14 noiembrie 2013

Cand s-a facut joi? A trecut prea repede timpul saptamana asta, serios. Bine, eu defapt de luni aveam impresia ca e deja marti…adica luni seara pe la 8 eu ma gandeam ceva de genul “sa’mi bag picioarele mai am de scris la mate si in juma de ora incepe masterchef”. Da! Ma uit la Masterchef. Apoi imi zice mama ca emisiunea e maine defapt…si eu ma revolt “cum sa fie maine? Azi e. Nu e azi marti?” …abia dupa realizez ca e abia luni. Marti am pierdut’o cu scoala pana la 3, putin somnic si teme, seara masterchef, apoi iar niste teme si somnic. Miercuri a trecut fara sa realizez. Am ajuns acasa la 2 si ceva…aveam niste planuri care s’au anulat asa ca pe la 4 fara ceva, mai mult 3 jumatate cam asa…intru sa’mi descarc un episode dintr’un serial…The Originals. Imi descarc frumos episodul si realizez ca subtitrarea pentru el nu e gata. Ieeei. Si ba da, stiu engleza sa ma uit la el cu subtitrare in engleza sau dupa sonor, dar nu’mi place…e mai comod cu subtitrare…asa imi e mie mai comod. Si intru eu frumos pe un site pe care se fac subtitrari, ma alatur traducerii…era aproape 2% cand am intrat. Si incep si traduc si traduc…surprinzator, dar da…am contribuit destul de mult la o traducere si are o gramada de descarcari deci e ok. Asta e un lucru mare pentru mine pentru ca engleza mea este cam de balta, dar lucrez la ea…asta este unul din modurile in care lucrez la ea…si chiar functioneaza…adica e un mod placut de a invata engleza…nu gramatica, engleza in general. Asaaa si pe la 6 si ceva vine mama la mine sa ma intrebe ce vreau sa mananc si cand. Ma uit la ceas…nu’mi venea sa cred cum a trecut timpul…tradusesem pana la 90 si ceva %. Dupa baga fizica si mate si uite asa s’a facut 11 jumate…hai repede un dus si la somnic.
Si uite asa ma trezesc eu ca azi e deja joi si eu mi’am petrecut saptamana facand nimic…si cu toate ca nu am facut nimic interesant nu am avut nici timp de nimic…nici de blog dupa cum se observa…
Dar asta a fost doar o introducere lunga. Eu voiam sa ajung defapt la 2 articole mai vechi de pe alte 2 bloguri. Este vorba despre oglinda lui Elly si despre modul interesant de a iti aranja parul prezentat de Mona.
De ce articolele astea? Pai intrati si cititi si o sa intelegeti. Dar sa fac si eu o mica legatura. Elly se intreba cum ar fi daca nu am avea oglinzi, iar Mona ne prezinta cativa pasi pentru aranjarea parului LUNG intr’un anumit mod. Si am realizat si atunci, am si comentat pe blogurile lor, si realizez din nou acum ca eu nu prea am nevoie de oglinda pentru a-mi aranja parul. Adica toata ideea e ca avand parul scurt si facandu’mi aceiasi freaza de 2 ani ( hmm…prin iarnuarie-februarie se fac 2 ani de cand am aceiasi freaza) pot sa aranjez parul si fara oglinda. Bine, nu fac asta, dar daca ar fi cazul as putea sa o fac. Si am facut’o de mai multe ori. De exemplu imi amintesc si acum foarte bine ce freaza frumoasa facuta printre sirele de paie si de ciocani mi’a stricat ploaia de paste. Hai sa va detaliez putin. Cei care ma cititi mai de mult poate va amintiti ca de Paste, aproape ca in fiecare an, am fost la tara cateva zile, inclusive in noaptea de inviere. Si cum eu de acasa plecasem cu dubii, adica stau sau nu stau de inviere acolo…nu mi’am luat la mine cine stie ce. Haine aveam, parfum aveam, deodorant aveam, dar fixativ sau spuma nu aveam. Si cum parul meu daca nu e spalat o seara da-una nu se ingrasa de zici ca nu m’am spalat 2 luni trebuia sa’mi fac baie. Si am sperat ca o sa’mi ramana asezat. Adica stiti voi, daca parul ti se usuca intr’un anumit fel, ridicat in cazul meu, ramane asa pana te speli din nou orice i’ai face tu. Doar ca aveam parul cam mare si nu voia sa ramana sa se usuce cum il aranjasem eu deloc. Ce sa fac ce sa fac…dau un sms “spune’mi ca ai fixativ la tine”…primesc raspuns destul de repede “da, am” …ieeeeei. Si persoana asta care m’a scos din impas este o foarte veche prietena, Ana, o cheama…sau mp3, cum vreti voi sa’si spuneti. Si bunicii ei au curtea in spatele curtii bunicilor mei. Nu stiu cum sa explic asta mai bine…ideea e ca intre curtile bunicilor nostri este un singur gard, gard comun. Si vine Ana acolo, imi aduce fixativul si imi zice sa ii dau sms cand termin cu el, eu ii zic sa stea cateva minute ca sunt gata imediat. Se uita cam dubios la mine cand i’am zis…cand a vazut ca incep sa’mi dau cu fixativ in par si sa’mi aranjez parul asa in aer fara sa ma uit nici macar in telefon se uita si mai ciudat si la un moment dat a inceput sa si rada. Si culmea este ca normal freaza mi’o aranjasem si bine. Dar cand am plecat la ivniere m’a cam plouat si s’a cam dus freaza mea… Deci da, eu pot sa ma aranjez sumar si fara oglinda…imi fac freaza frumos oriunde daca imi dai un fixativ sau niste spuma, sau amandoua. Si nici nu am nevoie de foarte multi pasi.

