31 iulie 2013

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , , , , ,
Stiu ca acum cateva editii vazusem la Elly un pisoi ce pazea un logan, si acum cateva zile am gasit si eu un pisic care pazea o masina. Poate sunt de la aceiasi firma de paza.


Mai multe gasiti la Carmen

30 iulie 2013

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , ,
"Meloman pentru o zi" este ideea lui Sorin

28 iulie 2013

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , ,
In ultimul timp oricum am avut o activitate destul de redusa in diverse si diverse motive, dar saptamana asta o sa fie si mai scazuta pentru ca aseara am avut un party si in dimineata asta am plecat in lume. Ce atata somn? Fara somn!! Ar merge niste somn defapt…Am plec sa cutreier lumea la propriu, ma duc pe diagonala pe harta pana unde se agata in cui, prin Maramu si dupa ma intorc prin Moldova. Pe facebook cat ma va tine internetul o sa mai pun poze, statusuri si diverse , dar pe aici nu prea o sa am activitate pentru ca da, imi iau incarcator la mine, da, imi iau telefon de rezerva pentru ca asta destept daca folosesc netul pe el intr’o zi e mort, daca nu folosesc netul permanent ma tine si 2 zile, iar ala de rezerva nu e asa smart, e mai clasic si nu pot sa intru sa postez chiar cum as vrea eu de pe el .

Nu stiu daca mai am timp sa programez cateva articole(exceptie asta), dar sa vedem…poate reusesc sa programez macar 2-3.

Asa ca …v’am lasat pentru o perioada, nu foarte mare. Sa aveti o saptamana frumoasa si eu incerc sa’mi gasesc o pozitie in scaunul din masina in care sa reusesc sa adorm putin. Da, slabe sanse asa ca reamintim hitul de vara trecuta : EU VARA NU DORM!!! 

27 iulie 2013

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Nu stiu ce faceti voi weekendul asta, dar eu stiu cel putin un lucru pe care ar trebui sa’l faceti: sa mergeti la Elly la Happy Weekend. A intrebat cineva de ce? Cum sa intrebi de ce? Nu se intreaba asa ceva, acolo e distractie, acolo avem “party”(cu “” pentru ca e un altfel de party, virtual) in fiecare weekend. Asa ca daca tot ati trecut si pe la mine si eu imi fac incalzirea va invit la o bere, dar daca sunteti barbati “ocupati”, adica cu nevasta si copii(sau fara) sau cu iubita trebuie sa aveti acordul ei, dar nu va speriati, e ok si daca va spune ca puteti sa beti doar un pahar pentru ca paharele mele sunt ca astea. Si dupa cum vedeti toti s’au simtit bine la gratar chiar daca au baut doar un pahar.


Nu va place sa beti bere din plastic? Nu e asta o problema pentru ca avem si pahare, la fel de potrivite si din sticla.

Numai pahare de cristal sa nu’mi cereti ca pe alea nu le scot, sunt sub cheie

26 iulie 2013

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , ,
Detaliile le gasiti la Sorin

24 iulie 2013

Nu mai vreau sa facem baita

Mai bine hai la somnic


Si uite cum doarme exact ca mine 
Mai multe gasiti la Carmen


23 iulie 2013

"Meloman pentru o zi" este ideea lui Sorin

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , ,
Nu m’am amgajat si vara e deja pe terminate, mai e doar o luna…totusi un prieten m’a intrebat daca nu vreau sa lucrez cu el luna asta. Ar fi o idee, dar nu e ca si cand m’as duce barman sau ceva de genul, el are o firma de publicitate web, creaza site’uri si asa mai departe. Si pentru asta trebuie sa stiu sa lucrez cu limbaje de programare precum java, html si sa ma ocup de optimizare SEO. Si acum o sa spuneti “pai si? Nu spuneai ca’ti place informatica?” Da, dar treaba e alta…programele alea eu le stiu la un nivel minim…defapt doar unul, stiu putin html, iar java imi e complet strain. Si nici despre optimizare nu stiu foarte multe.
Niciodata nu m’am gandit cat e de munca la o agentie web pentru ca nu m’am gandit niciodata la domeniu, nu prea m’a atras desi ar fi o idee destul de buna. Poti sa lucrezi de oriunde, poti sa lucrezi cand ai tu chef, in termen, dar cand ai tu inspiratie, adica nu ai un program fix, daca la 2 dimineata iti vine inspiratia pentru un web design atunci te apuci si lucrezi la el.
As avea 1-2 saptamani sa invat sa lucrez in mare cu limajul java sau html si sa mai invat apoi din mers, dar nu stiu ce sa spun…e destul de complicat de invatat de la 0 un limbaj in doar cateva zile.
Dar cred ca totusi o sa incerc, adica e un domeniu destul de bun, e cautat, multi isi deschid afaceri online si au nevoie de o echipa profi care sa le aranjeze site’ul si sa le promoveze afacerea. E destul de rentabil, de comod, de placut. Da, banuiesc ca este destul de profitabil, nu am intrat in detalii cu salariu si asa, dar banuiesc ca este destul de rentabil. Si chiar de n’ar fi foarte rentabil eu tot cautam un job si aveam nevoie de ceva banuti, nu?

