22 noiembrie 2015

In ultimul timp, ca sa imi iau gandul de momentele si starile mele aiurea si idioate, incepeam sa merg pe principiul “prostul rade de ce isi aminteste”. Si mi-am amintit eu de o faza de acum cativa ani, de vreo 6 ani sau chiar mai bine, cand ne-am pus interfon de scara, acasa, si cum pe atunci inca mai ieseam in fata blocului, imi amintesc ca citisem undeva lipit la avizierul de la scara calcul de pret interfon de scara. Atunci, dupa mintea mea de copil mic si prost, si aparent la fel erau si ceilalti pe atunci, dar na, eram si noi micuti, am inteles ca defapt interfonul de scara calculeaza si ne arata preturile diferitelor produse, dar nu intelegeam cum, de unde stie el asta.
Apoi cand au venit cei de la interfoane Electra am inteles si eu defapt cum sta treaba cu interfonul de scara si ce face el si am inteles si care e treaba cu calculul ala, ei doar iti calculau pret interfon, nu pretul la inghetata pe care o voiam eu de la magazin de la parterul blocului din coltul strazii. Si asa a capatat sens si de ce unchiii mei de la Bucuresti aveau niste dreptunghiuri mici, sau niste cerculete pe care scria Electra si care mi se spunea mereu ca sunt folosite pentru a deschide usa de la scara si eu mereu ma uitam ciudat pentru ca nu intelegea cum niste dreptunghiuri/cerculete pot deschide usile, cheile deschid usi, nu dreptunghiurile si nici cerculetele.




Apoi, cand am intrat la facultate toata lumea imi spunea ca nu e asa rau ca nu am intrat la facultatea la care am vrut, ca si facultatea la care sunt e facultate buna, ca pot sa ma angajez la Enel sau la Electra. Si eu explicam acolo ca da, in energie electrica pot sa ma angajez, dar nu pot sa ma duc sa fac interfoane de scara pentru ca nu sunt electrician, sunt energetician, nu pot sa spun un pret interfon exact, ca exista aplicatii pentru asta si oameni care le monteaza si proiecteaza, ca nu am nici o treaba cu ei, si apoi ei continuau, ca tot e bine, ca si asa nu era ceva pentru mine, ca energia ma prinde mai bine. Uneori aflu, fara sa vreau, ca oamenii nu sunt deloc buni la a motiva pe cineva, si probabil si eu sunt la fel in anumite momente. 

2 comentarii:

  1. Hihihihi ;))nu am intekes nimic, dar concluzia ta imi place ! ;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu inteleg nimeni, dar toata lumea imi gaseste aparent locuri de munca "pe domeniu meu" care nu are nici cea mai mica legatura in realitate cu domeniul facultatii mele:))

      Ștergere