4 iulie 2013

-Cine e ala care e langa x?
-Nu stiu, cred ca e coleg cu x si sta pe undeva pe langa z, dar nu garantez.
-Mai bine mergel sa vorbim cu ei.
Nu, nu e bine, update:
-Cine e ala care e langa x?
-Aaaa, cum nu stii? E w q pe facebook. Are xx ani, invatala la yy, e la qq, e intr’o relatie cu ww, dar vor sa se desparta pentru ca pana ieri era intr’o relatie complicate, iar azi si’a updatat statusul si e intr’o relatie deschisa. …etc etc etc
-Cred ca o sa’i dau si eu o  cerere.

Ce a vrut sa fie asta? Nu stiu sigur, o paralela cred…ceva gen: inainte si dupa facebook. Au fost atatea si atatea situatii in care ieseam la scara, in parc sa ma joc cu prietenii si venea si cineva “nou”, pe care nu’l cunosteam si daca intrebam pe cineva imi spunea ce stia daca stia si erau chestii generale, nu stiam sa’mi spuna unde a mancat aseara si ce a manca, la ce ora s’a culcat si cati au mai fost in patul in care si’a dat check in’ul de noapte buna.
Nu spun ca treaba asta este complet aiurea, pentru ca nu este, are si facebook’ul partile lui utile, poti regasi un prieten vechi si poti afla ce a mai facut in timpul in care nu ati vorbit.
Dar mi se pare aiurea cand intrebi pe cineva “cine e?”  sa primesti numai raspunsuri “e xy de pe facebook” . Ok, nu ma intereseaza cine e pe facebook, voiam sa stiu cum il cheama pe el, nu cine e pe facebook. Da, o sa sariti sa’mi spuneti “si numele de pe facebook nu e numele lui?” Nu mereu, dar nu asta era ideea, ca poate coincide numele de pe facebook cu numele real, dar nu ma intereseaza facebookul lui pentru ca daca ma interesa te intrebam dupa “si are facebook?” . Da, toata lumea are facebook, sau aproape toata lumea, dar din nou deviem de la ideea de la care am vrut sa plec si acum : acum esti x y de pe facebook. Dar intrebarea mea este: Daca nu ai facebook sau nu mai ai ca te’ai gandit sa il dezactivezi nu o sa stie nimeni cine esti?
Adica daca pe strada o sa vezi pe cineva fara facebook si o sa te intrebe altcineva “cine e?” desi sti cam cum il cheama, dar nu ii sti tot numele, de exemplu ii sti doar prenumele sau ii sti porecla ce o sa faci? O sa spui “nu stiu, nu are facebook” sau “e x, dar nu se stie nimic sigur pentru ca nu are facebook”?

Interesant mod de abordare…si da, aveam mai multe in minte, dar ma opresc aici  mai bine…

6 comentarii:

  1. In ciuda tuturor discutiilor contra, eu raman la parerea ca fb are si multe parti bune. Acolo am cunoscut oameni frumosi si tot acolo m-au regasit verisoarele mele, de care nu mai stiam nimic de 20 de ani.
    Desi am 42 de ani, constat cu uimire ca mi se pare ciudat cand aflu ca unii chiar nu au fb. Inca nu am ajuns sa asociez persoane din viata reala cu numele lor de pe fb sau cu activitatea de acolo, insa la cum evolueaza lucrurile, ma tem ca se va intampla. :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, are si parti bune, nu pot sa neg asta. :)) Facebookul prinde pe toata lumea:p

      Ștergere
  2. Pai cam asa s-a ajuns. Nu ai cont de FB, nu existi :)
    E bun la cate ceva dar si daunator. Inteleg ca unii isi desfasoara viata doar pe acolo. Nu stiu daca e trist sau amuzant :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam aceiasi intrebare mi'o pun si eu uneori..daca sa'mi para rau sau sa rad

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Si cum stie lumea cine esti?:o:o :)) Glumesc, evident :))

      Ștergere