28 mai 2015

Mai stiti ca v-am zis ca vara asta vreau sa plec din tara in vacanta macar o saptamna? Da, stiu, apoi am zis ca vreau sa ma angajez, ceea ce ar ingreuna putin lucruile, dar nu le-ar face imposibile, asta este clar. De ce va amintesc asta? Pentru ca...ei bine, Italia, s-ar putea sa te trezesti cu mine in vizita. Si ca student, sau defapt, si ca studenti, ca toti suntem studenti, bine, unii si lucreaza, sunt in an mai mare, dar tot studenti la origini, trebuie sa spun ca cine a avut ideea de “bilete avion low-cost” s-a gandit la studenti. Cum spune si celebra melodie de la Voltaj “tanar vreau mereu sa fiu, sa traiesc asa cum stiu, fara griji si FARA BANI”. Pentru ca am observat o treaba de cand stau in regie, studentii primesc bani duminica-luni si marti-miercuri deja nu ii mai au, dar asta nu ii impiedica sa iasa afara si sa se distreze. E clar ca studentul e facut sa isi traiasca viata, cu sau fara bani, studentul e student, e tanar si nebun si asta spune tot.
Cat despre excursie, destinatia o avem aleasa, tot ce ramane acum de facut este sa... imaginati-va o saptamana si 10 studenti dornici de aventura si de cunoastere intr-o tara precum italia. Ne-am propus sa vizitam atat de multe inca nu stiu daca o sa mai avem timp si de dormit sau de orice altceva inafara de vizitat. Oh, da, o sa avem totusi timp pentru mancat, asta e clar, o persoana a spus foarte clar ca vrea sa incerce cat mai multe preparate traditionale de la ei, pentru ca ce e drept, degeaba avem si noi paste si pizza, cu siguranta nu se compara cu cele facute “la mama lor”.

Am mai spus ca vreau sa vizitez Piata Trevi si fantana sa uriasa. Fontana di Trevi are un mit care spune ca orice dorinta ti-ai pune cand arunci o moneda in fantana se indeplineste, si in plus mi se pare ca arata extraordinar, si am o presimtire ca o sa stam mult timp numai sa ma benoclez eu pe acolo.
Acum abia astept sa treaca sesiunea si sa ajung acolo, pacat ca nu ajung inainte sa imi pot pune dorinta sa trec cu bine de sesiune, dar nu asta este ideea oricum, ideea este ca eu de cateva zile sar in continuu in sus prin camera si ma uit la trasee din italia, la obiective turistice, facem liste cu ce sa vizitam si dupa le unim, caut imagini si tot felul de lucruri de genul asta. Abia astept, nu mai pot de nerabdare. 

6 comentarii:

  1. Succes la examene şi vacanţă plăcută! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci pana la urma ai ales Italia! Frumoasa destinatie, inteleapta decizie. Eu ma gandesc tot la des la Viena, ca vad ca transportul este destul de ieftin si cazarea ok. Am pus ochii chiar si pe un hotel pe placul meu, unul care exista si in Praga. :)
    Vacanta de vis in Cetatea eterna! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. o sa aveti o vacanta superba! astept poze siimpresii! :) hai ca mai e un pic! :)

    RăspundețiȘtergere