27 noiembrie 2015

Anul asta universitar aparent este un an dur pentru mine. NU, nu din cauza facultatii, nuu, ar fi fost ok daca era asa, dar nu, este din cauza ca am numai olteni pe langa mine, nu am nimic cu oltenii in general, dar am olteni in jurul meu peste tot, acasa, la munca, peste tot. Si la munca nu doar ca am 2 oltence, mai sunt si economiste, si cu una dintre ele ma contrazic mereu, pentru ca “inginerul se cunoaste” si pentru ca inginerul face si ASE la facultate, face resurse financiare si analiza economica, acum in anul 2 pe primul semestru, si ma corecteaza mereu si imi spune ca e contabilitate generala, si eu nu, e RFAE si o tinem asa mult si bine aparent, ca na, economistul si inginerul in acelasi birou 4 ore pe zi aparent nu prea se impaca bine.


Si mereu incearca sa ma convinga cu tot felul de chestii, ca “si ce faci tu la RFAE asta? Faci contabilitate” si ii explic eu ce fac defapt acolo, cu audit financiar, cu bilant, cu patrimoniu, impozite si alte chestii, si ea imi da instant replica “da, faci contabilitate adica” si eu nu si nu, ii arat ca scrie mare in orar RFAE si dupa ii dau sa citeasca si cum se traduce, ca daca ne luam dupa A. aparent pot sa injur lumea spunand numele materiilor pe care le fac la facultate. Dar imi place ca se ataca, si eu uneori, dar si ea, cand incepe sa imi dea exemple de  nu stiu ce firma de contabilitate din Bucuresti, ca asta fac si ei acolo, ca asta este principiul de baza, ca este “conta”, da, uneori mai schimba contabilitate cu conta ca sa para ca nici la ei la facultate in orar nu scria chiar numele materiei, ca si la ei mai erau prescurtari si chestii, dar acum sa fim seriosi, conta seamana cu RFAE? Sau cu orice alta prescurtare inginereasca? Nici o sansa, dar fata tot incearca si se tot ataca mai ales ca daca ma prinde in momentele mele bune si ii raspund ca sa o tachinez mai tare, dar da, recunosc, ma mai prinde si ea in momente in care ma atac, dar, baza ramane in continuare ca “inginerul se cunoaste” orice i-ai face, inginerul se cunoaste. 

26 noiembrie 2015

Posted by Zdwuby |

Da, este tocilaresc, este ingineresc, este programatoresc, dar este adevarat, si nu ai nevoie sa stii nimic din programare ca sa intelegi despre ce este vorba in mare
Acum ceva timp va povesteam despre o campanie initiata la nivel european care are ca si scop diversificarea deplasarii urbane si dupa ce am fost la spectacolul oferit de cei de la Do The Right Mix Romania pe care ii gasiti si pe facebook, si chiar va sfatuiesc sa intrati sa va uitati pe pagina lor si daca va place ce gasiti acolo ( stiu ca mie mi-a placut) poate le dati si like ca sa fiti la curent cu ce mai posteaza, impreuna cu cei de la trupa freeze, pe mine chiar m-au pus putin pe ganduri. Adica  nu am masina oricum, nu merg cu masina foarte des prin bucuresti si nici fratele sau prietenul meu nu o mai fac, asa ca ne plimbam frumos cu metroul sau cat a frumos frumos afara cu bicicleta sau pe jos prin parc, nu de alta, dar trebuie sa fim si realisti, Bucurestiul nu este un oras in care sa te poti deplasa cu usurinta si in timp util pe jos pentu ca este foarte mare si acum mai este si frig si urat afara. Dar daca am incerca toti sa combinam si sa diversificam modul in care alegem sa ne deplasam zilnic pana la munca sau la facultate sau la liceu sau unde mai avem noi treaba s-ar observa, traficul nu ar mai fi atat de “infernal”, nu am mai ajunge la destinatie cu nervii deja intinsi la maxim pentru ca am prins de 5 ori acelasi semafor, pentru ca nu stiu cine ne-a taiat calea, pentru ca ratb-ul a intarziat, pentru ca metroul era prea plin.
Totul tine de vointa, eu alternez metroul cu ratb-ul sau cu mersul pe jos pe distante rezonabile, dar bine, sunt si in zona ok, adica nu am nevoie de niciun mijloc de transport nici pentru a ajunge la facultate nici la munca, da, as putea sa folosesc si masina persoana, daca as avea una, si ratb-ul ca sa ajung si la munca si la facultate, dar pentru un maxim de 30 minute chiar nu consider necesar asa ceva, mai ales ca daca stau sa ma gandesc bine, cred ca as face mai mult cu ratbul sau cu masina decat fac pe jos.