Ei bine cred ca o sa ma bag sa invat cel putin unul din limbajele alea 2 sau poate altul asemanator pentru orice eventualitate, poate nu o sa reusesc sa invat pana luna viitoare, dar poate pe viitor o sa’mi fie de folos sa stiu sa lucrez cu ele.  

22 iulie 2013

Ma uit in calendar, defapt in dreapta jos pe bara de la windows, si vad ca e 22, 22 iulie, in perioada asta, saptamana asta defapt, se dau examenele de admitere pentru UPB, Universitatea Politehnica Bucuresti, si ma apuca un gand: la anu’, pe vremea asta, nu o sa mai stau in fata calculatorului scriind articole pe blog despre tot felul de aberatii care o sa’mi bantuie mie prin cap, nu, o sa fiu in Bucuresti, stresandu’ma pana aproape de maxim sau poate chiar pana la maxim cu gandul ca din clipa in clipa o sa am in fata o foaie de hartie care’mi va asigura sau nu viitorii 4 ani. Spun din clipa in clipa pentru ca nu stiu exact cand vor fi examenele. Anul asta de exemplu s’a dat astazi prima proba si maine se da a 2’a, dar nu se da in fiecare an in aceleasi zile, asa ca mai general si sigur: saptamana asta.
Si pana termin eu cu inscrierile si toate formalitatile astea(formalitati pe naiba) o sa imi fac cerere de camin pentru ca da, acolo vreau sa stau. Dar cu siguranta o sa vina unii si o sa zica ceva de genul “de ce sa stai la camin? Sunt atatea apartamente/garsoniere cu chirie buna sau cu pret de cumparare bun, o agentie imobiliara te pot ajuta sa gasesti un apartament bun din punct de vedere calitate-pret si intr’o zona buna” sau altii care o sa sara si mai si  “Cum sa stai la camin domle’ cand eu stiu cea mai cea agentie imobiliaraBucuresti care iti ofera mai multe oferte decat ai cere?” Si lista poate continua, evident, dar eu o sa ma incapatanez sa raman la camin pentru ca mi se pare o experienta inedita ce trebuie traiata macar 1-2 ani.
Dupa terminare celor 4 ani cu siguranta o sa trebuiasca sa imi caut un apartament sau o garsoniera pentru ca garantat 100% nu ma intorc in oras sa stau cu mama si cu tata, de la anu’ ma mut si inapoi nu ma mai intorc sa stau. Adica sa fim seriosi pana la urma, nu? Cine s’ar intoarce din Bucuresti intr’un oras cum e al meu? Nimeni.
Dar oricum, toate astea sunt momentan doar in mintea mea pentru ca pana atunci mai e 1 an. Si intr’un an se intampla multe si 1 an nu trece chiar atat de usor. Desi, fiind ultimul an de liceu, este posibil sa treaca destul de repede, dar perioada din mai pana in iulie nu o sa treaca repede deloc. 

20 iulie 2013

-Unde te duci mă asa grabit?
-Cum, nu ai aflat inca?
-Aoleu, ce sa aflu? Altu?
-E weekend din nou
-Hai ca m’ai speriat, credeam ca altu. Si daca e weekend ce? Nu vezi ce am eu aici?
-Daca e weekend inseamna ca la Elly e Happy Weekend, ce mai stai aici?
-Am de completat rapoartele si idiotii scriu numai tampenii in declaratii măăăă!!!
-Hai sa te ajut si sa plecam mai repede la Elly
-Hai adu’l tu pe primu’

