16 septembrie 2013

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Momentul ala ciudat cand realizezi ca este ultima ta prima zi de liceu
Un articol cam matinal, da…chiar prea matinal pentru mine, parca. Dar bine, recunosc, am scris articolul aseara, nu l’am programat, chiar m’am trezit la ora asta si am intrat si l’am postat. Pentru cei mai multi dintre voi stiu ca ziua de astazi este una din lunga rutina obisnuita, dar pentru mine ziua de luni redevine ziua aia enervanta care da startul unui nou maraton de 5 zile de trezit foarte matinal, ca si acum, sau chiar mai devreme…asta dupa ce 2 luni a fost o zi ca oricare alta.
Desi am mai pus melodia asta de vreo 2 ori pe aici…astazi este cam ultima data cand pot sa o pun si sa ma suprapun cu mesajul ei…pentru ca astazi este ultima mea prima zi de liceu, iar anul asta este ultimul meu an de liceu. Da, stiu ca pot sa repet clasa, dar chiar nu as vrea sa fac asta.

Si acum majoritatea, daca nu toti, o sa’mi spuneti cat de dor imi va fi de momentele petrecute in scoala, in liceu. Nu va contrazic, aveti dreptate, chiar o sa’mi fie dor la un moment dat si la sfarsitul anului, in vara anului 2014 defapt, probabil o sa’mi para chiar rau ca s’a terminat cu adevarat, dar in acelasi timp o sa ma gandesc la bacul ce o sa bata la usa, la admiterea ce se va lasa asteptata si la urmatorii 4 ani de facultate. Si da, normal, o sa ma gandesc si mai mult la faptul ca o sa plec de acasa si o sa trebuiasca sa iau lucrurile mai in serios pentru ca nu o sa mai fie mama care sa ma astepte cu masa pusa cand vin de la cursuri.
Da, am pomenit si de bac si de admitere. Le constientizez foarte bine importanta si chiar o sa incerc sa’mi dau silinta, dar asta nu o inseamna ca trebuie sa renunt la ceea ce’mi place, nu inseamna ca un an o sa’mi tin blogul pe pauza pentru ca am eu 2 examene. Daca stau sa ma gandesc bine examenele astea 2 nici nu se compara cu cele ce ma vor astepta din toamna viitoare in facultate. Trebuiesc tratate serios, constiincios si o sa treaca, cu bine, sper. Dar revin la ideea de mai sus: daca sunt a 12’a nu inseamna ca o sa renunt la activitatea mea zilnica de pe bloguri, nici de pe al meu si nici de pe ale voastre. Poate doar in perioada aia de o saptamana cu bacul si 3 zile cu admiterea o sa mai raresc putin activitatea, dar nici atunci nu o sa fie 0. Sa fim seriosi, nu trebuie sa comentez si eu undeva cat de rau m’au enervate subiectele sau cat de usoare…da, nu o sa se intample asta…sau cat de accesibile au fost?
Am precizat asta pentru ca cineva m’a compatimit saptamanile trecute ca incep liceul si trebuie sa renunt la blog pentru cel putin un an.

In fine…eu acum dorm pe mine(e scrisa azi treaba asta, inainte de a posta) si trebuie sa ma duc sa fac un dus, sa beau cafeaua si in acelasi timp sa ajung si la festivitatea de deschidere, care incepe la…8. Bun, ma uit la ceas si e cam tarziu pentru tot ce vreau sa fac, nu? Mai bine fug…

8 comentarii:

  1. hai, ca prima saptamana de scoala e mereu frumoasa! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu chiar...:)) Cand te reintalnesti cu toti colegii si stai degeaba da, e ok, cand deja ti se preda, dai teste si altele...nu prea e :))

      Ștergere
  2. Eu am vazut multi elevi(de gimnaziu sau liceu) care si-au abandonat blogurile in timpul scolii. In primul rand, sustineau ei, se intoarceau prea obositi seara si nu mai aveau chef de nimic. Daca mai si inveti sau iti faci teme(eventual meditatii), realizezi ca timpul destinat scrisului e foarte limitat. Dar eu iti doresc sa reusesti. Te asteapta un an frumos, mult succes! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Saptamana asta m'a obosit destul de tare, dar asta pana imi intru in ritm...nu este oboseala principala problema, iar invatatul, temele si meditatiile...nu sunt nici ele pentru ca eu invat mai mult seara, dupa ora 19-20, atunci pot sa ma concentrez mai bine. Iar de la 15 de cand vin de la scoala acord majoritatea timpului blogului :)
      Multumesc frumos :)

      Ștergere
  3. Draga mea, succes in noul an scolar! Si ultimul an de liceu e doar un an scolar, ca si cele de mai inainte :)
    O sa fie frumos, o sa fie bine. Si, da, peste catva timp, vei constata ca perioada liceului a fost una dintre cele mai fara de griji perioade ale vietii :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa am zis si eu...tot scoala e, tot aia e..la sfarsit cand o sa avem banchetul si festivitatea o sa fie mai nostalgic pentru ca o sa constientizam ca atunci chiar ne despartim, nu o sa mai fim 9-10 luni pe an aceiasi formula de 31 6-7h pe zi.

      Ștergere
  4. Cat de bine suna acest "ultima ta prima zi de liceu"! Vezi doar sa treci clasa, ca sa fie cu adevarat ultima. :))))
    Chiar daca o lasi mai moale cu blogul, sunt convinsa ca nu se va supara nimeni ca ai ales sa inveti pentru un examen, in loc sa ii comentezi pe blog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suna destul de bine :)) Si clar, nu as vrea sa raman inca un an la liceu :))
      Eu incerc sa ma tin si de blog, dar inca ma lupt cu acomodarea cu trezitul...dorm dupa-amiaza si seara cand ma trezesc ma bag pe teme...mai colind putin netul, dar inspiratia nu ma insoteste...si uite asa am o activitate destul de scazuta, dar imi revin eu >:)

      Ștergere