29 august 2013

Desi stiu sigur ca totul este regizat, desi stiu ca persoanele respective iau bani frumosi ca sunt acolo, tot ma uit din cand in cand la emisiunea schimb de mame. Ma amuza si din cand in cand ma mai uit. Si m’am uitat si duminica trecuta si mama zice ceva de genul “pai daca ar veni la noi cineva ce s’ar face cu tine?” . Iar acolo era o secventa cu trezitul dimineata. Si eu i’am spus ca lasa in regulament treaba asta, deci regulamentul in ce ma priveste pe mine ar suna cam asa:
Am 2 copii, unul dintre ei a terminat facultatea, este angajat, nu o sa ai treaba cu el pentru ca nu vine pe acasa, des, insa copilul ramas acasa pentru inca doar un an o sa te tina ocupata, astfel nu o sa te poti plictisi. Doarme pana in jurul orei 12, uneori chiar pana mai tarziu de ora 12, trezitul mai devreme ar fi foarte complicat, nu incerca pentru ca o sa incerci in zadar, in dormitor nu o sa poti intra decat dupa ce se trezeste, usa fiind blocata pana atunci, daca totusi este o urgenta poti incerca la telefon, dar nu iti garantez nici asa ca se va trezi.
De mancat o sa’ti spuna cand ii este foame, iar atunci o sa trebuiasca sa’i pui sa manance si cand masa este asezata strigi si o sa vina. Inainte sa faci mancare te poti duce sa intrebi ce ar vrea sa manance, in mare parte o sa’ti spuna ca nu stie, dar tu sa’i spui ce mancare ai de gand sa faci si o sa’ti spuna intr’un fel sau altul, mai pe ocolite, rar direct, daca ii place sau nu.
Uneori o sa te strige sau o sa vina la tine sa’ti spuna ca ar vrea ceva de rontait sau ceva dulce, dar nu stie ce. Tu o sa mergi sa’i duci in dormitor ce vrea de rontait sau dulce.
Uneori seara mai iese in oras, nu o sa’ti ceara bani, o sa’ti spuna ca pleaca si cand pleaca, o sa’ti spuna daca vrea sa manance inainte, iar daca vrea o sa’ti spuna si ora exacta la care o sa vrea sa fie mancarea pe masa, incearca sa fie gata pana la ora respectiva, 5-10 minute in plus/minus nu sunt mare paguba, insa de cele mai multe ori nu o sa stie sa’ti spuna cand se intoarce sau unde se duce exact.


Si nu’mi mai vine in minte ce sa spun, dar cam asta ar fi in esenta. Si acum ma intreb: cine ar rezista? Sunt o fire cam alintata in privinta asta, m’am obisnuit asa in ultimul timp…de cativa ani…si imi place, dar acum nu va ganditi ca daca nu e mama acasa eu mor de foame sau ceva de genul. Nu, pentru ca stiu sa’mi fac si eu acolo ceva de mancare cat sa nu mor de foame, imi spal vasele si asa mai departe, dar daca inca  e mama care sa faca toate astea…de ce sa le fac eu? De la anu’ o sa tot am timp sa’mi incalzesc eu mancare, sa’mi spal eu vasele, sa’mi asez hainele si toate cele, de ce sa nu mai profit inca un an de treaba asta? 

4 comentarii:

  1. iooooooi....dar esti alintata nu gluma! :)))) daca mai e doar pt un an...fie! si sunt tare curioasa care o sa fie regulamentul casei atunci! :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa fie ceva de genul: "Am 2 copii, ambii sunt plecati de acasa la falcultate, unul este ultimul an de master, iar celalalt este in primul an. Nu o sa vina acasa in timpul saptamanii, vin cam rar acasa pentru ca vin impreuna dupa cum li se sincronizeaza programul. Cat timp ei sunt plecati tu ii poti suna din 10 in 10 minute sa vezi ce mai fac, ii sun pe amandoi, daca nu iti raspund sau iti inchid inseamna ca sunt ocupati asa ca o sa'i suni inapoi abia dupa o ora" :))

      Ștergere
  2. Ai si tu dreptate ca de la anul vei lua viata in piept dar totusi, parca esti mai alintata decat un baiat :))
    M-ai facut sa rad oricum. Esti o figura. Ca te scoli la miezul zilei mai stiam. Asa e si nepoata mea cand e in vacanta numai ca nu prea face mofturi la mancare. Papa ce i se da. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai profit si eu cat pot, nu? Plus ca si mama s'a invatat asa :)) si recunoaste si ea ca de la anu' o sa'i fie mai greu, ca o sa se obisnuiasca greu ca a ramas singura si toate cele si cat ma mai are acasa profita si ea:-" si mie imi place:))

      Ștergere