19 iulie 2013

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , , , , ,
De ieri sa cada…[nu, nu era asa]
Desi de multe ori am zis : “de ce ma enervez eu cu asta? Sa se ducaaa!” Nu l’am lasat, ba chiar am mai downloadat unul, similar. Nu l’am dezinstalat nici pe cel vechi, le folosesc concomitent pe toate 3 + celelalte aferente. Si da, sunt momente in care ma enerveaza cumplit ca nu’mi iese si imi pun din nou intrebarea cu care am inceput articolul si de multe ori chiar inchid si fac altceva, dar dupa doar cateva minute ma intorc, o iau de la capat si ma enervez iar si iar inchid si iar intru si tot asa. Dar cu toate astea, nu am nici cea mai mica idee cum sau de ce, dar a inceput sa’mi placa sa ma joc cu vidourile. Da, imi place sa editez filmulete, imaginea, dar si audio. Am 5 programe pe care le folosesc + altele aferente pentru convertit, taiat, sunt 3 video, 1 audio si 1 de creat animatii, prezentari, dar doar cu imagini.
Nu va arat nimic din ce am facut pana acum pentru ca nu am editat nimic pana intr’un stadiu final, adica am folosit in mare parte videoclipuri de la diverse melodii si am editat contrast, imagini, aparitii, efecte, am modificat si vocea, dar toate in stadiul de teste. Ma gandeam ca poate o sa mai fac un filmulet, nu neaparat pentru blog, asa, pentru mine, sa vad daca’mi iese ceva frumos, dar nu acum, nu am aparatura necesara momentan, ma rezum la a ma juca cu programelele astea. Nu credeam ca o sa’mi placa atat de mult incat sa ma mai joc cu ele si dupa ce am terminat ce mi’am propus. Mi se pare chiar interesant ce poti face. Nu, nu stiu sa fac multe, dar aproape zilnic invat sa fac ceva nou, ceva mic, nu extraordinar de spectaculos, dar nu stiu, e placut.

Si sa ma vedeti cum sunt cand ma concentrez la treaba asta…folosesc castile pentru ca pot sa ma concentrez mai bine pe sunet, dar ma incomodeaza sa le tin mereu la urechi plus ca uneori folosesc doar una, alteori pe cealalta, si e foarte interesant cum ajung sa la tin…incep cu ele pe gat si le pun la urechi doar cand e necesar, dupa le uit la urechi, incep sa ma incomodeze si le mut mai sus, deasupra urechilor, le tin pe cap, dupa am nevoie doar de o casca, dar cade si cealalta si le sucesc sa stea doar una, o uit si pe aia acolo, iar incepe sa ma incomodeze, le las pe gat, le pun iar, ajung dupa cu ele prin crestetu’ capului si chiar pe frunte.
Inchei prin a completa titlul : A inceput…sa’mi placa sa ma joc cu videourile

18 iulie 2013

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , ,


TeleTRADE pune accentul pe siguranta si transparenta in tranzactionare

Cea mai mare companie din Europa si Asia, fondata inca din 1994, TeleTRADE reuseste sa le ofere clientilor sai un mediu sigur si transparent pentru tranzactionare. Cu sediul principal
in Cipru, TeleTrade detine peste 200 de filiale in 22 de tari ale lumii. Siguranta fondurilor investitorilor este o preocupare majora pentru TeleTRADE, iar compania este licentiata si reglementata de CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission) si se completeaza cu MiFID (Directiva Pietelor de Instrumente Financiare).

Experienta pozitiva in tranzactionare si posibilitatea de a opera pe Forex si pe CFD-uri in conditii egale pentru traderii de pe toate meridianele sunt acum posibile alegand TeleTRADE. Compania le asigua clientilor posibilitatea de a alege una dintre cele mai populare platforme de tranzactionare din lume: Meta Trader 4 si Meta Trader 5, ce pot fi descarcate si instalate in doar cateva minute pe computere, dar si pe dispozitive mobile pe care ruleaza sistemul de operare Android.

Tot in incercarea de a tine pasul cu cele mai noi tehnologii, cei de la TeleTRADEle ofera clientilor un site rapid, intuitiv, dinamic si interactiv, usor de manevrat atat de profesionistii de pe piata financiara, cat si de traderii incepatori,  cu un design atractiv si cu elemente grafice deosebite, incepand cu logo-ul companiei si pana la elemente de fundal.  

Educatia traderilor este o alta preocupare constanta a celor de la TeleTRADE, acest aspect reflectandu-se in cursurile online sau la sediu pe care compania le ofera gratuit, in analizele si prognozele zilnice ale pietei, in articole informative si in numeroase materiale educationale. Unul dintre putinii brokeri de pe piata care nu se coboara la a momi traderii cu spread-uri ireal de mici in scopul de a scoate un profit cat mai mare. TeleTRADE le ofera clientilor posibilitatea de a tranzactiona in conditii reale de piata.

