8 aprilie 2014

Stiti ce mi se pare mie destul de aiurea in ultimul timp? Ca toata lumea isi exprima dispretul in stanga si in dreapta despre ceea ce se intampla in societatea contemporana…ca sunt muritori de foame, ca sunt bolnavi care mor in spital, ca e mizerie prin parc si prin locurile publice si etc etc etc. Daaar nimeni nu face nimic mai mult. Nu, toti sunt mari observatori, dar nimeni nu ia atitudine nici macar prin propria persoana…adica sa luam cel mai la indemana exemplu...daca x vede ca deja e mizerie pe jos mai arunca si el/ea o doza de suc sau un pet sau un muc de tigara...ca deh...era mizerie oricum, dar asa, prin nepasare si practic prin contribuire nu o sa se rezolve nimic niciodata si o sa ramanem mereu la stadiul ala in care aruncam vina pe unii si pe altii, in stanga si in dreapta.
Un grup de baieti s-a mobilizat in judetul meu si a organizat o asocietie....”Asociatia Sprijin Pentru Cetateni”...si eu ii sustin, sincer, in ceea ce afirma :
„Singuri nu putem schimba lumea dar impreuna putem pune lucrurile in miscare. Noi insine trebuie sa fim exemplul pe care il asteptam de la oamenii din jurul nostru.
Fiecare ajutor oferit, fiecare fapta buna facuta, fiecare gest de omenie este o caramida in cladirea comunitatii noastre si a unui viitor mai bun pentru cei a caror viziune despre acesta reprezinta supravietuirea zilei de maine. „Bunatatea nu este ceva ce faci din cand in cand ci un mod de viata." ”

Fiind la inceput au organizat doar cateva actiuni, dar au planuri mari si nu se dau inapoi de la ceea ce si-au propus chiar daca dau si de greu. Pana acum au avut o activitate de donare de sange, campania se numeste „ Sangele Salveaza Zambete”. Pe pagina lor de facebook, sau mai direct AICI,  gasiti un filmulet in care sunt prezentati cei ce au infiintat aceasta asociatie pro-bono din proprie intitiativa participand la campanie mai sus mentionata. 

Pe pagina de facebook Asoctiatia Sprijin Pentru Cetateni sunt prezentate imagini si filmulete de la activitatile desfasurate pana in prezent, de asemenea tot acolo aflati si mai multe despre capaniile lor viitoare sau in curs de desfasurare.

Da, acum o sa-mi spuneti ca nu conteaza, ca sunt un numar mic de persoane daca ne raportam la numarul de locuitori din oras sau din judet, dar nu e asa! Chiar conteaza, orice implicare conteaza, orice gest de umanitate conteaza si reprezinta o prima etapa spre evolutie, spre civilizare, spre sprinj social, sprijin interuman. Exact cum spunea si Gandhi „Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume” pentru ca de aici pleaca totul. Poti alege sa fii diferit de turma, poti alege sa fii tu cel care da un exemplu prin prorpiul comportament sau poti fii o oaie din turma ce pune varf mormanul de deseuri din parc si apoi isi exprima nemultumirea in stanga si in dreapta despre neimplicarea societatii si despre decaderea sociala, despre societatea dezinteresata in care traim. 

10 comentarii:

  1. Ideea e ca noi, romanii nu prea avem initiativa. In general ii lasam pe altii sa ne rezolve problemele, preferam sa stam deoparte, sa nu ne implicam. Spirit de conservare, dezinteres, lasitate? Orice astfel de initiativa e laudabila. Eu una ii admir pe oamenii care fac ceva concret pentru altii, pentru mediu, pentru tara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intotdeauna va exista sistemul asta de turma si stiti care este principalul factor petru care exista?Frica!
    Think about that!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frica sa iesi din tipar, adevarat, este un factor, dar oare toti suntem doar niste lasi?

      Ștergere
  3. Cate putin, in fiecare zi, fiecare din noi, si tot schimbam lucrurile! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. :)))) ai grija ce spui si cum formulezi, nu de alta dar in spatamana asta s-ar putea sa se inteleaga gresit! Stii tu, turme .. si alte alea! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))Nu sacrificam pe nimeni de Paste, daaar si asta este un motiv in plus sa iesi din turma, nu?

      Ștergere
  5. Hristos a inviat!
    Sarbatori fericite, cu drag si dor de tine si zdwubiala ta! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat a inviat! Paste fericit alaturi de cei dragi :)
      Si mie imi e dor de tine si de voi toti asa ca m-am decis ca de saptamana viitoare sa nu mai caut motive si sa ma intorc cu adevarat aici:x

      Ștergere