25 iunie 2015

Recent v-am povestit despre tentativa noastra de a face cartofi prajiti in camin, da, da, aia cand am inceput la 10-11 si am terminat la 3 dimineata, si despre clatite v-am spus tot recent, da, cand dura cam jumatate de ora sa se faca 2 clatite. Care este ideea? Ca abia astept sa fac din nou asta, dar pentru la toamna ma pregatesc, nu mai stau 4-5 ore sa facem niste cartofi, nu, nu, nu. Plus ca anul asta eu nu am avut nici macar o oala la mine, fix nimic, dar de la toamna, pai de la toamna ma duc cu arsenalul dupa mine, nu de alta, dar sa fie acolo, in caz de orice, ca nu se stie cand iti trebuie o oala sa fierbi niste paste, niste tigai sa faci cartofi prajiti/ clatite/ orice altceva.
Si m-am hotarat ca pentru inceput sa imi aleg cam 2 seturi de oale de inox, email sau sub presiune, inca ma mai gandesc, sau poate de ce nu, unul cu unul. De ce? Pentru ca m-am informat inainte si am aflat ca una dintre cele mai raspandite ustensile de bacatarie este oala din inox care si-a castigat popularitatea datorita durabilitatii suprafetei non-poroase din care este realizata, este usor de intretinut, nu se zgarie si nu se deformeaza usor. Cu alte cuvinte si mai pe scurt, indeplineste toate conditiile pentru a fi utila si dorita intr-un camin studentesc. Adica sa fim seriosi, este nevoie sa nu se zgarie si deformeze usor pentru ca nu se stie prin ce locuri o sa ajunga, daca se intretine si curata greu cel mai probbail o sa fie folosita o data si dupa lasata asa pana in vara viitoare cand o aduc acasa si cand o sa tipe mama ca am stricat oala si o sa incerce ea sa ii redea infatisarea. Deci, in concluzie, oala asta este perfecta.
Si deja am gasit 2 seturi intre care sa ales, sau poate sa le iau pe amandoua, unul il iau in toamna la Bucuresti si pe celalalt il las acasa, asa, de rezerva, sa fie acolo ca nu se stie niciodata, nu? Primul este asta: 
Iar alternativa sau rezerva este asta:

Dar cred totusi ca le iau pe amandoua, sunt la reducere, de ce nu? Bine, nu o sa folosim noi toate oalele alea ca nu ne apucam de facut mancare gatita, asta e clar, pentru asta exista ziua de duminica sau altfel spus “ziua de pachet”.


2 comentarii:

  1. Mi se pare cam mult sa ai un set.Ce sa faci cu atatea oale?Orienteaza-te si mai redu din ele.Bucatareala placuta!

    RăspundețiȘtergere