Adresandu-se nu doar incepatorilor si traderilor experimentati, ci si investitorilor, TeleTRADE vine cu un serviciu revolutionar, de tipul win-win, numit Sync Trading (Tranzactionare Sincronizata). Acesta le ofera clientilor TeleTRADE posibilitatea de a alege din elita traderilor, asa-numitii Traderi Masteri, pe care sa-i monitorizeze apoi, sa le vizualizeze rezultatetle si statisticile, sa le copieze tranzactiile, asa incat sa obtina profituri maxime cu riscuri minime.

Traderii au la dispozitie fie un cont demo, de pe care pot exersa tehnicile de tranzactionare, fie unul real, de pe care sa inceapa sa castige bani.


Lipsa comisioanelor aditionale si serviciul clienti, disponibil 24 de ore din 24, 5 zile pe saptamana, sunt alte motive pentru care TeleTRADE a devenit un adevarat lider pe piata financiara. Compania le ofera clientilor posibilitatea de a tranzactiona nu numai pe Forex, ci si CFD-uri pe metale, pe actiuni sau pe contracte futures, largind astfel semnificativ posibilitatile tranzactionarii. 

17 iulie 2013

Mai multe gasiti la Carmen

16 iulie 2013

Posted by Zdwuby | File under : , , , , ,
"Meloman pentru o zi" este ideea lui Sorin

15 iulie 2013

Acum cateva zile ma plictiseam si nu stiam ce sa fac asa ca am intrat pe conquiztador. Da, jocul ala foarte vechi de cultura generala. Ce ma mai jucam acum cativa ani...am invatat istorie de acolo, chiar si geografie si putina chimie.
Cum am ajuns tocmai la conquiztador? Am vazut pe facebook niste postari de la ei, pentru ca le’am dat like la vremea respectiva si nu i’am scos. Am vazut postarea si m’am gandit, bay n’am mai jucat un conquiztador de ani de zile, hai sa vad daca mai stiu ceva. Stau putin si ma gandesc in timp ce se incarca site’ul “sa vezi ca trebuie sa’mi fac iar cont”, dar spre surprinderea mea de ani de cand n’am mai intrat mi’a ramas contul salvat adica imediat cum s’a incarcat site’ul aveam deja nickname’ul si parola scrise…m’am jucat in seara aia, dar nici acum nu’mi amitnesc ce parola am exact la contul respectiv…am un set de cateva parole posibile, dar nu stiu sigur care este si nici nu stau sa le incerc pe toate.
Da, mi’am cam luat bataie in seara aia, dar nu a fost o problema pentru ca mi’am amintit cum acum vreo cativa  ani buni eram si eu as si raspundeam imediat si corect. Mi’am amintit cum mi’am facut prieteni cu care mai vorbesc si acum. Adica, in fond si la urma urmei acolo mi’am cunoscut unul dintre cei mai buni prieteni. E vorba despre C. cel cu faimosul sau remix “ham un plod” si cu “exemplu’era expriat”. Ma jucam si pe atunci ma bagam mereu in seama pe chatul ala mic, adica raspundeam si am avut placuta surpriza sa aflu ca stam in acelasi oras. Am facut schimb de id’uri, ne’am vazut si uite asa vorbim si acum si suntem prieteni foarte buni.  Nu, nu m’am reapucat de joc pentru ca acum nu mai are acelasi farmec pe care il avea atunci. Nu’l mai are pentru mine, sunt foarte multi care joaca. Care joaca probabil cum jucam si eu atunci, adica totusi…am la active 1169 de jocuri …m’am jucat ceva conquiztador, nu?

Nu aveam inspiratie pentru articol si mi’am amintit de faza asta …so…articol scris fara inspiratie, dar totusi…e bine ca unele site’urile inca imi pastreaza datele contului…poate o sa vreau sa ma reapuc pe viitor…cine poate sa stie ce’mi mai debiteaza mie mintea la plictiseala. 

13 iulie 2013

Iar e weekend, trece destul de repede saptamana, nu? Doar mie mi se pare? Ciudat, dar nu pot nega, eu sunt in vacanta si dorm zilnic pana pe la 12, deci...Dar sa  lasam asta si sa ne intoarcem la ale noastre. Si adica sa spunem lucrurilor pe nume, nu e weekend, e Happy Weekend si pentru editia asta va las cu un mic „dictionar” . Mai exact cu ce ascunde un anunt la matrimoniale. Poate te’ai plictisit de singuratate si vrei sa’ti incerci norocul prin diverse ziare, reviste sau chiar site’uri, ca astea sunt la moda acum si acolo gasesti de toate pentru toti. Probabil acesti „termeni cheie” o sa’ti fie de folos pe parcursul cautarii.  

