19 octombrie 2013

Conform unor postari pe net, urmatoarea intrebare ar fi fost pusa la un examen de fizica la Universitatea Liverpool. Raspunsul dat de unul dintre studenti a fost atat de profund incat profesorul l-a impartasit colegilor sai, iar astfel am ajuns si noi sa avem placerea de a-l cunoaste.
Intrebare suplimentara:
Este iadul exoterm (emite caldura) sau endoterm (absoarbe caldura)?
Pentru a-si demonstra opinia, cei mai multi studenti au folosit legea lui Boyle, care spune ca un gaz se raceste atunci cand se extinde si se incalzeste atunci cand este comprimat, sau ceva similar.
Insa unul dintre studenti a scris urmatoarele:
“ In primul rand, trebuie sa cunoastem cum se schimba masa iadului in timp.
Asadar, trebuie sa cunoastem rata cu care sufletele intra in iad comparativ cu rata celor care pleaca din iad.
Cred ca putem sa presupunem cu destul de multa siguranta ca, odata ce un suflet ajunge in iad, nu mai iese niciodata. Prin urmare, nici un suflet nu iese din iad.
In ceea ce priveste rata celor care intra, sa ne uitam la diferitele religii care exista astazi in lume.
Cele mai multe dintre aceste religii spun ca, daca nu esti un membru al lor, vei ajunge in iad.
Dat fiind ca existe mai mult de o singura asemenea religie si cum oamenii nu sunt membrii mai multor religii simultan, putem sa facem estimarea ca toate sufletele merg in iad.
Date fiind ratele nasterilor si deceselor, putem sa spunem ca numarul sufletelor din iad creste exponential.
Acum trebuie sa ne uitam la volumul iadului. Din cauza ca legea lui Boyle spune ca, pentru ca temperatura in iad sa ramana constanta , volumul iadului trebuie sa creasca proportional cu numarul sufletelor care intra,
Acest lucru arata ca sunt doua posibilitati:

(1) Daca iadul se extinde cu o rata mai mica decat cea cu care intra sufletele in el,
atunci temperatura si presiunea in iad vor creste atat de mult incat pana la urma se va declansa tot iadul pe pamant.
(2) Daca iadul se extinde cu o rata mai mare decat cea cu care intra sufletele in el, atunci temperatura si presiunea vor scadea pana cand o sa inghete iadul. Asadar, care din ele este?
Daca acceptam postulatul pe care mi l-a dat Sandra in primul an de facultate, “o sa inghete iadul inainte sa ma culc cu tine” si tinand cont de faptul ca m-am culcat cu ea azi-noapte, atunci ipoteza a doua trebuie sa fie cea corecta.
Prin urmare, sunt sigur ca iadul este endoterm si ca a inghetat deja.
Corolarul acestei teorii este ca, din moment ce iadul a inghetat, rezulta ca nu mai accepta nici un suflet si a disparut…ramanand numai Raiul, ceea ce, prin urmare dovedeste existenta unei fiinte divine – ceea ce explica de ce, noaptea trecuta, Sandra striga: “Dumnezeule!”.
Acest student e singurul care a luat 10.
Si in incheiere va las cu un mic schimb de mesaje dintre mine si C.. De ce fac asta? Ei bine, aseara, cand toata lumea isi dadea check in’uri prin diverse locuri afara noi stateam in casa, bolnaviori. Bine, eu nu ies chiar in fiecare saptamana, dar C. in casa vineri si sambata seara e deja eveniment notabil in calendar...asa ca el a scos raul afara si a incercat sa dea o nota funny racelii noastre. Initial, el a sugerat sa’i postez pe facebook teoria, dar eu am zis ca mai bine o pun astazi la Happy Weekend...asa ca gata cu introducerea, uitati teoria:


*Ca o precizare: chiar daca am prins in print si incheierea mesajului in care specifica si C. vreau sa mai spun o data pentru a inlatura orice dubiu: pastilele sunt antibiotice, iar injectiile sunt tot antibiotice, tot medicinale, niciunul dintre noi nu are contact cu alte substante, totul a fost doar pentru a ne amuza si pentru a mai inaltura din nostalgie si din raceala. 

