15 august 2013

Posted by Zdwuby | File under : , , , , ,
Iarna nu turnaţi lichid anti-gel în rezervorul spălătorului de parbriz. Rezultatul va fi rău. Desigur că anti-gelul nu îngheaţă, însă lasă pe parbriz urme lăptoase care împiedică vizibilitatea. Dacă ştergătorul de parbriz s-a defectat pe drum, frecaţi geamul cu o felie de măr sau de cartof, eventual, cu un săpun de ras, după care îl ştergeţi uşor cu o bucată de hârtie udă.

Astfel se menţine o vizibilitate acceptabilă pe un parcurs relativ lung, după care eventual va fi necesar să repetaţi operaţia. Celebrul automobilist Maurice Trintignant (tatăl actorului Jean Trintignant) scrie în una din cărţile sale: „Nu cunosc nimic mai enervant şi stupid decât păpuşile, tigri, şi maimuţoii care se bălăbănesc în câmpul vizual al conducătorului.

Trbuie să înţelegeţi că fiecare centimetru pătrat de geam acoperit de o etichetă sau de orice altceva constituie un atentat la propria dvs. securitate! Constructorii de automobile au luptat şi încă mai luptă ca să realizeze un câmp vizual cât mai aproape de 360 grade. Deci, dacă vreţi să vă lăudaţi cu hotelurile în care aţi dormit dvs. sau alţii, mai bine lipiţi etichetele pe geamantane sau chiar pe tabla caroseriei, dacă agreaţi această manie.

De asemenea, geamul din spate nu este făcut spre a-l acoperi cu pachete, paltoane sau pisici de cauciuc! Afirmaţiile sunt conformiste direcţiei DRPCIV. Nu vă jucaţi cu viaţa celor dragi, a colegilor de pe şosele şi a dvs. personal! În orice moment trebuie să ştiţi ce se petrece în spatele maşinii. Deci „spionaţi” permanent oglinda retrovizoare!

În port-bagaj aşezaţi totdeauna valizele cele mai grele pe fund, spre a nu ridica prea mult centrul de greutate şi deci, spre a altera cât mai puţin stabilitatea maşinii. De asemenea, nu aşezaţi două persoane grele de aceeaşi parte a maşinii. Dacă aveţi un pasager care suferă de „rău de automobil”, aşezaţi-l pe perna din faţă, unde „valurile mării” sau, mai exact, oscilaţiile maşinii sunt minime.

3 comentarii:

  1. Sa te vad eu cu sapunul de ras pe parbriz cand ploua si ai macar 60 km/ora.Unele sunt valabile,altele nu.Vorbesc dupa 36 de ani de condus proape zilnic. Multi kilometrii fara evenimente iti doresc,

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru conducatori zici :)
    Eu nu sunt decat in acte, cum s-ar spune. Am permis dar n-am mai condus din scoala. Nici nu ma pasioneaza, a fost doar o chestie de ambitie ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut de curand o emisiune la tv si mi-am schimbat parerea despre antigel. in America, unele doamne obisnuiesc sa isi omoare sotii de care s-au plictisit turnndu-le antigel in bauturi. :)

    RăspundețiȘtergere