23 iulie 2013

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , ,
Nu m’am amgajat si vara e deja pe terminate, mai e doar o luna…totusi un prieten m’a intrebat daca nu vreau sa lucrez cu el luna asta. Ar fi o idee, dar nu e ca si cand m’as duce barman sau ceva de genul, el are o firma de publicitate web, creaza site’uri si asa mai departe. Si pentru asta trebuie sa stiu sa lucrez cu limbaje de programare precum java, html si sa ma ocup de optimizare SEO. Si acum o sa spuneti “pai si? Nu spuneai ca’ti place informatica?” Da, dar treaba e alta…programele alea eu le stiu la un nivel minim…defapt doar unul, stiu putin html, iar java imi e complet strain. Si nici despre optimizare nu stiu foarte multe.
Niciodata nu m’am gandit cat e de munca la o agentie web pentru ca nu m’am gandit niciodata la domeniu, nu prea m’a atras desi ar fi o idee destul de buna. Poti sa lucrezi de oriunde, poti sa lucrezi cand ai tu chef, in termen, dar cand ai tu inspiratie, adica nu ai un program fix, daca la 2 dimineata iti vine inspiratia pentru un web design atunci te apuci si lucrezi la el.
As avea 1-2 saptamani sa invat sa lucrez in mare cu limajul java sau html si sa mai invat apoi din mers, dar nu stiu ce sa spun…e destul de complicat de invatat de la 0 un limbaj in doar cateva zile.
Dar cred ca totusi o sa incerc, adica e un domeniu destul de bun, e cautat, multi isi deschid afaceri online si au nevoie de o echipa profi care sa le aranjeze site’ul si sa le promoveze afacerea. E destul de rentabil, de comod, de placut. Da, banuiesc ca este destul de profitabil, nu am intrat in detalii cu salariu si asa, dar banuiesc ca este destul de rentabil. Si chiar de n’ar fi foarte rentabil eu tot cautam un job si aveam nevoie de ceva banuti, nu?

Ei bine cred ca o sa ma bag sa invat cel putin unul din limbajele alea 2 sau poate altul asemanator pentru orice eventualitate, poate nu o sa reusesc sa invat pana luna viitoare, dar poate pe viitor o sa’mi fie de folos sa stiu sa lucrez cu ele.  

2 comentarii:

  1. Ei, dar a-ți place informatica nu înseamnă a o știi pe toată! E un "hobby"...
    Succes la învățat! Eu, deocamdată, fac o pauză!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Automat nu, informatica este o ramura mult prea ampla pentru a reusi sa o inveti pe toata. Un hobby momentan si pe viitor un job, sper:)
      Multumesc:)

      Ștergere