20 de comentarii:

  1. prima greşeală:
    măcar o religie are dreptate, deci nu toate sufletele ajung în iad! :)
    nu mai analizez, curajos student!
    eu nu i-aş fi dat zece, dar eu sunt cam exigentă! :)
    mai degrabă i-aş fi sugerat Sandrei "să-şi facă rugăciunile de seară" cu altcineva...
    ca să nu mai spun că... mă îndoiesc de faptul că un englez gândeşte aşa (sigur, nefiind specificat nimic despre naţionalitatea studentului în textul prezentat, ne putem imagina că acesta este de altă naţionalitate)
    Happy weekend!!! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt crestin-ortodox, cred in Dumnezeu, merg la biserica ocazional, ma spovedesc si impartasesc, dar tot mi se pare interesant raspunsul asta :))

      Ștergere
  2. Şi eu i-aş fi dat tot 10. Mi-a plăcut abordarea! :D
    Happy weekend!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu tot 10 i'as fi dat...clar este un raspuns original :))

      Ștergere
  3. Bay esti nebun?=)) nici acum nu ai schimbat poza aia?:-w

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu! Si nici nu o sa o schimb...mai bine iti sterg numarul decat sa schimb poza :))

      Ștergere
  4. Bay! dar voi cum de ati racit.....impreuna? :)
    era o vorba in facultate, cand apareau doi colegi raciti: "ati adormit inainte sa va inveliti?" :)))
    deeeeci? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. =))))))))))) Mor =)))))) Comentariul asta e crima =))))

      Ștergere
    2. Mona :)) eu am povestit cum am racit, el nu stiu, dar daca vrei ii intreb prietena daca au adormit inainte sa se inveleasca :))

      Ștergere
    3. Si sa nu uit...da, Cristy, ai dreptate, chiar e =)))

      Ștergere
    4. :)) innebunise asta cand a citit comentariu...mi'a dat 3 mesaje si daca a vazut ca nu raspund m'a sunat ...de ce? "baaaay intra repede pe blog si vezi ce comentariu ai primit...mooor" :))

      Ștergere
  5. Pe mine m-a naucit teoria...dar tot pot sa argumentez cu ceva. Iadul nu are parametrii fizici si nu se supune legilor fizice, asa ca nu conteaza cata lume ajunge acolo, va incapea oricum! he,he, buna incercare totusi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr'adevar teoria poate fi combatuta usor cu diferite argumente, dar sa raspunzi astfel intr'un examen...:))

      Ștergere
  6. Toate ca toate, teoria aia poate sa fie sau nu logica...nici nu am putut sa mai tin drumul drept, ca sa zic asa, deci nu conteaza :))...adica m-ai pierdut pe drum.
    Mi se pare aiurea insa ca ala se lauda cu cucerirea lui ca ultimul cocalar :( Pare mai degraba un roman studentul ala.... ;)
    Happy weekend, draga Ralu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Este o teorie cam elevata pentru un cocalar :)) plus ca a arat ca stie si legea lui Boyle, deci stia si ceva carte:))

      Ștergere
  7. Să ai o duminică frumoasă și liniștită.

    RăspundețiȘtergere
  8. Originalitatea si sinceritatea se puncteaza intotdeauna. :D Si umorul desigur, mai ales cand este spontan. E cea mai buna metoda de a iesi dintr-o situatie grea. :P
    Duminica placuta, Raluca. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era si o vorba studenteasca: dupa ce primesti subiectele la examen scrie pe ciorna tot ce iti amintesti legat de subiect pentru a nu te pierde in notiuni cand incepi sa aberezi si sa inventezi teorii pe foaia de examen

      Ștergere