Ce spun femeile....
am putin peste 40 de ani = am 49 de ani
aventuriera = am avut mai multi parteneri decat o sa ai tu in aceasta viata
atleta = port 0 la sutien
fizic comun = urata
frumoasa = mincinoasa patologica
zambet contagios = ia o penicilina, inainte sa ne intalnim
educata = am renuntat la facultate inca din primul an
sentimentala = drogata
feminista = grasa

12 iulie 2013

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , , ,
Poza de la primul meu job platit, are cam 2 ani si ceva poza ;))

"Reflexii in oglinda" este ideea lui Sorin



11 iulie 2013

Da, astazi vreau sa adresez si eu o intrebare: Cum draci baltati se presupune ca ar trebui un tanar sa capete experienta?
De ce intreb asta? Simplu, extrem de general vorbind, oriunde te duci sa te angajezi indiferent ca ai 16,18, 20, 50 ani te intreaba “ce experienta ai in domeniu?” si tu ii spui “nu am” , iar el te intreaba din nou “dar ai mai lucrat pana acum? Ai ceva experienta in orice domeniu?” si tu ii spui din nou, sincer, ca nu, nu ai experienta. Si aici se taie filmul.
De ce ma intreb asta? Pentru ca da, si eu m’am lovit de treaba asta cand mi’am cautat de munca, nu am experienta domle…da, fie, am lucrat ca promoter, dar asta nu se pune, nu? Eu cred ca nu, motiv pentru care nu am pomenit nimic de asta cand am primit intrebarea.
Dar revin la modul general. Esti tanar, ai 18 ani, nu mai zic de 16-17 ca se presupune ca nu esti major si nu poti fi angajat legal, ai 20 de ani, ai 25 de ani si doar ai iesit de pe bancile facultatii. Vrei si tu un ban, vrei sa faci ceva, te duci sa te angajezi, dar toti iti cer experienta. Pai de unde domle experienta daca tu doar ce ai iesit din scoala? Da, acum o sa’mi spuneti “si? In facultate nu faci practica? Aia ce e?” Aia e practica domle…daca mai tragi si chiul si iti faci hartie pentru facultate pe ochi frumosi si bacnote e clara treaba, nu? Da, nu toti fac asta, sunt multi care fac practica pe bune nu pe ochi frumosi, dar nu stiu cata relevanta are asta cand te duci sa te angajezi undeva. Adica ce treci in cv? Experienta: pracitca facultate. Da, ar fi o chestie, dar nu stiu cati o sa accepte. Si mai e si chestia ca poate nu’ti gasesti imediat dupa terminarea facultatii fix in domeniu, dar cum nu poti sa stai sa rabzi de foame si sa cutreieri bulevardele trebuie sa te angajezi undeva pana gasesti in domeniu, nu? Da, am zis in nefericitul caz in care nu’ti gasesti pe domeniu tau. Si cand te duci sa te angajezi o sa’ti zica “imi pare rau, nu aveti experienta”
Si revin cu intrebarea: De unde draci baltati sa aiba un tanar experienta? Zici ca au fost facuti toti in birouri, in magazine, in uniforma de angajat. Nimeni nu se naste invatat evident, dar nici daca ti se inchid mereu usile in nas din cauza experientei nu ai cum sa inveti, nu crezi?
Da, poate pentru multi nu are noima treaba asta, dar mie chiar mi se pare aberanta si complet fara logica.

Si nu, nu spun asta neaparat pentru ca mi s’a spus mie ca ar fi fost de preferat sa am experienta, spun asta la modul general pentru ca nu e asa bai ca nu m’am angajat eu vara asta…nu ma angajam neaparat din necesitate cat din curiozitatea de a lucra. Da, stiu ca am spus ca ma angajam si pentru bani, pentru ca da, e adevarat, nu m’ar fi deranjat deloc niste bani in buzunar, dar nu a fost sa fie vara asta. Vara viitoare nici atat ca’s cu alte treburi, dar peste 2 veri da, si nu aici, ma angajez la bucuresti, si acolo o sa’mi caut mai serios nu ca vara asta cand am fost si am intrebat in 6-7 locuri daca angajeaza sezonieri. Voiam sa ma angajez, dar nu a fost sa fie, mi s’a taiat elanul dupa cele 6-7 locuri si primisem un poate. Dar acum m’am referit mai mult la cei care chiar au nevoie sa se angajeze si sunt trimisi acasa pentru ca nu au experienta. Cine se naste invatat? Nimeni! 

