7 septembrie 2014

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , ,
Imi amintesc perfect ziua in care mi-am facut blogul si ma vad de fiecare data cum intram pe platforma blogger si ieseam si iar intram si tot asa pana am luat “taurul de coarne” si mi-am facut blogul. Pe atunci nu aveam pe nimeni care sa ma indrume, care sa-mi explice, erau doar eu si noul meu blog. Nici acum nu pot spune ca este cineva anume, dar am invatat tot ce trebuia sa stiu sau aproape tot ce trebuia sa stiu, mereu e loc de mai bine, de pe google. Dar sincer cred ca mi-ar fi fost mult mai usor daca aveam pe cineva langa mine care sa-mi explice anumite lucruri.
Spre exemplu eu mi-am dat seama tarziu care e treaba si ce inseamna defapt optimizare seo. In prezent nu mi se pare complicat, dar nici la inceput nu mi se parea, credeam ca o sa fie ceva simplu si banal, intru pe o platforma gratis de la google selectez “creare site” scriu cateva randuri si apoi lumea se inghesuie sa intre pe noul meu site, dar nu a fost deloc asa...am avut probleme inca de la momentul in care a trebuit sa aleg numele si adresa blogului, dar am reusit, am ales intr-un final si numele si adresa si am publicat si un articol extrem de penibil(da, asa mi se pare acum cand il recitesc, mi se pare ca mi-am schimbat stilul mult..probabil e adevarat ca ma maturizez, sper sa fie totusi alta explicatie)
Mie mi-a luat un aproximativ 1 an pana sa ma avant cu adevarat in lumea asta a bloggerilor, pana atunci scriam, dar scriam doar pentru mine, nu comentam, nu ma comenta nimeni, eram doar eu cu mine intr-o casa cu pereti de sticla in care se putea uita oricine, dar nu o facea nimeni. De ce spun asta? Pentru ca sincer nu as vrea sa treaca si altii prin asta, desi nu cred ca sunt prea multe persoane care sunt cu adevarat noi pe blog si care sa stie de la inceput ce sa faca, asa ca daca cineva are intrebari sa nu ezite sa le adrese, mie(mailul este public) sau oricarui alt blogger, eu am convingerea ca oricine ar ajuta un incepator si inca o chestie...nu mai fiti timizi, pe blog este posibil sa ti se para ca comenteaza doar cunoscuti, in realitate toti sunt straini la inceput, dar comenteaza ca si cum ar fi prieteni si mai tarziu chiar ajung prieteni. 

12 comentarii:

  1. Daca nu comentezi, nu esti comentat! :))
    Eu la început am dat numai peste "oale de mancare" si "icoane" :)))))
    Am strigat Evrica !!!....... cand am gasit un blog care trata si alceva...... :))))))))
    pupici lui "bobocu" :))))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca sa reusesti in online trebuie sa faci multe experimente..

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu mi-am facut 3 ani de zile ucenicia pe un alt blog, care desi nu era al meu, il consideram astfel deoarece postam (comentarii) foarte des, de dimineata pana seara, si aveam parola.Articole nu scriam si nu imi imaginam ca o voi face vreodata. Nici nu imi doream.
    Era pe wordpress si cand am plecat de acolo am stiut cam ce am de facut pentru a-mi deschide blogul personal pe o platforma gratuita. Asta se intampla cu multi ani in urma, prin 2009. Mi-s tare dragi acele vremuri. Primii ani de blogging au fost de vis.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru voi e important si cred ca nu e asa greu,numai ca trebuie sa fi consecvent.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru a-ți crea „prieteni virtuali” îți trebuie timp, răbdare și de ce nu, consecvență. Dacă vrei, poți! :) Asta, după ce îți așterni propriile gânduri pe ...tastatură!

    RăspundețiȘtergere
  6. Succes!
    Nici azi nu ma preocupa seo... Poate ar trebui? :)
    Tare mi-a placut acest articol!

    RăspundețiȘtergere