18 octombrie 2014


Recent am gasit pe net un studiu foarte interesant despre ciocolata. Si exact astea sunt motivele pentru care consum eu ciocolata, nu o fac asa aleatoriu, normal ca ma gandesc la sanatatea mea cand mananc ciocolata. Daca mai citesc de doua ori aproape ca ma cred si eu. Sa va spun ce efecte am aflat ca are ciocolata:

1.  Ciocolata slabeste.
Da, si eu am ramas ceva gen “serios? Ciocolota slabeste?” dar se pare ca un studiul realizat la Universitatea din California pornind de la ipoteza ca ciocolata creste rata metabolismului sustine aceasta teorie. Asa ca ...daca vreti sa slabiti mancati ciocolata, nu o eliminati

2. Ciocolata te face mai desptept
Ma gandesc sa imi iau si eu cateva baxuri de ciocolata, poate poate reusesc sa inteleg THM-ul. Pentru ca se pare ca daca se apropie un examen, e bine sa inveti mancand ciocolata. Fac asta, mereu mananc ceva dulce cand invat, nu mereu ciocolata, dar pe acolo. Ciocolata sporeste activitatea cerebrala, flavonoidele din ciocolata activand centrii care controleaza abilitatile cognitive, imbunatatind astfel capacitatea creierului de a memora lucruri noi.


3. Ciocolata te energizeaza
Pe asta o stia toata lumea, nu aveam nevoie de un studiu sa imi spuna asta

4. Ciocolata impiedica imbatranirea muschilor
Asta da, pentru asta se merita un studiu, chiar ma ingrijoram ca muschii mei incep sa imbatraneasca si eu sa intineresc. Niste cercetatori de la Universitatea de stat din Wayne au descoperit ca ciocolata are asupra mushilor efecte asemanatoare cu exercitiile fizice: impiedica imbatranirea tesutului muscular. Si din nou...d’asta mananc eu ciocolata in loc sa fac sport, e aproape acelasi lucru

5. Ciocolate te ajuta sa traiesti mai mult
Pai daca ma ajuta sa ma mentin in forma, clar ma ajuta sa traiesc mai mult, nu? Stil de viata sanatos rezulta viata lunga. Unii se plictiseau si au aflat ca cel mai batran om care a trait pe pamant (dovedit cu acte) a avut nu mai putin de 122 de ani si 164 de zile si consuma in mod regulat ciocolata.

6. Ciocolata te face fericit
Normal ca ma face, cine nu e fericit cand mananca ciocolata? Serios acum, nici pentru asta nu aveam nevoie de un studiu, toata lumea o stie. De asta cand esti suparat mananci ciocolata, sa te faca fericit, nu? Dar totusi se pare ca cineva a facut si studiul asta, mai exact un studiu publicat din Nutritional Neuroscicence releva faptul ca ciocolata reduce simptomele depresiei.



6 comentarii:

  1. Care? cea din comerţ, sau cea de casă? :))
    Bună dimineaţa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Culmea coicidentei, chiar inainte sa citesc articolul tau am devorat niste ciocolata. Acum ma gandesc daca sunt mai inteligenta, mai fericita si mai energica. :dizzy:
    Eu nu ma omor dupa ea, dar acum chiar simteam nevoia de ceva dulce. :P Sunt convinsa de un singur lucru, in cazul meu ciocolata ingrasa. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si in cazul meu, daaar merg pe mana specialistilor care au realizat studiul si chiar acum ma duc sa mai fac "niste exercitii fizice" cam juma de ciocolata:))

      Ștergere
  3. Eu nu am voie ,dar o bucatica pe zi tot o mananc.Am intotdeauna mai multe tablete de ciocolata amaruie in casa.Sa le stiu acolo si le inlocuiesc periodic.Nu stiu daca teoria ta e valabila si la mine,dar eu mananc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intodeauna ciocolata in casa deci...cand sunt prin zona stiu unde gasesc ciocolata:)) glumesc:) Si eu mananc, sper sa se vada rezultatele din articol pe viitor si nu o burta imensa :))

      Ștergere