10 iulie 2013

Mai multe gasiti la Carmen

9 iulie 2013


Meloman pentru o zi este ideea lui Sorin

8 iulie 2013

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , ,
Mica-mica, dar mare. Va era dor de flocosenia mea mica? Ehheehehe nu mai e asa mica…a crescut. Sa va arat cum rade de mine. Initial ne jucam cum facem de obicei, adica eu stau jos si ea sare la mine in brate si ne jucam . De data asta avea puse toate jucariile intr’un loc, ea le’a strans acolo, si am gasit acolo un “copan” de cauciuc care face galagie cand il apesi si cand am luat’o ii era frica de el pentru ca era aproape cat ea copanul ala si acum…acum n’are niciun stres. Ei si m’am gandit sa ma joc cu ea sa o fac sa maraie putin, sa o las sa’l muste si apoi eu sa incerc sa i’l fur…nu a fost cazul ca mi’l dadea singura sa ma joc cu el nu trebuia sa’l trag eu…si m’am gandit…oare face aport? Si l’am aruncat…mi’l aduce inapoi…repet faza de muulte ori si dupa o las in pace…o iau iar in brate, defapt ma asez jos si ea sare singura imediat la mine in brate, si ne jucam acolo in voie pana o vad pe mama ca vine, ii arat si ei cum face flocosenia asta mica aport…mai stam putin si ma gandesc sa o si filmez, deja se cam plictisise de faza si initial o sa vedeti cum ma cam sictireste, dar la final imi da maxim cu faza aia…spuneti voi ca nu e asa:

Mi’a dat maxim, nu? Adica a fost ceva de genul “ da’ lasa jucaria asta odata, nu o mai arunca si joaca’te cu mine!!! ”
Dar e flocosenia mea mica, bine a crescut si ea putin ca nah, doar nu ramanea cat palma mea nu? Dar tot flocosenia mea mica e maaa


Acum 12-13 ani, aveam si eu 5-6 anisori si aveam o mare problema, nu intelegeam ce e asa mare chestie la o nunta? De cand primeai prin posta invitatia sau venea personal fericitul cuplu sa o aduca toti intrau in priza, felicitari peste felicitari, povesti peste povesti de cand s’au intalnit, de cand erau mici, despre planurile de viitor etc etc. Dupa treceau la biserica, local, lautari(nu’mi amintesc sa se fi folosit termenul de dj pe atunci…veneau lautari) , rochie de mireasa, costum de ginere, nasii si din nou etc etc etc. Toata treaba asta imi parea extrem de stranie, mi se parea ciudat ca se agita toata lumea atat de mult si vorbesc atat de mult despre asta, pentru ca nu, nu scurtau deloc nimic, povestile durau mult, erau foarte amanuntite si treceau de la un subiect la altul imediat.
Si dupa ore se decideau ca ar trebui sa plece pentru ca nu stiu cum a zburat timpul si mai trebuie sa ajunga si pe la altii…in momentul asta de plecare imi venea mie sa le explic cand si cum a zburat timpul, dar nu intelegeam mare parte din ce discutau si mai bine nu spuneam nimic. Dupa plecare discutiile despre subiectul asta continuau. Cu amintiri si impresii pe care nu puteau sa le spuna de fata cu fericitul cuplu sau nu au avut timp sa le abordeze.
Agitatia se reducea treptat pana la 0, dar se intensifica din nou cand se apropia data fericitului eveniment. Si desigur, isi atingea apogeul in saptamana de dinaintea nuntii. De ce? Nu aveam nici cea mai mica idee de ce trebuiau haine noi, cumparate special pentru nunta respectiva, nu intelegeam de ce atata agitatie ca nu poate sa faca programare la ora la care vrea intr’un anume loc in care toti se calcau pe picioare sa ajunga si caruia ii spuneau generic “salon infrumusetare” si vorbeau despre el ca si cum ar fi un loc magic, regenerator, din care iesi complet schimbat.
Absolut toate evenimentele astea erau ceva straniu, ceva dubios si complet strain mie, nu le gaseam nicio logica, dar parca ma prindeau si pe mine, parca voiam si eu haine noi pentru un eveniment de o asemenea amploare si de e nu? Si un look pe masura tinutei si evenimentului.
Dar cu toate astea nu mi’am dat seama ce era atat de spectaculos acolo, de ce atatea pregatiri si de ce era cotat ca un eveniment de maxima importanta pentru ca desigur, am adormit devreme si la varsta respectiva nu intelegeam absolut nimic din discursul primarului sau din sluja de la biserica, nici urarile repetate aproape cu exactitate de catre toti nuntasii prezenti nu imi spuneau nimic concert, pe intelesul meu si cu siguranta nici topaielile si urletele, denumite chiuituri, nu imi dadeau nicio explicatie de ce este un eveniment atat de diferit de o petrecere oarecare. 