Si pentru bicicleta acum este cam frigut, dar pentru cei care nu se lasa speriati de asta, o sa recomand mereu mersul pe bicicleta pentru ca este si practic si sanatos si eficient si benefic si multe, foarte multe, mersul pe bicicleta o sa fie mereu o activitate ideala atat pentru deplasare, cat si pentru relaxare, cat si pentru sanatate.

25 noiembrie 2015

Posted by Zdwuby | File under : , , , , ,

Nici macar eu nu ma inteleg mereu, dar stiu ca melodia asta mereu ma calmeaza, oricat de tare m-as supara, oricat de rau m-as enerva, melodia asta ma linisteste
 Sunt si lucruri dubioase, pe care eu nu le inteleg, sau poate doar nu vreau sa le inteleg pentru ca mi se par necesare, nu mi se par practice. Adica, in prezent se pune foarte mare accentul pe efectul vizual, conteaza foarte mult cu arati, pentru orice, chit ca e vorba de munca sau de o relatie sau de o prietenie, aspectul primeaza in orice si foarte multe femei si chiar fete, din pacate, spun din pacate pentru ca aleg sa faca asta la o varsta foarte frageda cand corpul nici macar a terminat sa se dezvolte, aleg sa recurga la augmentare mamara, fie ca vor doar sa redefineasca, sa aranjeze, sau ca vor sa mareasca ce le-a oferit “mama natura”, foarte multe femei ajung sa mearga pe aceasta cale. Cale pe care eu nu prea o inteleg, mai ales, cum am spus si mai sus, la fete tinere, adica la 14 ani tu consideri ca ti s-a dezvoltat complet corpul si ca nu esti multumita cu sanii pe care ii ai? Nu mi se pare ok, si nici parintilor, din pacate nu in tote cazurile, dar sunt si parinti care inca gandesc rational si nu sunt de acord cu asa ceva, si ce face fata noastra de 14 ani? Isi strange ea banii de buzunar si se duce sa faca interventia asta chirurgicala pe la cine stie ce cabinete dubioase si se ajunge cine stie pe unde. Daca tot recurgi la o astfel de procedura, macar documenteaza-te bine inainte ce inseamna o procedura de chirurgie estetica, ce e aia rinoplastie, ca nu este chiar atat de simplu, si incearca sa gasesti o clinica acreditata, serioasa, gasesti pe net foarte multe clinici dubioase, dar daca te uiti putin atent gasesti si site-uri ok, adica mie mi-a luat foarte putin sa ii gasesc pe cei de la mihaiaschilian.com si mi se par ok, par o clinica serioasa. Si daca chiar vrei sa apelezi la chirurgie estetica, intreaba medicul ce urmeaza sa se “ocupe” de tine si ce presupune aceasta interventie, ce inseamna rinoplastie, ce implica, ce riscuri sunt, ce efecte secundare pot aparea, ce complicatii si dupa ce cunosti toate detaliile astea inca vrei sa faci acest pas, ok, dar macar documenteaza-te inainte si asteapta sa isi faca pubertatea treaba si sa ti se dezvolte complet corpul inainte sa apelezi la bisturiu.
Dar din nou, de ce sa nu te multumesti cu tine asa cum esti? Adica si daca vrei un job in videochat poti sa il obtii fara implanturi daca ai incredere in tine si te simti bine in pielea ta, dar daca asta este obiectivul tau in viata, este cam degeaba tot ce ai citit pana acum, aici. 

