14 septembrie 2013

Cu ocazia editiei de astazi de Happy Weekend, ultima editie din vacanta de vara, da, stiu, asta e valabil pentru mine nu pentru toata lumea, vreau sa va anunt ca incepand de astazi ma gandesc sa’mi pun camere video pe blog pentru a supraveghea mai bine anonimii veniti cu ganduri rele. Daaar singura problema este ca nu am buget pentru asa ceva, cica e costisitor sa bagi camere video in codurile de html/css si dupa instalatorii trebuie sa se deplaseze cu echipament la adresa blogului meu si imi iau taxe suplimentare daca nu gasesc din prima adresa. Si cum ei ma tot intrebau de strada blogului meu, de care eu nu am habar, am zis mai bine sa renunt, dar fix cand mi’a venit in minte gandul asta am vazut urmatorul anunt:



M’am gandit sa o inchiriez si eu pe tanti asta, cred ca ies mai ieftin, nu?

Singura mea  problema e ca am auzit ca pe ea o intereseaza cel mai tare probleme conlocatarilor, nu virusii mei. M’am dus sa negociez si mi’a zis ca daca vreau sa lucrez cu ea trebuie intai sa o ajut sa rezolve „cazurile” pe care le are deja in vedere. De exemplu nu intelege de ce leul asculta mereu de leoaica pe cand taurul face numai ce vrea el. Si cum eu chiar vreau sa fac economie, m’am dus in barul pe care’l frecventeaza cei 2, am tras cu urechea si am si aflat, m’am intors la „camera mea audio-video” si i’am povestit:
Leul vorbeste la telefonul mobil:
- Da, da, scumpo, - zice leul, - vin acasa curând. Ce fac acum? Sunt cu taurul la o bere. Când terminam? Aproape ca am terminat - vin in câteva minute. Ce sa cumpar? Da, bine, trec pe la supermarket inainte sa vin acasa!
Leul inchide telefonul, iar taurul incepe sa rada grosier.
- Dar cum e posibil asa ceva, te-a sunat sotia, si tu-i spui: da, termin acum, vin acasa repede, cumpar de toate. Nu poti sa trantesti si tu cu pumnul in masa, chipurile, eu sunt masculul, regele junglei si gata discutia?
La care Leul ii raspunde:
- Frate, nu confunda lucrurile! Sotia ta e vaca, a mea e leoaica!
A inteles asta, dar mi’a mai zis ca are si un vecin pe care nu l’a vazut niciodata plecand la lucru in weekend desi stie sigur ca ar trebui sa lucreze in unele weekenduri. I’am zis ca poate merge si el la Elly in weekend’uri, dar mi’a zis ca stie sigur ca nu face nici asta. Si am aflat de ce: din cauza traficului. Initial nu m’a crezut, dar apoi i’am povestit
Seful i’a zis:
- Crezi ca poti sa vii sambata la serviciu, stiu ca e weekend si poate ai planuri, dar am nevoie de tine
- Sigur, nicio problema, a zis vecinul, dar e posibil sa intarzii, sambata dupa cum stii e un trafic infernal
- OK, cand crezi ca o sa ajungi?
- Luni
Dupa ce a bifat si cazul asta pe lista ei mi’a zis ca pentru ultimul ei caz iniante de a putea veni sa afle toate barfele, pardon, toate problemele de pe blogul meu cand eu nu sunt pe faza, trebuie sa afle cum de Putin este un prezicator atat de bun.
Asta m’a pus serios pe ganduri, cum era sa aflu eu asa ceva...chiar cand ma gandeam ca am pierdut si ocazia asta si ca o sa raman pe veci cu blogul nesupravegheat nici audio, nici video m’am intalnit cu Medvedev care mi’a povestit una dintre discutiile lui cu Putin.
Cand stateam eu de vorba cu Putin, mi’a spus de’o data:
- Trebuie sa desfiintam fusurile astea orare, creeaza numai probleme, spune Putin.
- De ce? – intreaba Medvedev.
- Sun la Beijing sa-i felicit de ziua nationala, si-mi spun ca e maine, sun la Varsovia sa exprim condoleante si-mi spun ca avionul inca n-a decolat…
Ahaa, deci asta era defapt „prezicatoarea” lui, fusul orar. M’am dus repede la tanti si i’am povestit tot. A inteles, a bifat pe lista si a zis „Gata, acum pot sa ma ocup doar de blogul tau”
Si s’a si pus pe treaba