6 iulie 2013

Iar e weekend si asta inseamna ca trebuie sa fie neaparata Happy weekend asa ca pentru editia de astazi va prezint cateva sfaturi extrem de utile pe care sa le puneti in aplicare de luni, cand va intoarceti la munca.

1. Nu umbla niciodata fara un document in mana. Oamenii cu documente in maini dau impresia unor angajati care muncesc din greu, indreptandu-se spre intalniri importante. Oamenii fara nimic in maini dau impresia ca se pregatesc pentru pauza de cafea. Oamenii cu un ziar in maini dau impresia ca se duc la toaleta. Pe deasupra, asigura-te ca iti iei seara acasa cat mai mult de lucru, generand astfel falsa impresie ca muncesti mult mai multe ore decat in realitate.

2. Foloseste calculatorul pentru a parea ocupat. De fiecare data cand folosesti calculatorul, pare ca muncesti in ochii celor care trec pe langa tine. Poti trimite si primi email-uri personale, chat-ui, sa colinzi net-ul de la un cap la altul si in general sa te simti bine fara sa faci ceva cat de cat asemanator muncii tale. Acestea nu sunt chiar beneficiile societatii despre care sustinatorii revolutiei calculatorului le place sa vorbeasca, dar nu sunt deloc rele. Cand esti prins de seful tau – si vei fi prins – cea mai buna aparare este sa spui ca inveti sa folosesti un nou program, economisind astfel bani pe cursuri de training.

5 iulie 2013

Toata lumea spune ca e vara, ca e deja iulie, dar unii inca incearca sa readuca faza aia care a fost funny in martie cu “ce iarna frumoasa avem primavara asta”. Da, a fost funny atunci, adica era ok, chiar se potrivea, nu era vreme de zapada in martie, dar acum nu e asa funny sa spui “ce toamna frumoasa avem vara asta” de fiecare data cand ploua…adica se stie ca vara mai si ploua…de aici si celebra vorba “ploaie de vara”…nu e asa anormal sa ploua vara, nu? Deci nu prea are haz faza, dar unii inca exagereaza cu ea si la fiecare ploaie baga placa asta “ce toamna frumoasa avem vara asta”.
NU E FUNNY, nu merge, nu se potriveste, nu are acelasi haz pe care l’a avut in martie.
Dar nu despre asta voiam sa va povestesc defapt, am vrut sa va arat cum la mine, vecinii, inca il asteapta pe Mos Craciun sau spera sa redevina funny faza cu “ce iarna frumoasa avem vara asta”. De ce spun asta? Pentru ca la mine pe scara toata iarna nu am avut niciun ornament, nimic domle, nimic nimic. Dar pe la sfarsitu’ lu februarie apare o prostioara din aia gen coroana, imi scapa acum cum le zice. Am zis ok, e inca iarna, treaba lor. Au trecut 2-3 luni…nimic, aia e la locul ei…e deja iulie…aia e tot acolo.
Asa ca sa conculuzionez, la mine pe scara inca se astepata Craciunul/Anul Nou. Cum adica nu ma crezi? De ce nu m’ai crede? Doar stii ca nu vorbesc din amintiri si de fiecare data vin cu dovezi, uite domle poze care sa’ti dovedeasca:












La mine pe scara inca e atmosfera de iarna, ma intreb daca prin august pun in sfarsit si luminite, iar prin septembrie sa scoata si un bradut. Ar fi dragut, nu? 

4 iulie 2013

-Cine e ala care e langa x?
-Nu stiu, cred ca e coleg cu x si sta pe undeva pe langa z, dar nu garantez.
-Mai bine mergel sa vorbim cu ei.
Nu, nu e bine, update:
-Cine e ala care e langa x?
-Aaaa, cum nu stii? E w q pe facebook. Are xx ani, invatala la yy, e la qq, e intr’o relatie cu ww, dar vor sa se desparta pentru ca pana ieri era intr’o relatie complicate, iar azi si’a updatat statusul si e intr’o relatie deschisa. …etc etc etc
-Cred ca o sa’i dau si eu o  cerere.

