14 iulie 2015

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , , ,
Recent am facut o mica “curatenie” pe facebook, dar nu organizata, vedeam ceva aiurea in news feed unfriend si gata, cu ocazia asta, ca m-am uitat mai atent la cine ce posteaza mi-am dat seama ca erau pe acolo persoane care nu am idee cum au ajuns defapt in lista mea de prieteni. De ce? Garantat stiti melodia aia de la Delia cu “Da, mama”. O melodie faina, videoclipul nu ma incanta, mi se pare ca Delia a trecut prea brusc la genul asta, dar melodia in sine imi place, mi se pare faina, dar cand vedem pe facebook copii de 12 hai 13-14 ani “da, mama! Sunt beata” si la unii mai era si continuare “ca altfel nu il pot uita”. In mintea mea inapoiata si incuiata imi aparea intrebarea “au inceput astia sa faca suc alterat?” Cum sa zici la 12-13 ani ca te-ai imbatat si nu asa, oricum, ca altfel nu il poti uita, pe cine? Ca pe langa versuri erau si poze din alea planse, triste etc etc etc. Nu zic nu, toata lumea se mai si imbata, unii mai usor, altii mai greu, depinde de obisnuinta organismului cu alcoolul si de cat duce mintea pe fiecare sa le amestece sau nu. Dar nu pune asta pe facebook ca si cand ar fi cel mai important lucru din viata ta, nu te lauda ca te-ai imbatat. Si mai ales, NU TE IMBATA la 12-13 ani ca ai tot timpul din lume sa iti distrugi ficatul, nu te grabeste nimeni.
Da, stiu, melodia iti descrie perfect starea, este scrisa pentru tine, dar tine treaba asta pentru tine, nu o face publica, sau cel putin, nu ca si cand ar fi cea mai mare realizare a ta.
Da, hai sariti acum cu din alea “nu te obliga nimeni sa citesti, exista unfriend si block”. Da, stiu ca exista, am abuzat de acel buton, dar asta nu inseamna ca nu am vazut, am vazut. Nu, nu m-a deranjat direct, din partea mea fiecare e liber sa isi faca ficatul prastie cand si cum vrea, dar asa ca idee, m-a indignat sa spun asa, ce am vazut, mi se nefiresc. Si am vazut o data o poza interesanta cu un citat de la Will Smith in care spunea ceva de genul(nu gasesc acum imaginea) ca si el a facut o gramada de prostii cand era tanar, dar atunci nu era nici facebook, nici twitter, nici instagram, nici alte retele de socializare similare care sa faca publice prostiile facute de el. Si pe buna dreptate, nu? 

4 comentarii: