7 septembrie 2013

A venit si primul weekend, pardon, primul Happy Weekend din toamna anului 2013, si as spune ca o melancolie profunda ma apasa pe suflet si imi rascoleste sentimente de mult apuse ce stau sub presune gata sa izbugneasa in orice moment al existentei mele pragmatice. Hai ca asta a fost cel tare banc din toata postarea asta...eu imbracand o postare in cuvinte pompoase inca din primele randuri. Hai sa fim seriosi acum si sa radem putin, nu? Nu, nu e toata postarea poetica, filozofica, ambigua, interpretabila, pompoasa ca la inceput.
Sa va spun o mica poveste pe care am auzit’o. Cica un grup de turisti maghiari au venit intr-o excursie in Romania, prin Muntii Carpati.
La un moment dat au auzit un urlet infricosator: UUUUU-UUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!
Speriati si curiosi si’au intreaba ghidul despre ce este vorba. Ghidul le’a explicat, desigur:
- La noi in Romania exista un trib de femei foarte frumoase si salbatice care atunci cand le vine timpul de imperechere se aduna intr-o "pestera" si isi inalta strigatul hormonal in asteptarea masculilor.
Peste 2 zile cel mai titrat ziar din Ungaria scria cu litere de-o schioapa: "15 barbati unguri au murit calcati de tren intr-un tunel din Romania. Toti erau dezbracati."

Poate erau si ei amaratii ca acest cuplu casatorit de mult, monotonie, alea-alea, si au zis „ei, acum si trenu’i mai bun decat nimic”. Hai sa va povestesc si despre cuplul asta, nu v’as povesti daca ar fi intimitate, dar chiar ea a povestit la intalnirea de grup: Intr’o seara, deodata, desi pe jumatate adormita, ea simti mangaierile lui. La inceput timide, ca si cum i-ar fi fost rusine. Apoi, mangaierile devenira mai indraznete. Mai mult, si mai mult, pe tot corpul ei, mainile lui se plimbau cu nesat asa cum se intampla... nu-si aducea aminte exact, cam cu 4-5 ani in urma. Senzatii pe care le credea uitate se intorceau. Memoria sentimentelor era vie, si o ajuta sa raspunda la fel. Mangaierile se ingramadeau, se repetau, el o invaluia, o intorcea. Acum era ca un vartej de senzatii de nedescris. Deodata... nimic. Absolut nimic
- Ce s-a intamplat? intreaba ea, surprinsa. Te rog, nu te opri, mai vreau!
- Shhhh... incerca el sa o linisteasca, gata, am terminat!
- Cum adica ai terminat???
- Gata, am gasit telecomanda, dormi linistita!

Ea bosumflata si cu treaba neterminata a incercat sa adoarma la loc de nervi, iar el a dat pe un program de stiri. Chiar cand se pregatea sa schimbe aude „Si acum o stire de senzatie”, mai ramane putin si urmareste atent stirea, sa vada ce e asa mare senzatie:
Ordonanta de Urgenta a lui Dumnezeu.
La facerea lumii, Dumnezeu, pentru a-i ajuta pe oameni sa prospere, a hotarat sa dea printr-o "Lege Divina" fiecarei natii cate doua virtuti.
Astfel, El i-a facut :
- pe elvetieni - ordonati si respectuosi fata de legi;
- pe nemti - disciplinati si rationali;
- pe englezi - perseverenti si studiosi;
- pe japonezi - muncitori si rabdatori;
- pe unguri - hotarati si buni meseriasi;
- pe francezi - culti si rafinati;
- pe spanioli - veseli si ospitalieri... etc. Etc.
Cand a ajuns la romani, i-a spus ingerului consilier care isi nota:
- romanii vor fi inteligenti, cinstiti si buni politicieni...
Dupa ce a publicat-o in "Monitorul Celest", ingerul a remarcat:
- Doamne, ai dat tuturor popoarelor cate doua virtuti, iar romanilor, trei. Oare, in acest fel, nu cumva ei ii vor depasi si exploata pe toti ceilalti ?
- Aoleu, asa e ! Ai dreptate! Atunci, sa revenim cu o "Ordonanta de
urgenta": "Pentru ca virtutile Dumnezeiesti, odata acordate, nu se mai pot lua inapoi, precizez ca nimeni nu va putea avea si folosi mai mult de doua virtuti in acelasi timp!"
Si astfel, intelesese si omul nostru care privea atent stirile in timp ce nevasta lui fremata in patul conjugal de ce romanii...
- care sunt inteligenti si cinstiti, in niciun caz nu fac politica;
- cei care sunt cinstiti si fac politica, in mod sigur nu sunt inteligenti;
- cei care fac politica si sunt inteligenti categoric nu sunt cinstiti.
Si ca sa concluzionez totul, va las doar 2 randuri, le las in engleza ca suna mai bine decat in romana, dar daca aveti probleme in intelegerea lor va las traducerea in comentarii, daca e solicitata, desigur.
Success is just like being pregnant.
Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked!


18 comentarii:

  1. Ofofof... cuplurile acestea casatorite si plicitiste! :)) Habar n-au ce frumoasa poate fi viata-n doi!
    Ai impletit haios glumele! Erotism la max in prima!
    happy weekend!
    :))

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) Foarte simpatice, bancurile astea au darul de a alunga orice melancolie, chiar si pe asta profunda, aparent fara leac, de toamna. :D

    Weekend vesel si foarte placut iti doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Maaaiii, sunt geniale toate trei...aia cu ungurii ai pus-o special, dupa tambalaul de ieri?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))))) asa m-am gandit si eu!!!!!! nu a fost de ajuns ca au mancat bataie asa rau, acum ii mai necajeste si Ralu! :))))))

      Ștergere
    2. Acum ce mai pot spune? M'ati prins, nu pot nega :-" Initial ii facusem si lui o introducere draguta, legata de fericitul(pentru noi) eveniment, dar am zis totusi sa o scot ca dupa poate ma acuza lumea ca ma iau de bozgori

      Ștergere
    3. Oups...tot am facut, acum, nu? Dar ma iertati...Ma iertati nu e asa?;;)

      Ștergere
  4. Ce-am mai ras. Ultima e gandita bine de cel care inventeaza bancuri sau cei, ca poate-s mai multi. Prima e un pic rautacioasa, dar amuzanta.
    Happy weekend!

    RăspundețiȘtergere
  5. :)))) care va să zică ungurii mai cred în amazoane!
    weekend cât mai plăcut, Ralu dragă!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bune toate! Excelent mixate :))
    Sa stii ca mi-au placut foarte mult.
    Ajung cam tarzior dar, efectiv, de abia azi am timp.
    O saptamana minunata sa ai, draga mea!

    RăspundețiȘtergere