Ce a vrut sa fie asta? Nu stiu sigur, o paralela cred…ceva gen: inainte si dupa facebook. Au fost atatea si atatea situatii in care ieseam la scara, in parc sa ma joc cu prietenii si venea si cineva “nou”, pe care nu’l cunosteam si daca intrebam pe cineva imi spunea ce stia daca stia si erau chestii generale, nu stiam sa’mi spuna unde a mancat aseara si ce a manca, la ce ora s’a culcat si cati au mai fost in patul in care si’a dat check in’ul de noapte buna.
Nu spun ca treaba asta este complet aiurea, pentru ca nu este, are si facebook’ul partile lui utile, poti regasi un prieten vechi si poti afla ce a mai facut in timpul in care nu ati vorbit.
Dar mi se pare aiurea cand intrebi pe cineva “cine e?”  sa primesti numai raspunsuri “e xy de pe facebook” . Ok, nu ma intereseaza cine e pe facebook, voiam sa stiu cum il cheama pe el, nu cine e pe facebook. Da, o sa sariti sa’mi spuneti “si numele de pe facebook nu e numele lui?” Nu mereu, dar nu asta era ideea, ca poate coincide numele de pe facebook cu numele real, dar nu ma intereseaza facebookul lui pentru ca daca ma interesa te intrebam dupa “si are facebook?” . Da, toata lumea are facebook, sau aproape toata lumea, dar din nou deviem de la ideea de la care am vrut sa plec si acum : acum esti x y de pe facebook. Dar intrebarea mea este: Daca nu ai facebook sau nu mai ai ca te’ai gandit sa il dezactivezi nu o sa stie nimeni cine esti?
Adica daca pe strada o sa vezi pe cineva fara facebook si o sa te intrebe altcineva “cine e?” desi sti cam cum il cheama, dar nu ii sti tot numele, de exemplu ii sti doar prenumele sau ii sti porecla ce o sa faci? O sa spui “nu stiu, nu are facebook” sau “e x, dar nu se stie nimic sigur pentru ca nu are facebook”?

Interesant mod de abordare…si da, aveam mai multe in minte, dar ma opresc aici  mai bine…

2 iulie 2013

Detaliile le gasiti la Sorin

1 iulie 2013

Acum ceva timp mi’am instalat si eu o aplicatie de sms pentru ca aia standard pe care o avea telefonul meu nu prea imi placea cum arata. Mai imi bagasem o aplicatie inainte, era ok, dar toata lumea imi zicea de aplicatia asta “go sms”. Bine ma, hai sa’mi bag si eu aplicatia asta, ce e drept e ok, e buna aplicatia, are o gramada de teme si functii simpatice. O instalez, ma loghez cu contul de google+ si totul e ok mai departe. Pana intr’o zi cand ma trezesc cu niste unii ca’mi dau mesaje. Da, nu ar fi nimic ciudat daca as primi mesaje de la niste numere, adica ok, a gresit omu’ numarul si imi da mie mesaj sau are numarul meu de la nu stiu cine si imi da mesaj. Dar nu, ei nu’mi dau mesaj cu numar, imi dau mesaj cu nume…ceva gen ca si cand i’as avea in agenda, dar eu n’am auzit in  viata mea de ei. Si mai imi da mesaj si in engleza…pai ba omule, ce crezi tu ca facem aici? Adica ori vorbim romaneste sa inteleg si eu ori pa! Glumesc…bine nu chiar, adica nu sunt cine stie ce cu engleza, dar am vorbit cu ei in engleza.
A 2’a zi intreb pe cineva care are aplicatia asta ce e cu astia si imi spune ca sunt de pe facebook…cum sa fie ma de pe facebook daca eu m’am logat cu g+? Dupa imi zice ca sunt de pe g+…nici asta n’are cum pentru ca eu pe google+ am maxim 3 persoane…si nu, nu sunt ele. Dupa imi zice ca nu stie atunci cum m’au gasit aia pe chat.
Mai tarziu, dupa cateva zile, am aflat ce si cum, e un chat separat in care se pare ca sunt trecuti toti utilazatorii aplicatiei indiferent de tara, oras, numar, cu ce esti logat. Dar in prima faza ramasesem complet…wtf?!?!? Cine esti si ce vrei?!?! Mi se parea chiar ciudat ca primesc mesaje de la nume, nu de la numere.