24 noiembrie 2015

Nu am mai scris de cam mult timp despre A. asa ca scriu acum, si nu asa oricum, pentru ca A. a fost cea mai tare persoana ever. Luni seara, cand am venit de la munca m-a asteptat cu mancarea calda pe masa, mi-a dat sa mananc, mi-a dat si desert, iar asta este cel mai tare gest posibil pentru mine, sa ma astepte cineva cu mancare dupa o zi in care am fost si la facultate si la munca, sa nu mai stau eu sa fac asta, ador asta. Si in acelasi timp A. m-a facut aseara sa realizez ca prostia doare si m-a mai facut sa realizez foarte multe chestii pe care le ignorasem din cauza unor vorbe anapoda si din cauza unor idei idioate din mintea mea. Asa ca A.: iti multumesc pentru ca existi in viata mea, chiar nu stiu ce m-as face fara tine si nici nu vreau sa aflu vreodata, pentru ca daca aseara am reactionat cum am reactionat in acea situatie, daca ar fi fost cu tine stiu ca ar fi fost mult mai rau de atat. Nu am multi prieteni, dar in acelasi timp am cei mai buni prieteni si nu i-as da la schimb pe o mie, pentru ca intotdeauna calitatea bate cantitatea, iar pentru mine A. face cate n prieteni de duzina, si ma bucur ca in clasa  a 9-a in al doilea semestru mi-am facut curaj sa ma bag in seama cu ea si ca acum, dupa 4 ani si ceva, aproape 5, inca e prietena mea. Da, ma mai si supara, vreau sa o bat uneori, dar si ea pe mine, destul de des, dar altfel ar fi ceva plictisitor, nu? Plus ca cine se aseamana se aduna. Mersi A. 


23 noiembrie 2015

Se stie deja ca sunt o persoana foarte ciudata si dubioasa, inca un exemplu pentru asta? Imi place sa pescuisc, dar nu mananc peste. Ciudat? Da, stiu, dar imi place sa stau sa pescuiesc, e relaxant si in acelasi timp poate sa fie si foarte distractiv, depinde de stare si de companie, adica daca o sa ma duc cu tata o sa fie relaxant, daca ma duc cu prietenii si facem si gratar si mai avem si muzica si bere si diverse, o sa fie foarte fun, dar in acelasi timp nu imi spune de plase pescaresti, de sfori si franghii ca nu am idee, stiu ca iti trebuie undita sau lanseta si momeala, ca sunt rame, ca sunt viermi sau ca e clasica mamaliga facuta de acasa, nu conteaza, daca ai astea 2 chestii inseamna ca poti sa te duci linistit la pescuit. Voiam sa merg vara asta cu C. la pescuit pe o balta pe undeva pe langa Bucuresti, dar cand m-a luat cu plase multifilament si chestii m-a bagat in ceata, mi-a dat sa le si vad aici http://romnets.ro/produse/plase-pescaresti-multifilament
A fost ca si cand m-ar fi injurat, zau, nu am inteles nimic, dar am zis ca el, ca da, ok,  plase de pescuit, da, luam de care vrei tu. Si atat i-a trebuit lu C. sa auda, ca a continuat cu plase pescaresti si cu termeni pe care nu ii intelegeam, sau intelegeam termenul in sine, intelegeam cuvantul, dar la ce se refara, nici o sansa, si la un moment dat i-am spus ca e ok, mergem la pescuit, nu trebuie sa imi spuna atatea chestii ca oricum nu le inteleg, pentru mine pescuitul este ceva relaxant si distractiv, nu ceva tehnic si stiintific, nu conteaza ce plase de pescuit folosim si nici sfori si franghii nu ne trebuiesc. Mare greseala am facut ca am spus asta, cea mai mare probabil, pentru ca a continuat si mi-a dat linkuri si poze si site-uri peste site-uri ca sa inteleg care e treaba cu pescuitul asta, ca nu e asa cum cred eu ca e, ca este un adevarat sport in realitate, nu o chestie asa, de lasa-ma sa te las. Ultima chestie pe care mi-a dat-o despre sfori si franghii ca i-am spus eu ca nu ne trebuiesc a fost asta: http://romnets.ro/produse/sfori-si-franghii 
Si atunci mi-a venit si mie mintea la cap si inspiratia sa ii spun ca da, am inteles, si da, are dreptate, avem nevoie de plase pescaresti, de sfori si franghii si de momeli speciale si diferentiate pe culori si de multe alte lucruri. Nu a mers nici asta, el a continuat muult si bine sa imi explice de ce pescuitul este un sport si de ce este foarte important echipamentul pe care il folosesti.





