4 octombrie 2013

Din cate imi amintesc eu am mai scris de cateva ori ca ma uit la multe filme si seriale, ba chiar la un moment dat, la sfarsitul anului trecut facusem o rubrica in care vinerea recomandam un film…de ce m’am oprit din asta? Hmm…buna intrebarea, poate ma apuc iar, sa mai vad. Oricum, revenind…ideea este ca astazi a aparut un nou episode dintr’un serial pe care il urmaresc…si da! Ma enerveaza la culme ca trebuie sa astept o saptamana pentru 40 minute, dar imi place serialul si m’a prins actiunea, nu pot sa astept pana se termina sa’l iau de la cap la coada…ma supun si astept o saptamana un episode de 40 minute. Normal ca mi’a stat gandul mult astazi la episodul respectiv, asa ca in momentul in care am ajuns acasa dupa ce am mancat si mi’am rezolvat niste treburi am si dat iama pe filelist sa descarc episodul si sa’l vad. Am vazut episodul…destul de bun zic eu, dar cam scurt, vesnica problema. Dupa mi’am amintit ca n’am terminat filmul de aseara, ca m’a luat somnul si l’am oprit pe la sfarsit, mai avea cam 30 minute. Am vazut si sfarsitul filmului respctiv, si el a fost bun, mi’a placut. Dupa ce am terminat cu asta…intru si eu pe facebook si acolo gasesc diverse stiri de la protv, da, le’am dat like si nu stiu de ce nu le dau unlike pentru ca au in mare parte numai stiri idioate cu titluri “SENZATIONALE!!!!” Si ce credeti? Normal gasesc unul din aceste articole, nu avea chiar un titlu sensational, dar am intrat sa citesc articolul si incep si citesc si ajung la partea asta :
“Un studiu realizat pe 50.000 de persoane a demonstrat ca oamenii care dorm prea mult au acelasi risc ca si cei care dorm mai putin de 6 ore.
Toti pot face boli grave, cum ar fi diabet, obezitate, anxietate sau afectiuni cardiace, scrie Daily Mail.
Mai mult, Academia Americana de Medicina a Somnului sustine ca persoanele care dorm prea mult sunt mai expuse bolilor decat cele care dorm prea putin.”…stai putin, inapoi…Academia Americana de Medicina a SOMNULUI????? Serios? Exista asa ceva? Stati, stati ca mai e ceva interesant :
“Doctorul Safwan Badr, expert in somn, precizeaza ca odihna pe timpul noptii este la fel de importanta ca si alimentata echilibrata sau exercitiile fizice.”…staaaai, si aici, inapoi…EXPERT IN SOMN???!?!?!
WTF?!?!? Pe bune chiar exista academia americana de a somnului si cineva care poarta “rangul” de expert in somn. Adica, oficial, ca asa si eu sunt expert in somn, dar eu sunt pentru ca dorm muuuult, el a facut o scoala ca sa poata fi numit asa?

Nu pricep…mi se pare chiar aberant si ciudat si aiurea si tot odata funny. Sa inteleg ca acum nu ma mai pot autointitula expert in somn, nu? Adica nu am urmat niciun fel de studii pentru asta…O sa ma documentez…poate imi iau si eu o astfel de diploma. DA! Ar fi cel mai bine asa. Gata cu Politehnica, gata cu automatica…ma duc la o facultate care imi poate oferi o diploma de expert in somn! Stie cineva una buna? 

8 comentarii:

  1. Trebuie sa te hotarasti ce vrei sa faci acum,pana nu e tarziu.Expert in somn n-am auzit,dar...(glumesc).Eu dorm putin ca asa-s batranii.Cam 6 ore,dar ma culc foarte tarziu.Mai zic unii:nu am dormit de loc azi noapte,m-am trezit la 3 sau 4.Normal,daca se culca la 9.Daca nu ma descurc cu "fileleist",te voi contacta.Noapte buna,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma puteti intreba despre orice legat de internet sau calculator:) Cat despre somn..eu si daca ma culc la 9 tot nu pot sa ma trezesc usor la 7 :)) Asa e invatat organismul meu sa dorm pana tarziu..desi au fost si situatii in care am dormit doar 4-5h si m'am trezit mai fresh ca dupa 12h de somn (pentru ca da, am dormit si 12h si chiar si mai mult:)) )

      Ștergere
  2. Mie imi trebuie minim 8 ore de somn, dar ma descurc si cu mai putine, insa efecte nasoale se vad..

    RăspundețiȘtergere
  3. Astazi avem experti in orice aberatie. Cred ca si pe vremuri erau tot felul de experti de doi bani dar nu mai stim...cine sta sa cerceteze tot felul de izvoare scrise? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt extrem de multe studii aberante :)) stiu ca la un moment dat, destul de recent a facut si Zmenta un vlog despre studiile astea tampite :))

      Ștergere
  4. Eu cred ca ai putea obtine diploma usor! tu chiar iubesti somnul! :)

    RăspundețiȘtergere