11 decembrie 2014

M-am gandit sa schimb ceva anul asta. Adica oricum s-au schimbat deja mult lucrurile in ultimul timp in viata mea, dar parca as vrea sa le mentin asa: intr-o permanenta schimbare. Un prieten mi-a propus ceva si chiar m-a incantat ideea. A venit la mine si mi-a spus “zdwub, craciunul asta vreau sa il fac sa fie special, vreau sa plec in Madrid”. Evident, mi s-a parut foarte wow cand mi-a spus asa si chiar nu il credeam, adica ma gandeam ca face caterinca, dar el defapt vorbea foarte serios, chiar in seara in care mi-a spus, adica aseara, voia sa isi rezerve biletele catre Madrid de pe aerolines, pentru ca se pare ca s-a interesat si ei au cel mai mic tarif, si voia sa stie daca merg cu el. Trebuie sa recunosc, m-a tentat ideea, dar mi-am revenit repede si i-am spus ca da, merg cu el la Madrid, dar nu de Craciun, merg in vacanta, pana de Craciun, sau intre Craciun si Revelion, dar de sarbatori ma duc acasa la mine. De ce am refuzat o asemenea oferta? Pentru ca, e simplu, in conceptia mea sarbatorile, implicit si Craciunul, se sarbatoresc in familie, inconjurat de familie, la masa, cu muuulta mancare, cu mancare romaneasca, nu cu tot felul de castane prajite, curcan umplut, fructe de mare si multe alte mancaruri specifice zonelor din Spania, nu, eu vreau un Craciun cu sarmale, cu toba, lebar, slana, cu tot felul de preparate din porc altfel spus, asa mai pe scurt. Sa ma uit la televizor si sa vad singur acasa, pentru a n oara, impreuna cu familia.
Dar trebuie sa recunosc totusi, e foarte tentanta propunearea lui si chiar as pleca pana de Craciun sau intre Craciun si revelion sau chiar de revelion. Adica sunt atat de multe lucruri interesante de vizitat acolo, cum ar fi
Muzeul Prado


Sau Palatul Regal



Sau de ce nu, Plaza Mayor care mi se pare ca arata genial impodobita de sarbatori. Da, este o piata, dar mi se pare ca ornamentele sunt din ce in ce mai interesante si dragute de la an la an. 

6 comentarii:

  1. Frumos!Eu ca bunica ,normal ca-mi place cum ai gandit,dar va trebui sa fi recompensata pentru asta cu o vacanta,sa vezi ce puteai acum.

    RăspundețiȘtergere
  2. acasa, ca e loc de ''sau'' si dupa Craciun!
    am facut intrun an sarbatorile de iarna in Venetia, de Craciun am simtit nostalgia casei si nu am simtit bucuria pe cat o simteam de regula acasa, insa Anul Nou a fost perfect! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa zic si eu, si acum chiar incep sa iau in calcul mai mult ideea pentru ca oricum nu am niciun plan de revelion :(

      Ștergere
  3. Cel mai frumos este sa petreci Craciunul acasa cu familia si de Anul Nou sa faci ce doresti. Asa gandesc si eu.

    RăspundețiȘtergere