22 noiembrie 2015

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , ,

In ultimul timp, ca sa imi iau gandul de momentele si starile mele aiurea si idioate, incepeam sa merg pe principiul “prostul rade de ce isi aminteste”. Si mi-am amintit eu de o faza de acum cativa ani, de vreo 6 ani sau chiar mai bine, cand ne-am pus interfon de scara, acasa, si cum pe atunci inca mai ieseam in fata blocului, imi amintesc ca citisem undeva lipit la avizierul de la scara calcul de pret interfon de scara. Atunci, dupa mintea mea de copil mic si prost, si aparent la fel erau si ceilalti pe atunci, dar na, eram si noi micuti, am inteles ca defapt interfonul de scara calculeaza si ne arata preturile diferitelor produse, dar nu intelegeam cum, de unde stie el asta.
Apoi cand au venit cei de la interfoane Electra am inteles si eu defapt cum sta treaba cu interfonul de scara si ce face el si am inteles si care e treaba cu calculul ala, ei doar iti calculau pret interfon, nu pretul la inghetata pe care o voiam eu de la magazin de la parterul blocului din coltul strazii. Si asa a capatat sens si de ce unchiii mei de la Bucuresti aveau niste dreptunghiuri mici, sau niste cerculete pe care scria Electra si care mi se spunea mereu ca sunt folosite pentru a deschide usa de la scara si eu mereu ma uitam ciudat pentru ca nu intelegea cum niste dreptunghiuri/cerculete pot deschide usile, cheile deschid usi, nu dreptunghiurile si nici cerculetele.




Apoi, cand am intrat la facultate toata lumea imi spunea ca nu e asa rau ca nu am intrat la facultatea la care am vrut, ca si facultatea la care sunt e facultate buna, ca pot sa ma angajez la Enel sau la Electra. Si eu explicam acolo ca da, in energie electrica pot sa ma angajez, dar nu pot sa ma duc sa fac interfoane de scara pentru ca nu sunt electrician, sunt energetician, nu pot sa spun un pret interfon exact, ca exista aplicatii pentru asta si oameni care le monteaza si proiecteaza, ca nu am nici o treaba cu ei, si apoi ei continuau, ca tot e bine, ca si asa nu era ceva pentru mine, ca energia ma prinde mai bine. Uneori aflu, fara sa vreau, ca oamenii nu sunt deloc buni la a motiva pe cineva, si probabil si eu sunt la fel in anumite momente. 

21 noiembrie 2015

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , ,

Acum ceva timp i-am dat cuiva melodia asta pentru ca in acel moment am simtit ca acea persoana ma face sa ma simt ca fiind un om mai bun, cea mai mare greseala a mea din ultimul timp, dar piesa inca imi place
Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , , , , ,
Exista anumite momente in care sunt o persoana atat de lenesa incat nu vreau sa ma dau jos din pat nici macar sa ies pe modul si sa mananc sau sa ma duc la toaleta. Partea nasoala este cand vine o zi in care este o ocazie speciala, gen o zi aniversara, si trebuie sa ma duc sa cumpar flori ca altfel nu mai am cand, dar eu nu m-as ridica din pat nici sa ma platesti. Si ce face inginerul in asemenea momente? Cauta solutii lenese, cum ar fi, intra pe google, la fel ca in urma cu o ora cand a intrat sa caute “cat poate rezista un om fara sa bea apa sau sa manance” pentru ca ii era si foame si sete, dar nu voia sa se dea jos din pat, intra din nou pe prietenul lenesilor google si cauta “cea mai apropiata florarie” si gaseste “floraria online” primul link, ehehe, stai asa ca se poate si altfel. Adica de ce sa ma mai deplasez sa iau flori cand exista florarie online, nu? Care mai face si aranjamente. Intra inginerul lenes din mine si cauta “buchete de flori” si da comanda acolo frumos. Si cand apasa pe “comanda” simte cum ii bazaie piciorul si normal ca se uita stramb la picior, dupa realizeaza ca e ok, e doar telefonul din buzunar care face piciorul sa bazaie. Se uita la telefon, suna, sa raspunda sa nu raspunda, hai ca raspunde. Si ce aude? O alta persoana care era prieten comun cu persoana pentru care eu voiam sa cumpar flori imi spune ca a gasit nu stiu ce genti de designer si ca daca nu vreau sa ne combinam la cadou. Si eu eram ceva de genul “pai, eu ma gandeam sa ii iau niste buchete de flori”, dar reuseste intr-un final sa ma convinga sa renunt la floraria online gasita si sa alegem una din cele 2 genti de designer gasite de el. Eu am zis ca daca tot am gasit florarie online si am dat si comanda aproape, hai sa ii luam si flori si ca sa ramanem in tema sa alegem una din cele 3 genti de designer cu model florar de pe siteul pe care le gasise el pe celelalte 2, ca na, sa aducem primavara in sufletul persoanei respectiva, si pentru ca stiam ca ii plac foarte tare florile, ca d-asta am si vrut de la inceput sa ii iau flori, pentru ca stiam ca o sa ii placa garantat. Si asta am facut, si toate astea ghici cum: fara sa ma ridic din pat.


