20 iunie 2015

Si s-a tras din nou linie, de data aceasta s-a tras linia finala, s-a terminat cu totul, s-a terminat primul an de facultate. Nu imi prea vine sa cred ca a trecut asa repede timpul, chiar nu imi pot da seama cand a trecut, imi vine greu sa realizez, dar este un fapt concret, nu este nimic ce ar putea fi contestat sau macar disputat, nu, este ceva concret, scurt si concis: a trecut un an, s-a terminat primul an de facultate. O sa va spun asa, pe scurt, cum sta situatia dupa ce s-a tras linie, dar o sa va spun doar despre facultate in sine, depsre primul an in camin o sa fac un rezumat separat, nu de alta, dar nu am spus mare lucru despre treaba asta.
Revenind la facultate, dupa ce s-a tras linie miercuri si s-a incheiat oficial sesiunea pentru mine nu am mai adaugat nici o restanta semestrul acesta, si desi nu m-am implicat mai deloc semestrul acesta in nimic ce tine de facultate [si aici anumite persoane ar putea sa imi dea dreptate si sa comenteze multe, dar sper sa nu o faca, sau cel putin nu detaliat] am reusit sa o scot la capat cu o medie de 8,2 si o medie pe an de 8,15 momentan, dupa ce i-au restana de pe primul semestru ajungem la minim 8,35, sau cel putin asa sper eu.
Ciudat a fost insa ca sesiunea asta am invatat, cate 2-3 zile inainte de examene am stat si am invatat, situatia la final a fost cam asa: 

De ce am spus ca a fost ciudat? Pentru ca in iarna, desi am avut 5 examene in sesiune nu 4, am invatat doar in ziua de dinaintea examenului, nu 2 zile, nu 3, nu, doar cu o zi inainte si am luat cu o singura exceptie 7,8,8,9. Si in sesiunea asta ati vazut, dupa 2-3 zile de invatat 5 5 8 8, macar a fost echilibrat, 2 cu 2.
Oricum, cum am spus si mai sus, dupa cat nu m-a interesat de facultate semestrul asta faptul ca am scos media asta si ca nu am nici o restanta este mai mult decat aveam eu in plan, bine, restanta nu aveam in plan sa mai am, dar media m-a cam surprins, insa am zis ca de la anul asta e, aici raman, nu mai am ce sa fac oricum, asa ca, revenim la modul serios cu facultate, ca pe primul semestru adica, pentru ca atunci chiar ma duceam la tot, invatam, ma implicam activ si din astea.

Si cam asta a fost primul meu an de facultate, sau cel putin, asta a fost primul meu an de facultate in privinta invatatului, sesiunii, notelor, pe celalalt plan, cum am spus, separat, sa nu le amestecam ca dupa ne ia durerea de cap, cam ca la bauta. 

8 comentarii:

  1. felicitari! :) dar stii ca in anul doi treaba e mai serioasa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos:)
      Bineinteles ca stiu, dar oricum vreau sa revin la modul serios cu facultatea, semestru 2 din anul asta am cam ignorat multe reguli, surprinzator s-a terminat cu bine, dar nu vreau sa mai fiu in anumite situatii ca semestrul asta, deci, revenim la modul serios cu invatatul

      Ștergere
  2. Ai terminat frumos, cu o medie mare, felicitari! Inseamna ca prinzi din clasa de reusesti sa iei astfel de note imense doar cu 2-3 zile de invatat inaintea examenului. Asta e ideal.
    Sa inteleg ca iti place viata de student!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea merge cu "prinsul din clasa" nu mai e ca la liceu cand chiar nu invatam nimic pentru ca retineam din clasa, dar pur si implu, 2 zile de invatat sunt suficiente cat sa invat sau nu :)) In seara asta o sa vina articolul depsre primul an de camin, de acolo o sa se inteleaga cat imi place sau nu imi place viata de student:))

      Ștergere
  3. Media e una frumoasa, iar din cele ce scrii inteleg ca e muuult loc de mai bine! :)
    Succese!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se putea mai bine, mult mai bine, dar asta e, atat a fost sa fie, e bine si asa, nu de alta, dar se putea si mult mai rau :))

      Ștergere