Cand de’o data o aud tipand „Maica, vezi ca ai o greseala aici, dar lasa, stai acolo, corectez eu...dar, nu merge, acum se sterge, acum apare din nou” . Neintelegand foarte bine, dar stiind sigur ca din graba fac multe greseli de scriere ma duc sa vad despre ce vorbeste, sa corectez eu daca nu se descurca. Si ce credeti? O gasesc stergandu’mi monitorul cu corector


Ii explic si apoi plec, sa’mi vad de treburile mele, ca doar d’aia am luat’o pe ea „paznic”, nu?
Ma suna si’mi spune ca are o erroare si nu stie ce sa faca cu ea...ii explic, dar nu cred ca a inteles foarte bine asa ca ii spun sa ramana asa cum este ca ajung eu in cateva minute. Banuielile mi s'au adeverit...nu intelesese


Plec din nou, cand ma intorc cum imi gasesc eu „camera audio-video”? O gasesc crosetand...

Nu’i zic nimic, plec din nou...cand m’am intors din nou am gasit’o cu inca un grup de „receptoare audio-video” . Initial am zis ca m’am scos...am mai multe „camere de supraveghere”, dar cand ma aporpii ce vad? Ele stateau pe facebook’ul meu la barfa

Am zis gata! Ma lipsesc de supraveghere audio-video!

18 comentarii:

  1. Ultima poză e frumoasă foc!
    Weekend plăcut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta este viitorul, trebuie sa faca si babele un update la sistemul de barfe...

      Ștergere
  2. Amuzanta postarea ta, sa ai un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Azi ai avut ce-ai avut cu babutele care n-au de lucru. :)
    Sora-mea avea una din asta la bloc. S-a dus la fiu-sau, saraca de ea, ca era prea batrana si nu se mai descurca singura dar cat a stat acolo, chiar peste drum de ei, monitoriza ABSOLUT TOT! Nu avea alta treaba decat sa stea cu ochii pe vizor si sa raporteze unuia si altuia ce i se parea ei suspect. :)) Adevarata suraveghere audio-video ;)
    M-am distrat. Amuzante caricaturi, glume si poveste bine legata!
    Happy weekend, draga Ralu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Babele astea sunt mai ceva ca o camera audio-video..nu le scapa nimic...iti spun exact cum arata cine a venit in vizita la cine, la ce ora a venit, cat a stat si cine era acasa in momentul in care in vizita, daca a mai fost, daca e prima data... :))

      Ștergere
  4. "Soția ta e vacă, a mea e leoaică" o mică mare diferență cu impact social deosebit.
    Să ai un weekend liniștit și frumos.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte simpatică povestea. Mi-a plăcut mult cea care croşeta :)
    Weekend plăcut!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tu te-ai oprit doar la tanti asta, dar stii cate sunt de-si ofera serviciile pe gratis si fara pretentii? Doar asa din placere.
    Bancul cu leul si boul e bestial.
    Mersi de portia de ras!

    RăspundețiȘtergere
  7. O parte a pozelor le-am vazut,dar te laud de felul cum ai le-ai imbinat in text .Ai ceva talent.Imi pare rau ca nu te-am cunoscut cand veneam la Amara.Esti deosebita.Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amara e destul de aproape de mine, poate mai veniti:) Sau daca nu...de la anu' poate in Bucuresti :)

      Ștergere
  8. Super-super postarea! Bancul cu leul si taurul mi-a placut cel mai cel! Doar ca... taurul e... taur! Cred ca nu se insoara. ;)
    "Paznicii" blogurilor! Schimbi o litera si-ti dai seama ca ele, de fapt, doar blocuri pazesc, dar nu de straini, ci de cunoscuti. :)
    Zile minunate sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  9. Te-ai dilit! am ras mai ceva ca pana acum! super postarea!
    am si eu cateva babe pe la bloc! ti le dau daca vrei! ma acosteaza ca sa ma invete ce sa-i mai dau lui bebe de mancare! :@ :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca te'am facut sa razi :)
      Sunt chiar enervante cand se baga in treburi de genul asta...in locul tau le'as ignora total si daca insista chiar le'as arunca si cateva priviri sugestive, ca sa nu decad si sa le arunc si cuvinte

      Ștergere