Dar acum ma gandesc ca totusi ar trebui sa ma ridic sa ma duc sa mananc sau macar sa beau apa, dar nu, mai bine sa mananc, ca daca beau apa o sa trebuiasca sa ma ridic iar sa ma duc si la toaleta, dar poate mai tarziu, momentan mai stau aici putin ca e bine, nici macar nu mai simt arcul sarit fix in coaste, aproape am devenit un intreg.

Cea mai nasoala parte cand nu esti acasa? Ca stii ca mama ta a stat juma de vara si un inceput de toamna sa puna castraveti murati si alte muraturi, dar tu nu ti-ai luat la camin chiar daca te-a intrebat de fiecare data cand te duceai acasa daca vrei, si cand te asezi si mananci te gandesti ca “parca ar fi mers mai bine cu niste muraturi”. Si te gandesti sa suni acasa ca sa iti trimita duminica in pachet, ca te-ai razgandit, ca vrei, dar pana la urma termini de mancat asa, fara castraveti murati, fara muraturi de nici o forma si apoi uiti sa suni acasa pentru asta. Si tot asa, pana cand te trezesti tu ca, bai, ia gata, ma duc la magazin si imi cumpar. Si uite asa te duci acasa cu borcane noi, de muraturi si iti fac parintii capul calendar ca ei te intreaba de fiecare data cand esti acasa sau cand iti fac pachet daca nu vrei si conserve, muraturi, compoturi si multe altele si tu te gandesti ca nu vrei sa cari de ele pana in camera, nu ai chef sa cauti loc sa ai unde sa le depozitezi si pe alea si spui de fiecare data nu, nici macar clasica zacusca nu o ai anul asta in camin si te gandesti uneori ca parca ar merge, asa putin, de pofta, si iar te duci la magazin chiar daca camara de acasa arata cam asa:

Si mai sunt si momentele alea cand colega de camera are plita, vecina de la etajul 1 are chef de facut mancare, colega de camera se ofera sa ii dea plita si sa gateasca impreuna pe modul. Si le auzi din camera cum tipa de nicaieri “aoleu, nu avem zarzavat pentru ciorba” si apoi continua discutia la fel ca in povestea lui Creanga in care explica prostia omeneasca prin intermediul drobului de sare si ajungi sa iesi din camera si sa le spui ca te duci sa le cumperi, daca inceteaza cu discutiile alea absurde si iti aduc si tie un borcan de castraveti murati, ca ti-ai amintit ca tu ai pornit totul de la faptul ca doar ce ai terminat de mancat si voiai castraveti murati, dar nu ai avut. Si o faci si pe asta, ele raman linistite, dupa isi continua ciorba in liniste si la final te mai cheama si pe tine sa gusti, sa vezi daca le-a iesit, dar tu ai retineri si le spui ca doar ce ai mancat si fugi sa te bagi in pat si te prefaci ca dormi pana astepti sa manance ele sa vezi daca isi dau una alteia cu castronul in cap sau nu.

Si cam asta e o zi din viata de camin...