Hai ca ajunge cu freaza mea, fug sa mai fac niste fizica pentru ca am meditatii azi si mai am cateva exercitii de rezolvat.

15 comentarii:

  1. Eu te admir cu freza aia,a ta,poate unde nu am avut niciodata parul lung.De timp,ce sa mai zic,zboara.Spor la invatat si numai bine iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. sa stii ca zboara timpul! eu azi am crezut ca e doar marti, parca toate zilele mi s-au condensat intr-una singura! sa stii ca nu e deloc usor ce faci tu! eu si cand eram tunsa "ratusca" aveam nevoie de 2 oglinzi ca sa ma aranjez (sa vad cum sta si la spate) :))) acum e mai usor, ca pun balsam dupa spalat si in restul zilelor dau putina ceara pe varfuri, dar tot imi trebuie o oglinda :) ce moft!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Anul trecut cand imi faceam un fel de tepi la spate si eu mai foloseam 2 oglinzi :))

      Ștergere
    2. Da :)) dar acum am renuntat la tepi..lenea asta :))

      Ștergere
  3. Dar de fardat ai putea? Fara oglinda zic. :D Cu parul ne mai descurcam noi, dar cu fondul de ten, fardul de obraz si pleoape? Chiar si glossul necesita oglinda. :)) De mascara sau creion dermatograf nu mai zic. Cel mai usor e cu parfumul. :))
    Categoric avem nevoie de oglinzi. :D

    Cam asa trec zilele si in cazul meu. Ma intorc obosita de la serviciu si asta e tot ce-mi amintesc. Esentialul practic. :))

    Spor la exercitii. Fizica zici? Brrr. :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e ceva mai greu :)) Ma descurc cu freaza si fara oglinda, nu ma descurc la tot fara oglinda :))
      Cam asa ceva...trece parca prea repede timpul :-? Fizica zic ca fac si dupa ce termin cu html'ul :)) Pentru ca cea mai aglomerata zi a devenit din joi luni :))

      Ștergere
  4. Astazi nu a fost joi, ci a doua zi dupa marti si o zi înainte de vineri! :))))
    Ai mai, cum sa stai fara oglinda! Impletuturile de la Mona mi-au placut si mie si sa sti ca eu pot sa ma impletesc singura........si nu mint! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) E un mod optimist de a privi zilele saptamanii :))
      Nu stau fara oglinda, o folosesc :)) dar mi'as putea aranja parul si fara.
      Mie mi se pare foarte greu sa impletesc parul, nu al meu, in general, ca la al meu nu am ce sa impletesc :))

      Ștergere
  5. :) Interesant ca ti-ai amintit de articolele noastre :)
    Nu ma mir ca te-ai aranjat fara oglinda. Un minim machiaj eu imi pot aplica si fara oglinda. Totul in viata am facut gandindu-ma ca maine s-ar putea sa nu mai fie. Tot timpul ma gandesc ca e un noroc ca avem curent electric, apa calda si altele. Ca am putea foarte bine sa nu mai avem... Calculatoare si alte minuni... Eu am crescut fara toate astea asa ca nimic nu mi se pare tragic...
    Si de impletit parul o fac tot fara oglinda, mai ales daca e vorba sa impletesc codita la spate...
    La mine timpul saptamana asta a trecut si mai repede...a fost o saptamana ciudata...ca sa nu zic mai mult acum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu fara curent si televizor, ca sa nu fie gresit inteles...
      Dar in rest, in copilarie, n-am avut nimic din facilitatile de azi. Pur si simplu asa era normal atunci, intr-un cartier de case...

      Ștergere
    2. Sincer cred ca era mai bine asa. Acum nu stiu...fiecare copilas de 7-8 ani are ultimul tip de smartphone, tableta si tot felul de gatgeturi. Nu mai ies la joaca in fata blocului sau curtii sa se joace...acum se duc in barurui sa'si dea check'in'uri pe facebook si forsquare si nici macar nu interactioneaza prea mult cu cei cu care ies...stau pe telefoane sau tableta

      Ștergere