecare om are o pasiune, fie ca si-o descopera din copilarie, fie mai tarziu. Insa, avand in vedere evolutia tehnologiei, este cert ca tot mai multi copii si adolescenti se lasa atrasi de telefoane, tablete si jocuri pe calculator, uitand cu totul de pasiunile care au si un rol educativ. Din aceasta cauza, parintii trebuie sa acorde o atentie deosebita hobby-urilor copiilor si sa ii sustina in dezvoltarea acestora.

Adolescenta este o perioada in care un tanar se schimba foarte mult, iar personalitatea i se contureaza. Pentru ca trairile sale pot fi extrem de intense, trecand de la entuziasm la depresie foarte usor, o pasiune l-ar putea ajuta mult, intrucat l-ar tine ocupat si l-ar face sa isi concentreze atentia asupra ei. De asemenea, un hobby l-ar scoate din lumea virtuala, unde tot mai multi tineri se refugiaza.
Esti parintele unui adolescent si vrei sa il sprijini, astfel incat sa se relaxeze, dar si sa aiba o ocupatie care il ajuta sa se dezvolte? In acest caz, este important sa il sustii sa isi identifice pasiunea! In continuare, in acest articol vei gasi cateva exemple de pasiuni care ar putea sa ii placa copilului tau!

Iata cateva pasiuni potrivite pentru adolescenti:

1. Una dintre cele mai indragite pasiuni ale adolescentilor este fotografia. Intrucat ei isi petrec foarte mult timp cu telefoanele mobile facand continuu poze, aceasta se poate dovedi una utila pentru viitor. Cumpara-i un aparat foto profesionist si du-l in locuri unde-si poate cultiva pasiunea. De exemplu, Delta Dunarii este o locatie exceptionala, iar fotografiile facute aici vor iesi foarte bine. Gasesti cazare pe https://www.cherhana.ro/, asa ca nu mai intarzia, ci profita de zilele de vara ramase. Suna si rezerva, intrucat copilul tau va fi, cu siguranta, entuziasmat!
2. O alta pasiune ce se poate dovedi atractiva pentru adolescentul tau, mai ales daca este pasionat de muzica, o reprezinta exersarea la un instrument. Poti gasi si comanda tobe electronice pe SOUNDcreation, precum si alte instrumente muzicale, la preturi foarte bune. Consulta oferta online si, eventual, alege impreuna cu el ceea ce isi doreste, pentru a te asigura ca isi va concentra atentia asupra celor cumparate.
3. Dansul este o alta pasiune potrivita pentru adolesenti. In cazul in care copilul tau vrea sa se inscrie la cursuri de dans, indiferent ca sunt de tango, dancehall sau orice altceva, nu ii interzice, ci sustine-l. Astfel, el o sa se concentreze asupra pasiunii sale, o sa invete miscari noi si isi va face prieteni.
4. De asemenea, lectura reprezinta o pasiune excelenta pentru un adolescent, chiar daca sunt tot mai putini interesati de carti. Insa, daca copilului tau ii place sa citeasca, cumpara-i mereu cate o carte noua si discuta cu el despre subiectul acesteia.
5. Ii place sa se plimbe cu bicicleta sau sa se dea cu skateboard-ul? Atunci, lasa-l sa faca ceea ce ii place, intrucat aceste activitati ii aduc relaxare si liniste. In plus, acestea ii pot aduce un avantaj din punct de vedere social, intrucat practicandu-le va cunoaste oameni noi.
Asadar, este extrem de important ca un adolescent sa aiba pasiuni, intrucat ele sunt cele care il ajuta sa se relaxeze si sa se dezvolte personal. Daca esti parinte, atunci incurajeaza-ti copilul si sustine-l moral si financiar pentru ca acesta sa identifice lucrurile care ii fac placere.

2 comentarii:

  1. Este foarte important sa identificati din timp si care sunt inclinatiile copilului... am un baietel de 6 ani si deja il urmaresc cu jocuri educationale, jucarii si activitati care ii dezvolta abilitatile vizuale, creative, matematice (de pe https://artofplay.ro/ , poate ajuta pe cineva) si incerc sa imi dau seama catre ce se inclina mai degraba.Multa bafta tuturor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Mihaela! Chiar cautam un site precum cel reomandat de tine, baietelul meu incepe sa creasca si pana aucm ii cumparam carticele cu povesti de pe https://www.universenciclopedic.ro/

      Ștergere