20 noiembrie 2015

Posted by Zdwuby |
In ultimul articol kilometric am spus ca o sa revin la acel subiect cand o sa am o solutie. Am gasit solutia aia, am gasit-o de cateva zile chiar, dar nu am si aplicat-o inca. Am ajuns la o concluzie, una care nu e tocmai buna pentru mine, acum, pe moment, dar care este cea mai eficienta in acelasi timp. Spuneam ca nu stiu daca sa las zidul sa se ridice singur sau sa il ridic eu. Ei bine...a inceput sa vrea singur sa se ridice, dar nu o sa il las sa se ridice singur, in timp, nu, o sa incep eu sa il ridic din nou, si de data asta o sa fie blindat. Da, e aiurea, ma simt iar aiurea, doare si e ciudat sa renunt iar la multe chestii, dar stiu ca lucrurile nu sunt ok pentru mine, si a fost suficient de lunga perioada asta in care m-am lasat iar pe mine complet ca sa fie altii fericiti, e din nou timpul sa imi revin, sa nu ma mai atasez atat de tare, sa nu mai arat ca ma atasez, sa nu ii mai las pe altii sa ajunga la mine si in mintea mea asa usor. Zdwub it’s back...sau...o sa fie intr-un timp scurt, o sa dureze putin sa ma obisnuiesc, dar o sa fie, curand, sper. 

19 noiembrie 2015

Fara sa vrea, aud in jurul meu tot mai des barfe, critici, vorbe rautacioase si jigniri referitoare la dimensiuni, la greutate. Fetele refuza sa poarte anumite obiecte vestimentare care chiar le plac si care le vin bine din simplu motiv ca pe eticheta sunt trecuti doi de x si un l, ce e asa rusinos sa porti rochii marimi mari, da, ai vazut o rochie, ai probatat-o, iti place cum iti vine, dar nu o cumperi pentru ca este o rochie xxl si nu se poate sa porti asa ceva pentru ca o sa iti auzi vorbe in ceafa la tot pasul.
Nu e ok sa judeci un om dupa aspectul fizic, poate exista motive pentru kg in plus, daca persoana respectiva se simte bine in pielea ei, de ce sa comenteze altcineva din afara si sa ii strice imaginea despre sine? Ma deranjeaza foarte tare treaba asta si nu ii inteleg deloc rostul.
Da, mergi la o ocazie? Foarte bine, rochii de ocazie nu se gasesc doar in marimea s sau xs, se gasesc si rochii xxl foarte dragute, si daca se gasesc inseamna ca sunt facute tocmai pentru ca lumea sa le poarte si sa se simta bina in ele. Eu nu am o treaba cu rochiile in general, nici ca sunt xs nici ca sunt alte marimi, doar in situatii extreme, dar am fost cu o prietena si m-a deranjat foarte tare faptul ca si-a pierdut increderea in ea si o vedeam cum se schimba la fata de fiecare data cand trebuia sa caute in raionul de rochii marimi mari, de ce nu se gasesc si rochii xxl langa cele xs sau s sau l? De ce trebuie sa fie puse undeva in spate, separat? I se pare cuiva normala treaba asta? Inteleg impartirea pe rochii office, rochii de ocazie, rochii casual si asa mai departe, dar impartirea pe marimi nu mi se pare ok, sau ma rog, e ok, ca sa nu stai sa iei fiecare rochie si sa verifici marimea, dar sa fie puse in acelasi raion toate marimile, nu complet separat, ca si cand ti-ar pune cineva un semn imens pe spate “vreau sa cumpar o rochie xxl”.
Da, pana la urma prietena mea si-a luat de pe net pentru ca pana si vanzatoarele se uitau dubios, si atunci eu m-am enervat maxim in unul din magazine la cabina de proba, motiv pentru care persoana respectiva a zis ca nu mai merge cu mine la cumparaturi si ca hai acasa ca intra pe un site, pe www.depochic.ro si isi alege ceva de acolo ca daca mai intram intr-un magazin ma iau la cearta cu personalul de acolo. Dar pe buna dreptate acum, nu? Doar mie nu mi se pare normal asa ceva?
Oh, si rochia pe care si-a luat-o pana la urma, online pentru ca nu a mai vrut sa mearga in magazine cu mine, a spus ca nu mai vrea sa repete experienta, si nu a mai vrut sa mearga nici ea dupa singura:

18 noiembrie 2015

Am descoperit o chestie foarte interesanta: Nu e vina mea pentru foarte multe din actiunile mele. De vina sunt mama si tata pentru ca m-am nascut in zodia varsator. Nu cred in tampeniilea astea cu citit in carti, prevazut viitor, horscop zilnic si chestii de genul. Adica mi se pare penibil sa crezi ca li se vor intampla aceleasi chestii catorva mii de persoane aflate in aceiasi zodie in ziua respectiva, mi se pare aberant, dar in “caracteristicile” generale da, acolo consider ca exista ceva ceva adevar. Si de cand am gasit o pagina de facebook interesanta si i-am dat si like, tot urmares postarile pentru zodia mea si sincer acum, mi se potrivesc toate, dar absolut toate in cel mai mic detaliu. Unele nu imi plac, normal ca nu imi plac, imi arata si latura vulnerabila, dar sunt adevarate, adica pe mine cel putin, varsatorul din mine, il caracterizeaza foarte bine, va las doar cateva exemple, sunt sute de poze acolo doar pentru zodia mea si toate sunt adevarate:


Hmmm, s-au adunat cam multe, dar sa stiti ca astea sunt doar o parte din cele descarcate de mine, am selectat din ele

17 noiembrie 2015

Sunt pe cale sa imi schimb pentru a treia oara imprimanta. De ce? Pentru ca s-au golit din nou cartusele, defapt s-au uscat, nu mai merg nici reincarcate pentru ca nu a mai fost folosita de ceva timp imprimanta, eu ne mai fiind acasa, dar cum omul se mai si plictiseste la facultate, ce face? Sta pe net, si peste ce da? “Cartuse compatibile de la Cartuse-shop.ro”, cand am citit normal ca eram ceva de genul “hai nu mai spun, zici tu ca sunt compatibile?” Si intru din curiozitate pe site sa vad ce si cum e acolo. Mare mi-a fost mirarea cand am vazut ca sunt cartuse compatibile cu imprimanta mea si mai sunt si la un pret acceptabil, am ramas masca, pe fundal se auzea acolo ce vorbea proful despre rezistente si torsiuni, iar eu eram “mi-am gasit cartuse, mi-am gasit cartuse, mi-am gasit cartuse”.
Da, bine, ce e drept nici nu prea ma cautat, prima data cand am cautat cartuse de imprimanta am gasit unele foarte scumpe si am zis ca mai bine imi cumpar alta imprimanta decat sa imi cumpar alte cartuse. Nu m-am dus in nici un magazin de cartuse, m-am dus la un singur magazin din asta si am iesit cu o viteza direct proportionala cu pretul pe care l-am vazut acolo afisat.
Recunosc, nu folosesc des imprimanta, defapt, nu foloseam des imprimanta cand eram acasa, pentru ca nu prea aveam nevoie de ea atat de mult, dar aveam nevoie, ca altfel nu o mai cumparam de la inceput, si nefolosind-o suficient, se uscau cartusurile, normal. La imprimanta pe care o am acum, mi-am cumparat-o cand inca eram in liceu, imi mai scoteam variante de bac, mai xeroxam chestii, o foloseam relativ constant cand eram acasa, sau cel putin suficient cat sa nu se repete “incidentul”, dupa am plecat la facultate, o mai foloseam din an in paste cand ma duceam acasa si imi trebuia sa ceva imprimat pentru saptamana imediat urmatoare, ca na, daca nu te duce capu’ sa scoti si pentru saptamanile viitore te duci la xerox si platesti. Si dupa, stiu ca in iarna am folosit-o mai mult, cand mi-am imprimat fotografiile pe care le am lipite pe perete in camin. Si cam de atunci s-au golit aproape ambele cartuse, dar inca mai mergeau, deci nu m-am stresat prea tare, mai ales ca nu mai eram acasa sa o folosesc asa des. Stiu ca am avut o data o tentativa de a cauta pe google “cartuse de imprimanta” dar nu am gasit nimic pentru imprimanta mea, sau cel putin nu la un pret acceptabil, adica preturile alea ma determinau sa pun si imprimanta actuala in dulap si sa mai cumpar una pentru ca am zis ca pana gasesc eu cartuse compatibile la un pret acceptabil, gasesc imprimanta nou la un pret acceptabil.