19 ianuarie 2015

In anul 2013 s-a implementat in sistemul de invamant romanesc evaluari pentru elevii claselor a II-a si a IV-a. Aceste evaluari sunt asemanatoare testelor internatinale PISA, teste care pun accentul pe aplicarea cunostintelor acumulate, nu pe memorarea acestora.
De ce m-a interesat pe mine subiectul acesta? Pentru ca am un verisor care anul acesta este clasa a doua si o sa sustina aceasta evaluare, asa ca m-am interesat pe net pentru detalii si am aflat ca exista o platforma care ajuta atat copiii cat si parintii, pentru ca da, este necesara implicarea activa a parintilor deoarece elevii sunt destul de mici si au nevoie de tot sprijinul pe care il pot primii pentru a se familiariza cu schimbarile aparute. Am gasit un site care ofera simulari de teste pentru clasele intai, a doua, a treia si a patra, dupa modelele PISA, TIMSS si PIRLS. Astfel atat parintii, cat si copiii, vor stii la ce sa se astepte de la aceste testari nationale.
Pe platoforma e-istet, exista mai multe pachete pe care le poti achizitiona, eu i-am recomandat unchiului meu pachetul gold, care costa 57 lei pe trei luni. Lista de preturi este chiar ok, din punctul meu de vedere, raportat la ceea ce primesti. Abonamentul de bronz, cel pentru curiosi, costa 29 lei/ luna, cel de argint, pentru avansati, 24 lei/ luna si 48 lei pe doua luni, iar cel de aur, cel pentru isteti, 19 lei/ luna si 57 de lei pe 3 luni. Si toate abonamentele contin 96-144 teste pe luna, la care primesti pe loc rezultatul, ai acces total la evolutia copilului, si exista si un clasament national, sa vezi unde se situeaza copilul tau raportat la alti copiii de aceisi varsta.
Varul meu a parut destul de incantat de platforma, ii place faptul ca primeste recompense si ca intrebarile sunt formulate in asa fel incat au legatura cu viata de zi cu zi si prezinta tot felul de jucarii educationale
Intrebarile sunt de genul acesta:




Iar la final, primesti pe loc nota si recompensa 

2 comentarii:

  1. banuiesc ca de primeam testul ala in clasa a2a cu siguranta ma incurcam eu p-acolo. bine ca scap de invatamantul asta schimbator.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prea schimbator, dar totusi destul de inutil, in prezent la scoala totul se bazeaza pe memorarea unor notiuni pentru o nota buna si atat, nu intelegerea lor, nu punerea lor in practica

      Ștergere