16 mai 2015

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , ,
Fie iarna, fie vara, aerul in incamperi poate sa devina foarte uscat si greu de respirat, mai ales daca stai intr-o singura camera cu inca alte 3 persoane. Da, deschizi geamul, dar nu prea este suficient. De cand s-a incalzit asa brusc afara ma bate gandul sa cumpar unul sau poate chiar doua umidificatoare pentru camera si modul, nu de alta, dar zau ca uneori, in special dimineata, aerul este aproape irespirabil in camera.
Da, stiu, iarna era si mai rau din cauza incalzirii, dar iarna deschideam putin geamul si se rezolva problema in mare, acum este aproape inutil. Plus ca un umidificator este foarte practic si util. Pe langa faptul ca aerul este foarte uscat si greu de respirat nici de odihnit nu ma odihnesc foarte bine si mereu ma trezesc cu nasul infundat. Am incercat si niste metode mai “babesti”, sa tinem hainele la uscat in camera, dar ocupau foarte mult spatiu si aerul era parca si mai greu de respirat in loc sa fie mai usor.
M-am documentat putin pe internet, dar nu stiu ce sa zic... am aflat ca exist aumidificatoare cu auburi reci si umidificatoare cu aburi calzi. Si am aflat si o diferenta intre ele, se pare ca umidificatoarele cu abur rece transforma aerul uscat din camera in aer proaspat si usor de respirat, in timp ce umidificatorul cu abur cald ajuta la eliminarea mucegaiului si a bacteriilor din aer, datorita faptului ca apa fierbe inainte de vaporizare.
Deci se poate spune ca m-am documentat, nu? Si am mai aflat si ca exista riscul de  dezvoltare a unor algerii datorita aerului uscat din camera. Deci un plus pentru umidificator. Da, este posibil sa ma fi gandit prea tarziu la el, dar totusi este ok, mai bine mai tarziu decat niciodata, nu? Macar am aflat o posibila cauza a starii mele nasoale fara explicatie.
Acum trebuie sa ma mai decid ce umidificator sa imi cumpar, am gasit un site care imi ofera asistenta si transport, dar si aici am gasit doua modele cu ultrasunete si nu stiu ce sa aleg, nu stiu ce sa zic, ma intriga si nu renunt pana nu aflu, dar pana atunci... ceva pareri?
Sa fie Umidificator cu ultrasunete Bremed BD 7650 


Sau sa fie Umidificator cu ultrasunete Bremed BD 7660?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu